بانک مسکن و صنایع ملی مس ایران شرایط همکاریهای دوجانبه را بررسی و برای افزایش همکاری تفاهم کردند.
صنعت مس سهم عمدهای در اقتصاد جهانی دارد و مس چیزی بیش از یک فلز استخراج شده است که باعث ایجاد شغل و ارتقای سطح زندگی بالاتر میشود. به طوری که یک تن مس میتواند در ۴۰خودرو مورد استفاده قرار کند و ۱۰۰هزار تلفن همراه را تغذیه، ۴۰۰رایانه را راه اندازی و برق موردنیاز ۳۰خانه را تامین کند. توانایی مس برای بازیافت بدون از دست دادن خواص خود به کاهش ضایعات جهانی کمک میکند. در حالی که به طور متوسط محصولات مسی حاوی ۳۵درصد محتوای بازیافتی هستند و سالانه ۹میلیون تن بازیافت میشود. مس در سیستمهای انرژی تجدیدپذیر برای تولید برق از انرژی خورشیدی، آبی، حرارتی و باد در سراسر جهان استفاده میشود. مس یکی از بهترین هادیهای الکتریسیته است که به طور گسترده در تولید وسایل نقلیه الکتریکی، توربینهای بادی و پنلهای خورشیدی استفاده میشود.
شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت تولید و استخراج مس ایرانی است، که در زمینه اکتشاف، استخراج و بهرهبرداری مس، همچنین تولید محصولات مسی همچون کاتد، اسلب، بیلت و مفتول، فعالیت مینماید. این شرکت مالک سه معدن مس سرچشمه و میدوک در استان کرمان و سونگون در استان آذربایجان شرقی میباشد.
شرکت ملی صنایع مس ایران در سال ۱۳۵۱ تحت عنوان شرکت سهامی معادن مس سرچشمه در شهر رفسنجان، تأسیس شد و در سال ۱۳۵۵ به شکل کنونی تغییرنام داد. اکنون اکثریت سهام این شرکت متعلق به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (۱۲٪)، شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین (۵٪) و سهام عدالت میباشد.
شرکت ملی صنایع مس ایران در سال مالی ۱۳۹۹ حدود ۲۷هزارمیلیارد تومان سود خالص کسب نمود و به یکی از سودآورترین شرکتهای ایران بدل گشت.
این شرکت همراه مس، ۷۰۰ تن کنسانتره طلا و نقره در سال تولید میکند که بهصورت خام فروخته میشود و هیچگاه مدیران این شرکت در اندیشه احداث کارخانه استحصال و تولید شمش خالص طلا نبودهاند.
از آنجا که عمده مصرف مس در صنعت ساختمان و تجهیزات است، بهبود صنایع تولیدی و زیرساختی کشورها بهخصوص در چین که به رشد GDP منجر میشود به معنی بهبود تقاضای مس و رشد قیمت آن است. تغییرات تولید ناخالص داخلی کشورها از جمله عوامل کلانی است که بر قیمت این محصول اثر میگذارد. در کنار عوامل بالا رشد تقاضای خودروهای الکتریکی، باتری ماشینهای الکتریکی و تامین انرژی از طریق توربینهای بادی و خورشیدی باعث رشد تقاضا برای مس خواهد شد. در سال ۲۰۲۱ بیش از ۵/ ۱۶ میلیون دستگاه خودروی الکتریکی در جادهها موجود بودند که در سهسال اخیر سهبرابر شده اند. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰، موجودی خودروهای الکتریکی در جهان تقریبا به ۲۰۰ میلیون وسیله نقلیه خواهد رسید و حدود ۱۰ درصد از ناوگان خودروهای جهانی را تشکیل خواهد داد. بر این اساس تقاضای مس برای باتری ماشینهای الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ امکان رشد هزار درصدی را دارد. همینطور تقاضای مس برای توربینهای بادی به دلیل افزایش تامین انرژی بادی تا سال ۲۰۲۳ امکان دوبرابر شدن را دارد. همه این عوامل رشد تقاضای این فلز محبوب و دوست دار محیطزیست را نشان میدهد.
دکتر علی عسکری سرپرست بانک مسکن و علی رستمی مدیرعامل صنایع ملی مس ایران در دفتر مرکزی صنایع ملی مس ایران دیدار کردند. در این دیدار علی کمالی عضو هیات مدیره بانک مسکن، علی کشاورز معاون مدیرعامل در امور شعب و بازاریابی، مهدی احمدی مدیر امور روابط عمومی و حوزه مدیریت، علیرضا جوادی سرپرست مدیریت شعب منطقه غرب تهران و برخی از مدیران ارشد صنایع ملی مس ایران حضور داشتند.
حرکت دنیا در صنایع مختلف به سمت مصرف هر چه بیشتر مس میرود. نسل جدید خودروهای محیط زیستی وابستگی زیادی به مس دارد و این در حالی است که بسیاری از معادن مس در دنیا تحت برداشت حداکثری قرار دارند. رستمی و عسکری در ادامه این نشست به تشریکمساعی پرداختند و مولفههای موفقیت صنایع ملی مس ایران را بررسی کردند.
سرپرست بانک مسکن بعد از توصیف وضعیت کنونی اقتصاد ایران روی محرکهای اقتصادی تاکید کرد و گفت: امروز همکاریهای هدفمند، برنامهریزیشده و دقیق شرکتهای بزرگ کشور بهبود وضعیت اقتصادی را تضمین خواهد کرد، در بسیاری از مواقع وقتی شرکتهای بزرگ به همکاریهای گسترده دستزدهاند پتانسیلهای بیشتر هر دو شرکت آزاد و حتی ظرفیتهای جدیدی ایجادشده است.
وی ادامه داد: امروز شرکت صنایع ملی مس ایران پروژههای بزرگی را پیش میبرد که اگر با همکاری شرکتهای دیگر همراه شود، از هدر رفت انرژیهای این شرکت جلوگیری میکند.
علی عسکری با اشاره به فعالیتهای بانک مسکن درباره همکاری این بانک با صنایع ملی مس ایران تصریح کرد: بانک مسکن حضور پررنگی با توجه به رسالت تخصصی طرح بزرگ نهضت ملی مسکن دارد و صنایع ملی مس ایران نیز در سرتاسر ایران نیروهای ارجمندی دارد که برای پیشرفت این شرکت بیدریغ تلاش میکنند. پیشبینی میشود همکاری بانک مسکن و شرکت ملی مس میتواند منافع دوطرفهای داشته باشد که سرانجام به انتفاع آحاد ملت ختم شود.
سرپرست بانک مسکن خاطرنشان کرد: صنعت مسکن یکی از مهمترین محرکهای اقتصاد ایران به شمار میرود و توجه به آن وضعیت عمومی اقتصاد را دگرگون میکند، چراکه از طرفی مردمی که صاحبخانه شوند ازنظر روحی و روانی تقویت میشوند و از طرف دیگر رقم اشتغالزایی در این صنعت بسیار چشمگیر است. در ادامه این نشست سرپرست بانک مسکن و مدیرعامل صنایع ملی مس ایران برای انتقال بخشی از منابع مالی این شرکت به بانک مسکن تفاهم کردند. ورود منابع صنایع ملی مس ایران به بانک مسکن از طرفی بانک مسکن را در تامین مالی طرح نهضت ملی مسکن کمک کرده و از سوی دیگر کمک به خانه دار شدن پرسنل و مسوولیت اجتماعی صنایع ملی مس ایران را پوشش میدهد.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری کلان، افق روشنی در صنعت مس ایران