بیش از ۳۰۱ تُن کلزا از کشاورزان بوکان خریداری شد - افق اقتصادی

بیش از ۳۰۱ تُن کلزا از کشاورزان بوکان خریداری شد - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 55576 |
تاریخ انتشار : ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۸:۳۶ |
358 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

مدیر جهاد کشاورزی بوکان با اشاره به شروع فصل برداشت کلزا گفت: تاکنون بیش از ۳۰۱ تن محصول دانه روغنی کلزا از کشاورزان این شهرستان خریداری شده است.

بیش از ۳۰۱ تُن کلزا از کشاورزان بوکان خریداری شد

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه،انور امینی‌خواه اظهارداشت: در راستای حمایت بخش دولتی از کشت دانه روغنی کلزا و افزایش قیمت این محصول، تمایل کشاورزان این شهرستان برای کشت افزایش پیدا کرده و در سال زراعی جاری در ۴۶۵ هکتار زمین زراعی کلزا کشت شده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون یک مرکز خرید دانه روغنی کلزا در این شهرستان دایر شده است، البته برخی از کشاورزان بعد از برداشت با توجه به بعد مسافت، محصول خود را به مراکز خرید در شهرستان‌های میاندوآب و سقز (کردستان) تحویل داده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی بوکان گفت: امسال بطور میانگین ۲.۱۵ تُن محصول از هر هکتار برداشت شده و پیش بینی می‌شود بیش از ۲ هزار تُن دانه روغنی کلزا از مزارع این شهرستان برداشت شود.

امینی خواه در خصوص قیمت تضمنی دانه روغنی کلزا اظهار کرد: امسال قیمت ۲۲۰ هزار ریال برای هر کیلوگرم از این محصول تعیین شده اما احتمال دارد این نرخ با توجه به تعیین قیمت جدید گندم افزایش پیدا کند.

وی یادآور شد: سال گذشته ۳۱۰ هکتار دانه روغنی کلزا در بوکان کشت شده بود اما تنها ۲۱۷ هکتار از این میزان قابلیت برداشت داشت و در مجموع ۷۱۲ تُن محصول نیز با قیمت تضمینی از کشاورزان خریداری شد.

امینی‌خواه ادامه داد: یکی از طرح‌های حمایتی دولت در بخش کشاورزی توسعه کشت دانه روغنی کلزاست و کشت این محصول به سبب بهره‌وری بیشتر، رشد در فصل بارش باران، نیاز کمتر به آبیاری و خرید تضمینی آن در چند سال اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.

تامین روغن مورد نیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز، تامین علوفه مورد نیاز دام و طیور و تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه از اهداف توسعه کشت دانه‌های روغنی است.

کشت دانه‌ روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور می‌شود و ترویج آن طی سال‌های اخیر تدبیری از سوی مسوولان برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی بوده است.

بوکان دارای ۱۱۰ هزار هکتار زمین مستعد زراعی و باغی و عمده ترین محصولات زراعی این شهرستان گندم، نخود، کلزا، جو و چغندرقند است.

پایان پیام/


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید