تولید سالانه ۱۳ هزار تن گیاهان دارویی در آذربایجان‌شرقی - افق اقتصادی

تولید سالانه ۱۳ هزار تن گیاهان دارویی در آذربایجان‌شرقی - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 21422 |
تاریخ انتشار : ۱۱ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۶ |
331 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی، گفت: انواع مختلفی از گیاهان دارویی به خصوص گل‌محمدی به میزان ۵ هزار و ۸۰۰ هکتار در استان به زیر کشت رفته و سالانه حدود ۱۳ هزار تن تولید می‌شود.

تولید سالانه ۱۳ هزار تن گیاهان دارویی در آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر کرامتی ظهر امروز در یازدهمین جشنواره برداشت گل‌محمدی عنصرود با اشاره به وجود ظرفیت بسیار بالای استان در زمینه گیاهان دارویی، اظهار کرد: بیش از ۴۰ نوع گیاه دارویی در استان تولید می‌شود که از لحاظ اقتصادی، اقلیمی و سازگاری و ارزش افزوده منحصر به‌فرد بوده و تعدادی هم مختص استان ماست.

وی با بیان این‌که مهم‌ترین مشکل حوزه گیاهان دارویی مربوط به صنایع تبدیلی است، ادامه داد: گل‌محمدی به صورت خام در بازارهایی چون تهران و اصفهان به فروش می‌رسد و متاسفانه نمی‌توانیم ارزش افزوده‌ای از آن برای استان جذب کنیم.

کرامتی با اشاره به برگزاری منظم کمیته فنی گیاهان دارویی در استان با حضور صنایع، دانشگاه‌ها، محققان و افراد نقش آفرین، گفت: امسال براساس تصمیمات گرفته شده برای افزایش سطح زیرکشت و ارقام اصلاح شده گیاهان دارویی استان، با بیش از ۳ هزار هکتار اراضی دیمی گیاهان دارویی بعد از فارس رتبه دوم را در راستای تولید گیاهان دارویی داریم.

وی یادآور شد: حرکت ما به سمت تکمیل زنجیره‌ ارزش تولید گیاهان دارویی و به خصوص گل‌محمدی بوده و پیگیری‌های مربوطه نیز در دست انجام است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه نبود صنایع تبدیلی، مشکل اصلی در حوزه تولیدات و محصولات کشاورزی است، تصریح کرد: خام فروشی محصولات کشاورزی که کم سودترین روش برای رسیدن به درآمد است در استان ما رایج است و یکی از نمونه‌های آن گل‌محمدی است که به صورت خام در بازار تهران و اصفهان عرضه می‌شود و فرآوری شده آن با قیمت چند برابری از طریق این شهر روانه بازار مصرف می‌شود.

 کرامتی با اشاره به اینکه گل‌محمدی بیشتر به صورت دمنوش و مربا در بخش خانگی مصرف می‌شود و فرآوری آن هم در حد گلابگیری است، اضافه کرد: انواع گیاهان دارویی مانند گل محمدی در استان تولید می‌شود.  

پایان پیام/۶۰۰۳۴/س


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید