به گزارش بازار، بهرام عین اللهی در مراسم رونمایی از چهار سامانه الکترونیک سلامت در ستاد وزارت بهداشت، گفت: تحقق دولت الکترونیک برنامه همه دولتها بوده است ولی خوشبختانه در مدت کوتاه دولت سیزدهم این آرزو در نظام سلامت محقق و تبدیل به کارنامه شده است.
وی با بیان اینکه سامانههای الکترونیک سلامت بسیار مهم هستند، زیرا پایه برنامههای مهمی همچون تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای افراد جامعه خواهند بود، افزود: برنامه نسخه الکترونیک که پایه تشکیل پرونده الکترونیک سلامت است پیش از این دولت ۱۰ درصد پیشرفت داشت که هم اکنون به ۹۰ درصد رسیده است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: رفع نیازها و اجرای برنامههای حوزه سلامت بدون سامانههای الکترونیک و یکپارچه سازی آنها مقدور نیست. اگر نسخه الکترونیک نبود طرح دارویار هم قابل اجرا نبود. بسیاری دیگر از طرحهای حوزه سلامت از جمله «سلامت خانواده» و بیمهها نیز وابسته به این سامانهها هستند.
عین اللهی با بیان اینکه یکپارچه سازی سامانههای الکترونیک سلامت پیشرفت خوبی داشته است، اظهار داشت: با این سامانهها حجم بسیار زیادی از کارهای پژوهشی، آموزشی، بهداشتی، درمانی و پیشگیری از بیماریها تسهیل میشود.
وی با اعلام رونمایی از ۱۴ سامانه دیگر تا پایان سال بر بستر ماده ۶۵ برنامه هفتم پنجساله توسعه کشور، گفت: از سال گذشته تعدادی سامانه رونمایی شده و امسال نیز مجموعاً ۶ سامانه تاکنون رونمایی شده است. دو سامانه میز خدمات شهروندی و سامانه تبادل الکترونیک اسناد بین بیمارستانها با پزشکی قانونی پیش از این بهره برداری شدند.
وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت سامانه خودمراقبتی، ابراز داشت: این سامانهها بر بستر تلفن همراه سوار هستند و حتی افراد کم سواد نیز میتوانند از آنها استفاده کنند که در این میان سامانه خودمراقبتی به دلیل این که در پیشگیری از بیماریها و توسعه فرهنگسازی سلامت کاربرد زیادی دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
عین اللهی در پایان یادآور شد: سامانههایی که رونمایی میشوند افراد را از نرم افزارها و برنامههای خارجی که روی تلفنهای همراه نصب هستند بی نیاز میکنند، زیرا مطابق با الگوی بیماری در کشور طراحی شده اند و با فرهنگ ما سازگاری بیشتری دارند.
وزیر بهداشت در این مراسم چهار سامانه «صدور گواهی ولادت با امضای الکترونیک»، «مدیریت سو مصرف مواد»، «پروانه صلاحیت پرستاری»، «خودمراقبتی شهروندی» را رونمایی کرد.