خاستگاه خوشنویسی ایران کجاست؟ - افق اقتصادی

خاستگاه خوشنویسی ایران کجاست؟ - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 62735 |
تاریخ انتشار : ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۹:۰۰ |
327 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

نائب رئیس انجمن خوشنویسان کشور از تبریز به عنوان زادگاه بزرگان عرصه خوشنویسی دانست و گفت: هنر زیبایی را منتشر و ماندگار می کند و دلی که مفتون زیبایی شود به گرد زشتی‌ها نمی‌گردد.

خاستگاه خوشنویسی ایران کجاست؟

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علی‌اشرف صندوق‌آبادی امشب در آیین افتتاحیه خوشنویسی غدیر در تبریز اظهار کرد: جشنواره ملی خوشنویسی غدیر از چند جهت حائز اهمیت است . یکی اینکه این جشنواره در تبریز که زادگاه بزرگان عرصه خوشنویسی است و نام هر یک چون ستاره‌ای بر تارک آسمان خوشنویسی ایران می‌درخشد، برگزار می‌شود.

وی افزود: از سوی دیگر خوشنویسی هنری است که فرهنگ علوی و الگوهای ماندگار معرفتی به واسطه این هنر فاخر معرفی می‌شود و این خود بر اهمیت برگزاری این جشنواره صحه می‌گذارد.

نائب رئیس انجمن خوشنویسان ایران گفت: اهمیت هنر خوشنویسی در بیان حضرت امیرالمومنین علی (ع) نمودهای بسیاری داشته و آن حضرت نگاهی بسیار دقیق و عمیق به اشیا و پدیده‌ها و به طور کلی جهان هستی داشته‌اند که برگرفته از جهان بینی کامل اسلامی ایشان است و خط را زبان دست و مایه‌ی بهجت،‌روشنی و آرامش درونی عنوان کرده‌اند.

وی تاکید کرد: هنر خوشنویسی در عین اینکه ضمیر و باطن هنرمند خوشنویس را صفا و جلا می دهد این صفا را به مخاطب و بیننده‌ِ اثر نیز منتقل می کند.

صندوق آبادی گفت: هنر زیبایی را منتشر و ماندگار می کند و دلی که مفتون زیبایی شود به گرد زشتی‌ها نمی‌گردد.

وی افزود: ما همواره نیاز به زیبایی و بهجت درونی داریم و چه کلامی بهتر و زیباتر از نام و سیره امیر المومنین (ع) که با هنر خوشنویسی آراسته شود.

ارسال ۴۰۰ اثر به دهمین جشنواره ملی خوشنویسی

رئیس انجمن خوشنویسان تبریز گفت: در تبریز خاستگاه نستعلیق، خط نستعلیق با ۵۱ درصد دربرگیری آثار ارسال شده به دهمین جشنواره ملی خوشنویسی غدیر، پیشتاز است.

“یونس نصیری” در آیین افتتاحیه دهمین جشنواره ملی خوشنویسی غدیر در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز گفت: در دهمین دوره برگزاری جشنواره ملی خوشنویسی غدیر بیش از ۴۰۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که ۵۱ درصد آثار ارسالی در رشته نستعلیق، ۲۷ درصد در رشته شکسته ، ۱۲ درصد در رشته ثلث و ۱۰ درصد در رشته نسخ بوده است.

وی افزود: براساس اظهار داوران این دوره از جشنواره آثار ارسالی از کیفیت و کمیت بالایی برخوردار بوده است.

نصیری از برگزاری جشنواره خوشنویسی میرعلی تبریزی  در این شهر نیز خبر داد.

 دهمین جشنواره ملی خوشنویسی غدیر به منظور بهره گیری از مفاهیم ارزشمند قرآن مجید و عرض ارادت به ساحت مقدس مولای متقیان، امیرمومنان حضرت علی(ع)، بین هنرمندان خوشنویس کشور همزمان با دهه امامت و ولایت و عید سعید غدیر کار خود را در تبریز آغاز کرد.

اشاعه و ترویج هنر قدسی خوشنویسی و فرهنگ اسلامی، گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری، ایجاد انگیزه و رقابت سازنده بین هنرمندان، ایجاد زمینه برای علاقه مندی جوانان به هنر و شناسایی و معرفی استعدادهای هنری از اهم اهداف این جشنواره است.

دهمین جشنواره ملی خوشنویسی غدیر کار خود را روز پنجشنبه پانزدهم تیرماه جاری در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز آغاز کرده و آیین اختتامیه و معرفی نفرات برتر این جشنواه نیز روز پنجشنبه ۲۲ تیرماه ساعت ۱۷ در تالار اقبال آذر مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن تبریز برگزار خواهد شد.

نمایشگاه آثار این جشنواره نیز از پانزدهم تا بیست و دوم تیرماه جاری در نگارخانه استاد میرعلی تبریزی و استاد یاسمی خانه فرهنگ تبریز برپاست.


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید