جهاد تبیین باید با منطق و استدلال، حکیمانه و عالمانه باشد - افق اقتصادی

جهاد تبیین باید با منطق و استدلال، حکیمانه و عالمانه باشد - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 31778 |
تاریخ انتشار : ۱۲ تیر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۴ |
221 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در باب جهاد تبیین ۲۸ نکته وجود دارد که شناسایی الزامات جهاد تبیین، آسیب‌ها مهم است و این‌ جهاد باید با منطق و استدلال، حکمت، عالمانه، از جمله این نکات است.

جهاد تبیین باید با منطق و استدلال، حکیمانه و  عالمانه باشد

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، همایش نقش امامت در صیانت از جایگاه، ولی فقیه با حضور آیت الله خاتمی رئیس مجلس خبرگان رهبری، آیت الله دژکام نماینده، ولی فقیه در استان فارس، آیت الله بهشتی نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری، و ائمه جمعه استان‌های فارس، بوشهر، و کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، کرمان، علما و مبلغین برجسته جنوب کشور در شیراز برگزار شد.

آیت الله خاتمی در این همایش اظهار داشت: قرآن کریم دو وظیفه برای حوزه علمیه تعریف می‌کند و آن تفقه در دین و صیانت از جایگاه ولایت فقیه است.

وی با اشاره به انتخابات مجلس خبرگان در سال پیش رو، تایید خبرگان رهبری را وظیفه فقهای شورای نگهبان عنوان کرد و گفت: اعضای خبرگان رهبری باید بینش سیاسی داشته باشند چرا که باید رهبری را انتخاب کنند که بینش سیاسی داشته باشد.

به گفته عضو مجلس خبرگان رهبری، بهترین کسانی که می‌توانند در معرفی شرایط فقها برای عضویت در این مجلس تلاش کنند شبکه امامت جمعه است.

آیت الله خاتمی تولّی را یکی از شرایط شبکه امامت عنوان و تاکید کرد: شبکه امامت همان حزب الله تعریف شده در قرآن است.

وی، جهاد تبیین را روح شبکه امامت دانست و گفت: در باب جهاد تبیین ۲۸ نکته وجود دارد که شناسایی الزامات جهاد تبیین، آسیب‌ها مهم است و این‌ جهاد باید با منطق و استدلال، حکمت، عالمانه، از جمله این نکات است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مقام معظم رهبری هم هرگاه سخنرانی دارند، همیشه در صحبت‌هایشان حرف جدید دارند، ادامه داد: رسا و شیوا سخن گفتن، همچون انبیا که عمیق‌ترین مفاهیم را با ساده‌ترین بیان برای مردم می‌گفتند، دیگر نکاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

آیت‌الله خاتمی تولی و تبری را از نکات دیگر مورد توجه در جهاد تبیین عنوان کرد و افزود: شجاعانه بودن و از خود گذشتگی، منصفانه بودن، از دیگر نکات در جهاد تبیین است.

معیار دادن در جهاد تبیین برای در امان ماندن از انحراف، تبلیغ چهره به چهره، و روشنگرانه بودن از دیگر نکاتی است که عضو مجلس خبرگان رهبری در ارتباط با جهاد تبیین بیان کرد و ادامه داد: سعه صدر، تواضع از سر مهر، اصلی و فرعی کردن مسائل، و سخن گفتن با ادبیات خودی، و مودبانه بودن، از دیگر مواردی است که باید در جهاد تبیین مورد توجه قرار داد.

آیت الله خاتمی در ادامه با اشاره به آسیب‌های جهاد تبیین، قول بدون علم، بد دفاع کردن، شخصیت محوری و مسائل فرعی را جای مسائل اصلی قرار دادن، و مطلق کردن اشخاص غیر معصوم را از موارد آسیب دانست.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: جوزدگی و موج زدگی، بی معیار سخن گفتن، با ادبیات دیگران سخن گفتن، محافظه‌کاری بی‌جا، اکتفا به منبر رسمی، ترس از فضا و جو، و در نهایت اکتفا به یک بار گفتن برخی مسائل، از جمله آسیب‌های جهاد تبیین است که باید مورد توجه شبکه امامت قرار بگیرد.

صیانت از ولایت به عنوان اساس تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی وظیفه همه ماست

آیت الله لطف الله دژکام نماینده، ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز در این همایش، با تاکید بر اینکه یادآوری صیانت از ولایت به عنوان رکن و اساس تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی وظیفه همه ماست، اظهار داشت: قطعاً وظیفه‌ای مهم‌تر از این برای مجلس خبرگان رهبری نیست و سوای وظیفه شرعی، نمایندگان خبرگان رهبری برای صیانت از اصل ولایت فقیه سوگند هم می‌خورند.

آیت الله دژکام با اشاره تشکیل جلسه امامت جمعه منطقه جنوب با حضور امامان جمعه ۵ استان در شیراز برگزار می‌شود، تصریح کرد: در این نشست سعی بر صیانت از این اصل با تشکیل شبکه امامت شده است.

امام جمعه شیراز با یادآوری اینکه مراد شبکه اجتماعی این روزها، شبکه‌های مجازی است، تشریح کرد: منظور از شبکه اجتماعی جمعیتی است که در هدف و باور‌ها و حتی در نحوه تامین مالی اشتراکاتی دارند به آن شبکه اجتماعی می‌گویند، چرا که با وحدت هدف هستند.

وی با بیان اینکه نظر خیلی از کارشناسان علوم اجتماعی، روحانیت یک شبکه اجتماعی است ادامه داد: در تبیین این نظر باید گفت که کارشناسان معتقدند که شبکه روحانیت رژیم پهلوی را شکست داد؛ و این مهم‌ترین خروجی این شبکه است.

آیت الله بهشتی نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری نیز اظهار داشت: معنی اطیع الله و اطیع الرسول یعنی امر یکی است و نمی‌شود آن‌ها را تفکیک کرد و اطاعت امر رسول بدون قید و شرطی اطاعت از خداست، و این، دلیل عصمت است.

نماینده مردم فارس در مجلس با بیان اینکه پیامبر باید امام معصوم را شناسایی و به مردم معرفی کند ادامه داد: ابن سینا اولین مسئله‌ای که برای امامت بیان می‌کند این است که انبیا اشتباه نمی‌کنند و حتی دچار سهو هم نمی‌شوند.

وی با اشاره به معرفی، ولی و امام در قرآن و همچنین توسط پیامبر، ادامه داد: ابن سینا برای حاکم اسلامی ملاک‌ها و معیار‌هایی برای دوران غیبت امام معصوم بیان شده است که اعلم‌نر به شریعت اولین مشخصه این فرد است.

آیت‌الله بهشتی گفت: علمای دیگر که شرایط، ولی فقیه را ندارند، باید از، ولی فقیه پشتیبانی کنند و علم و توانایی خود را در اختیار، ولی فقیه بگذارند و از او حمایت کنند.

نماینده مردم فارس در خبرگان رهبری با بیان اینکه ابن سینا فقط فیلسوف نیست و فقیه هم هست، تاکید کرد: میان فقهای عالم با معیار‌های شرعی، سیاستمدار بودن، یعنی اعقل بودن و داشتن قدرت مدیریت بالا، از شرایط انتخاب، ولی فقیه است.

پایان پیام/خ


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید