به گزارش بازار، «علی اسحاقی» امروز یکشنبه در مراسم گرامیداشت صدمین سال تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی که با حضور مسئولان در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: این موسسه یکصد سال سابقه و تجربه در تولید واکسن و فراورده های بیولوژیک دارد که قانون آن در ۱۶ دی ماه ۱۳۰۴ تصویب و ابلاغ شد.
رئیس موسسه تحقیقات و سرم سازی رازی اظهار داشت: موسسه در حوزه پزشکی با تولید واکسن فلج اطفال طی ۴۰ سال اخیر بالغ بر ۶۰۰ میلیون دز تولید داشته که توانسته جان بیش از ۱۰۰ میلیون کودک را نجات بدهد که همه اینها مرهون زحمات محققان موسسه رازی است.
وی تصریح کرد: در کنار واکسن های انسانی، دام و طیور، سرم های درمانی برای مارگزیده و عقرب گزیدگی تولید می شود.
وی با بیان اینکه موسسه رازی دارای ۱۵ آزمایشگاه مرجع در کشور است گفت: این موسسه نقش ارزنده ای در حفظ سلامت انسانی، دام و طیور دارد.
اسحاقی افزود: موسسه رازی تاثیر بسزایی در خودکفایی دارد و یا در زمان بحران ها اقدامات موثری داشته است.
وی دیدگاه و تحلیل های نادرست، مقایسه واکسن سازی با سایر صنایع، نگاه تجاری به واکسن، نیاز به علوم بین رشته ای و تکنیک های بالا، نیاز به دستگاه ها و تجهیزات با تکنیک های بالا، نیاز به مدیریت و تمرکز علمی بالا و مقررات پیچیده جهان در تولید واکسن را از علل عقب ماندگی این موسسه دانست.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اظهار داشت: در جهان ۲۴ واکسن پزشکی، حوزه دام ۴۲ واکسن، حوزه طیور ۶۲ واکسن و آبزیان چهار واکسن تولید می شود.
وی یاداور شد: در کشور ما در حوزه پزشکی ۱۴ واکسن، دام ۲۵ واکسن و در طیور تعداد زیادی تولید می شود.
وی با بیان اینکه در حوزه آبزیان واکسن تولیدی نداریم، گفت: هنوز در این بخش اتو واکسن تولید می شود که با کمک شرکت های دانش بنیان می تواند به واکسن تبدیل شود.
اسحاقی یکی از مشکلات این موسسه را کمبود نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: این موسسه نیازمند منابع انسانی است زیرا اکنون ۵۰ درصد پرسنل شرکتی هستند که این خطرناک است.
وی زیرساخت های موسسه رازی را فرسوده دانست و اظهار داشت: این موسسه ۶۰ هزار متر مربع فضا دارد که نیازمند اصلاح ساختار جدی است.
به گزارش بازار، در مراسم گرامیداشت صدمین سال تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی پرفسور «عباس شفیعی»، «زهرا بهروز آذر» معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و «غلامرضا نوری قزلجه» حضور داشتند.