به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، مهدی قزلی ظهر امروز در آیین رونمایی از کتاب “زندگی اینجاست” کوتاهههایی از زندگی آیتالله سید جواد خامنهای، والد مکرم رهبر معظم که در مسجد جامع تبریز و در روز رحلت ایشان برگزار شد، اظهار کرد: زندگی اینجاست اشاره بر وجود نازنین امام رضا(ع). اینجا منظور جا نیست بلکه جوار حرم امام رضا(ع) است. حال اسم کتاب زندگی اینجاست، نیز به مکان و زمان ندارد بلکه بسته به خود انسان دارد.
وی در توضیح علت و دلایل نوشتن این کتاب گفت: ابتدا علاقهای به نوشتن این کتاب نداشتم ولی دست روزگار دست هم داد و من را با آقا سید جواد خامنهای آشنا کرد و هرچه گذشت بیشتر با ظرفیتهای او آشنا شدم! البته در جامعه نیز حس میکردم کمتر به این داشتههای عالمی ربانی و فقیهی زاهد اشاره شد بود که به خاطر سلوک معنوی ایشان و اخلاق سلوکی او هم این اجازه را نمیداد که بیشتر خود را به جامعه معرفی کند.
نویسنده کتاب زندگی اینجاست، گفت: او مردی پارسا، عالم، زاهد بود و دوران زندگی ایشان هم عجایب داشت چراکه او دوران مشروطه را زیست و در تبریز و مشهد درس خواند و در پایان زندگیشان هم انقلاب اسلامی ایران را درک کرد.
وی ادامه داد: زندگی ایشان میتواند یک رمان بزرگ و واقعی از آنچه گذشت باشد. او در روزگاری زیست که امکان ضبط زندگی برای علما فراهم نبود.
قزلی خاطرنشان کرد: کوه، از دور شبیه حجم ساده است، ارتفاعی که در چشم کوچک ما کوچک میشود ولی وقتی نزدیک شوی میبینی چه پیچیدگیهایی دارد، دره دارد، تپه دارد، رود دارد و خیلی بزرگتر از آن چیزی است که ما از دور میدیدیم و حال آقا سید جواد همانند یک کوه است که وقتی نزدیکش میشوی تازه به بزرگی او، سادهزیستی او، مردمداری او، خانواده دوستی او و هزاران چیز دیگر آشنا میشوی؛ به راستی که آیتالله سیدجواد خامنهای یک کوه بود.
گزارش فارس حاکی است، کتاب «زندگی اینجاست» برشهایی کوتاه از زندگی آیتالله سیدجواد خامنهای به قلم مهدی قزلی است. ایشان پدر رهبر معظم انقلاب هستند که از علما و بزرگان شناخته شده شهر مشهد بودند. قزلی در مقدمه این اثر نوشته که سلوک شخصی این عالم وارسته و تواضع ذاتی ایشان همچنین سرتیتر خبر بودن فرزندانشان به عنوان مسؤولان جمهوری اسلامی سبب شده جایگاه علمی و عرفانی ایشان چندان شناخته شده نباشد.
ایشان تحصیلات حوزوی خود را در تبریز و نجف گذرانده و از محضر بزرگانی همچون آیتالله قاضی طباطبایی بهرهها برده بودند اما برای گذران زندگی جوار مضجع شریف رضوی را برگزیدند و تا پایان عمر مبارکشان در همسایگی امام مهربانیها باقی ماندند.
این اثر تلاش کرده به قدر ذرهای غبار غربت از چهره این شخصیت وارسته که مریدان و شاگردان بسیاری در میان بازاریان و متدینین شهر مشهد داشتند، برگیرد. در واقع میتوان ایشان را مربی و استاد اصلی مقام معظم رهبری دانست. فردی که در علم و عمل سختگیرانه راهنمای ایشان به سوی قلهها بودند. در این اثر از سیره اخلاقی و تبلیغی این عالم وارسته نکات تازه و نابی فراخواهید گرفت.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
یک بار طلبه جوانی همراه نوه آقاسید جواد رفت دیدن آقا لابهلای احوال پرسی و صحبت به ایشان گفت: «شما که در محضر آقای قاضی و دیگر بزرگان بودید از ایشان مطلبی بفرمایید.» جواد نگاهی به طلبه کرد و لبخندی زد حتی یک کلمه هم نگفت. طلبه جوان از این لبخند درس خودش را گرفت. انگار آقاسید جواد نمیخواست با نام اساتید بزرگش، خودش را بزرگ کند.
پایان پیام/۶۰۰۲۷/
پایان پیام/۶۰۰۲۷