در چهارمین دوره ارزیابی بانکداری دیجیتال بانک توسعه صادرات ایران بر«امنیت اطلاعات و فضای اطلاعاتی در حوزه بانکداری» تاکید شد.
به نقل از اداره کل روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران در این برنامه که با حضور رییس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند و برخی از مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی، نمایندگان بانکهای مسکن و صنعت و معدن و اعضای هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران برگزارشد، مدیر امور فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی بانک توسعه صادرات به ارایه گزارشی از عملکرد بانک در حوزه بانکداری دیجیتال پرداخت.
ضیاءالدین بهشتی فرد با اشاره به تحولات تکنولوژیکی در حوزههای مختلف جزئیات چهار کلان پروژه «پیشخوان خدمت»، «هوش تجاری»، «پیشخوان مجازی» و «بانکداری باز» را برای حاضران تشریح کرد.
بهشتی فرد در بخش دیگری از سخنان خود از طولانی بودن فرایند پاسخگویی شرکتهای ارایه کننده خدمات فناوری اطلاعات جهت رفع نیازها، عدم امکان متناسب سازی نیازمندیها، عدم تمرکز بر نیازهای مشتری، عدم دسترسی به نیازهای مشتری و عدم دسترسی به دادههای لحظهای به عنوان مهمترین چالشهای پیش روی بانک توسعه صادرات در مسیر تحقق بانکداری دیجیتال نام برد.
معاون برنامه ریزی و فناوری بانک توسعه صادرات نیز با تاکید بر اینکه تحول دیجیتال در بانک، فراتر از توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات است، گفت: تحول دیجیتال یک فرآیند مستمر است که تمامی بخشهای سازمان را در بر میگیرد و بر بهبود تجربه مشتری در بانک متمرکز است. بر این اساس حوزه فناوری اطلاعات بر پایه پیشنهادات ارائه شده توسط بخش کسب و کار بانک در جهت بهبود تجربه مشتری، راهکارهای فناورانه ارائه مینماید.
ابو الفضل نوفرستی با تبیین فرایندهای مختلف برای عملیانتی شدن پروژههای تعریف شده برای دستیابی به اهداف تعریف شده برحساسیت بانک توسعه صادارت ایران در انتخاب پیمانکاران مختلف و هم چنین توجه به حفظ امنیت در حوزههای مختلف تاکید کرد.
در ادامه رییس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت امور اقتصادی و دارایی به تمرکزبر معماری فناوری اطلاعات به عنوان اولویت بانک اشاره کرد و گفت این موضوع به فعالیتهای و برنامههای فناورانه نظم میدهد.
احمد تقوایی نجیب ادامه داد: درمواجهه با پروژههای فناوری اطلاعات و ارتباطات باید راهبرد مشخص و معینی وجود داشته باشد بر این اساس مهم است که بین مفهوم بانکداری دیجیتال و پروژههای فناوری تفکیک قائل شویم چرا که بانکداری دیجیتال صرفا از جنس فناوری نیست.
وی تصریح کرد: در مسیر بانکداری دیجیتال بهتر است که بر نظم و نظام تعریف شده در برنامههای وزارتخانه با چارچوبهای تعیین شده تمرکز شود و اگر در این مسیر نیاز به تعریف پروژههای جدید و یا کاهش پروژههای موجود باشد حتما به ساختارتعیین شده توجه شود.
تقوایی نجیب از حساسیتهای امنیتی به عنوان یکی از محورهای اساسی و بنیادی پروژههای فناورانه نام برد و تاکید کرد در این رابطه باید از مشاورههای متخصصان حقیقی و حقوقی بهره گیری شود.
در این برنامه که اعضای هیات عامل بانک توسعه صادرات و برخی از مدیران ارشد این بانک نیز حضور داشتند از اکوسیستم حاکم بر بانک مانند «تمرکز برنامه ریزی و فناوری در یک حوزه»، «وجود شرکتهای فناوری و تامین سرمایه در بانک» و «اراده ارکان اجرایی بانک بر عملیاتی شدن پروژههای مبتنی بر فناوری»، به عنوان نقاط قوت بانک توسعه صادرات ایران یاد شد وتاکید شد که از این فرصتها باید برای سرعت و سهولت در کارها استفاده شود.