تولید سالانه ۳.۵ میلیارد دوز واکسن در کشور | تولید نسل جدید واکسن تیلریوز دام - افق اقتصادی

تولید سالانه ۳.۵ میلیارد دوز واکسن در کشور | تولید نسل جدید واکسن تیلریوز دام - افق اقتصادی
یکشنبه, ۳۰ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-19
کد خبر: 305440 |
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۳:۱۲ |
58 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: سالانه ۳.۵ میلیارد دوز واکسن و فرآورده‌های بیولوژیکی تولید می‌شود که در صورت عدم تولید، دولت برای واردات آن باید ۴۰۰ میلیون دلار هزینه کند.

تولید سالانه ۳.۵ میلیارد دوز واکسن در کشور | تولید نسل جدید واکسن تیلریوز دام

به گزارش بازار، دکتر علی اسحاقی در نشست خبری که در حاشیه سی‌امین تور رسانه‌ای دانش‌بنیان و فناورانه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) برگزار شد، ۱۶ دی سال جاری را جشن ۱۰۰ سالگی این مؤسسه دانست و گفت: در این مؤسسه دو ماموریت تولید واکسن و فرآورده‌های بیولوژیکی و انجام تحقیقات بنیادی را تعریف کرده‌ایم و در این راستا ۹۰ درصد از واکسن‌های کشور در این مؤسسه به تولید می‌رسد.

وی تولید ۳۵ درصد واکسن طیور و ۷۰ درصد واکسن‌های پزشکی را از دستاوردهای این مؤسسه عنوان کرد و ادامه داد: محققان این مؤسسه موفق به تولید واکسن تیلریوز مقاوم به دما شده‌اند.‌ قبلا این واکسن برای تزریق نیاز به ازت نیتروژن داشت که فرایند پیچیده و سختی دارد و اکنون واکسن کشته شده آن به تولید می‌رسد.

به گفته وی، این واکسن برای دام به کار می‌رود.

اسحاقی، واکسن دوگانه زنده طیور را از دیگر دستاوردهای این مؤسسه ذکر کرد و افزود: این واکسن برای کلون و برونشیت سویه H۱۲۰ به تولید رسیده و برای طیور کاربرد دارد.

رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن‌ و سرم‌سازی رازی این مؤسسه را یک مؤسسه تحقیقاتی استراتژیک توصیف کرد و ادامه داد: این مؤوسسه با ۶ شعبه در کشور سالانه ۳.۵ میلیارد دوز تولید واکسن دارد و در صورتی که این مؤسسه این میزان فرآورده را تولید نکند، دولت باید ۴۰۰ میلیارد دلار هزینه کند.

وی ریشه‌کنی ۲۰ ساله فلج اطفال و سرخک و سرخجه را از نتایج فعالیت‌های این مؤسسه دانست و خاطرنشان کرد: این نتیجه اثرگذاری واکسیناسیون در کشور را نشان می‌دهد.

رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن‌ و سرم‌سازی رازی با اشاره به عدم انجام تعهدات شهرداری کرج نسبت به این مؤسسه، گفت: بر اساس قراردادی با شهرداری برای ساخت اراضی این مؤسسه در کرج، این اراضی از سوی شهرداری دریافت شد، ولی این مجموعه به تعهدات خود عمل نکرده است، ضمن آنکه شهرداری نیز به ما برای نگهداری فضای سبز مؤسسه که در مدت ۱۰۰ سال توسعه یافته است، کمکی ارائه نمی‌کند.

به گزارش بازار، بیماری تیلریوز یا زردی بیماری عفونی انگلی و ناشی از آلودگی گلبول‌های سفید و قرمز خون گاو و سایر نشخوارکنندگان به تک یاخته تیلریا آنولاتا است که به وسیله کنه‌های جنس هیالوما منتقل می‌شود. علائم بیماری بیشتر شامل تب، تورم غدد لمفاوی، خونریزی مخاطات، زردی، کم خونی، کاهش شیر، سقط جنین، ضعف و بی‌حالی و نهایتاً مرگ است.

عامل بیماری برای نخستین بار در سال ۱۹۰۴ تشخیص داده شد. اولین گزارش‌های تحقیقاتی در مورد شناسایی کنه‌های ناقل بیماری در ایران مربوط به سال ۱۳۱۷ در مؤسسه رازی و توسط پروفسور لوئی دلپی انجام شد. سپس دکتر مقامی، دکتر فشارکی و دکتر هوشمندراد تحقیقاتی مطالعاتی در مورد جداسازی، شناسایی، نگهداری و بیماری‌زایی گونه‌های مختلف تیلریا به انجام رساندند، همچنین کشت تک یاخته در جهت دستیابی به فناوری تولید واکسن و ارزیابی داروهای ضد تک یاخته تیلریا و مطالعه سموم ضد کنه نیز جهت کنترل کنه در مؤسسه رازی صورت گرفت. نتایج این پژوهش‌ها منجر به تولید انبوه و مصرف گسترده واکسن تیلریوز در ایران با استفاده از سویه بذر بومی در سال ۱۳۵۲ شد.

به طور کلی کنترل و پیشگیری از تیلریوز با استفاده از واکسن زنده کشت سلولی ساخت مؤسسه رازی و درمان بیماران با داروهای اختصاصی علیه تک‌یاخته‌ تیلریا صورت می‌گیرد. استفاده از سایر روش‌های کنترلی نظیر سموم ضد کنه نیز معمول بوده، ولی روش واکسیناسیون شیوه‌ای دوستدار محیط زیست و کاملا بی خطر و بر اساس استانداردهای جهانی OIE است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید