ویلا سازی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی مانعی جدی در جهت دست یابی به امنیت غذایی است - افق اقتصادی

ویلا سازی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی مانعی جدی در جهت دست یابی به امنیت غذایی است - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 13131 |
تاریخ انتشار : ۰۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۲ |
403 بازدید
۰
7
ارسال به دوستان
پ

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : ویلا سازی و تغییر کاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی زمینه ساز تهدید امنیت غذایی پایدار است.

ویلا سازی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی مانعی جدی در جهت دست یابی به امنیت غذایی است

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، خسرو شهبازی، اظهارداشت : خاک سرمایه ملی است، اگر خاک کشاورزی دستخوش تغییرات شود و یا به هر نحوی از بین برود، برگشت ناپذیر بوده و قابلیت کشت را از دست می‌دهد و این امرزمینه ساز تهدید منابع خاکی و در نهایت ایجاد خطر امنیت غذایی برای تغذیه مردم می‌شود.

شهبازی تصریح کرد: باتوجه به اینکه امنیت غذایی آحاد جامعه به حفاظت از خاک و کشاورزی بستگی داشته لذا با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مردم نسبت به جوانب و تبعات منفی و غیرقابل جبران تخریب مزارع و باغ ها از طریق ساخت و ساز های غیر مجاز می توان ارزش و باورهای عمومی را به سمت قباحت تغییرکاربری غیرمجاز سوق داد.

وی تاکید کرد: در واقع زمانی می شود از تخریب جلوگیری کرد که افکار عمومی ارزش خاک را درک نموده و حفظ زمین های کشاورزی را بر ویلاسازی ترجیح دهند، در غیر اینصورت مطابق قانون هرگونه ساخت و ساز بدون مجوز مساوی با تخریب و قلع و قمع آن است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: ساختمان هایی مشمول تخریب می شوند که در اراضی زراعی و باغ ها بدون اخذ مجوز لازم از کمیسیون تبصره یک ماده یک احداث شده باشند که مطابق قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها فعل تغییرکاربری غیرمجاز جرم انگاری گردیده و قلع و قمع و پرداخت جزای نقدی بعنوان مجازات مرتکبین در نظر گرفته شده است .

وی ادامه داد: ضمنا قانون گذار به جهاد کشاورزی این اختیار را داده است که به محض مشاهده ساخت و ساز با هماهنگی دادستانی بدون تشکیل پرونده قضایی راسا مستحدثات را قلع و قمع و عرصه را به حالت زراعی اعاده نماید.

این مسئول خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی از مالکین بعد از تخریب اطلاعی از مجازات قانونی تکرار جرم تغییرکاربری غیرمجاز نداشته و بعد از قلع و قمع بنا توسط جهاد کشاورزی اقدام به بازسازی دیوار و ایجاد بنا می نمایند که مطابق ماده ۳ قانون حفظ کاربری به حداکثر جزای نقدی و حبس از یک تا شش ماه محکوم می شوند.

وی یادآور شد : تکلیف مالک بعد از تخریب این است که زمین را به حالت اول اعاده نماید و در صورتی که نیاز به اتاق نگهبانی داشته باشد و حائز شرایط دریافت مجوز تغییرکاربری باشد، اقدام به ثبت درخواست تغییرکاربری کند.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به بهره برداران و شهروندان عزیز توصیه کرد، حتما قبل از انجام هرگونه معامله برای خرید زمین کشاورزی از دارا بودن مجوز بنای احداثی اطمینان حاصل نمایند و از خرید املاکی که دارای ساخت و ساز غیرمجاز می باشند ، خودداری کنند.

وی افزود: مالکین اراضی و کشاورزان عزیز که قصد ایجاد بنا اعم از اتاق نگهبانی و یا طرح کشاورزی و صنعتی و تولیدی در زمین کشاورزی را دارند قبل از هرگونه خرید مصالح و اقدام به ساخت با مراجعه به مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان مربوطه مجوز مربوطه را اخذ نمایند، در غیر اینصورت قانون هیچگونه مماشاتی با مرتکبین تغییرکاربری غیرمجاز نخواهد داشت.

پایان پیام/


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید