مدیرعامل بانک مسکن از هدفگذاری این بانک برای ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سال آینده خبر داد و گفت: سیاست بانک مسکن از پرداخت تسهیلات به سمت شهرک سازی که معادل تمدن سازی است رفته است.
از سوم بهمن ماه تسهیلات ودیعه مسکن در تهران به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان در مراکز استانها به ۱۵۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و روستاها به ۴۰ میلیون تومان افزایش یافته است این در حالی است که بررسیهای میدانی حاکی از آن است که بانکها همچنان در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن سخت گیری کرده و همین موضوع خود باعث شده است که روند کمک به مستاجران در حوزه ودیعه مسکن با کندی پیش رود.
با توجه به افزایش ۵۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن در تهران و سایر مراکز نرخهای اجاره هم در بازار اجاره مسکن تغییر کرده و همین امر خود باعث شده است که برخی از موجران از فرصت استفاده کرده و اقدام به افزایش نرخهای اجاره خود کنند این در حالی است که هنوز بسیاری از مستاجران نتوانسته اند این تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کنند.
در حال حاضر بازار اجاره مسکن یکی از پر دغدغهترین بازار اقتصادی کشور به شمار میرود چراکه منِ مستاجر بابت افزایش نرخهای اجاره و ودیعه مسکن هرساله با مشکل مواجه هستم و برای رفع بخشی از این افزایش قیمت به دنبال وام ودیعه مسکن رفته ام، اما مدارک و اسناد و درخواستهای که برای پرداخت این وام از من میکنند باعث شده است که عطای آن را به لقای آن بخشیدم.
برای دریافت تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی سه ماه از این بانک به بانک دیگر مراجعه میکردم، اما به هر بانکی که میرفتم هر بار یک ایرادهای میگرفتند از سوی دیگر هم برای ثبت نام در سامانهای که وزارت راه وشهرسازی معرفی کرده است هم چندین بار با اخطار و خطاهای مخلتف روبرو شدم که خود باعث شده نه تنها من بلکه چندین نفر از دوستان که مستاجر هستند هم با مشکل مواجه شده اند.
در حال حاضر یک بانک مدارک ما را ابتدای بهمن ماه تایید کرد، اما زمانی که میزان تسهیلات افزایش یافت درخواست مابه التفاوت را کردیم اعلام کردند که امکان پذیر نیست، اما هنوز هم این تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی راواریز نکرده اند.
گفتنی است، متقاضیان و مستاجران باید برای دریافت تسهیلات دارای شرایط خاصی باشند به طوری که متقاضیان باید دارای اجاره نامه رسمی یا اجاره نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری، از تاریخ ۱۴۰۱/۰۱/۰۱ به بعد باشند همچنین یکی از اصلیترین شرایط ثبت نام در سامانه املاک واسکان است چراکه اگر مستاجران و یا متقاضیان در این سامانه ثبت نکنند امکان ورود به این بخش برای افراد امکان پذیر نیست. مشمول از سوی وزارت راه و شهرسازی بر اساس ضوابط موضوعه درچارچوب سهمیههای تعیین شده از طریق سامانه طرحهای حمایتی مسکن به آدرس https://saman.mrud.ir به بانکها معرفی میشوند.
دکتر سید عباس حسینی در یازدهمین جلسه شورای اطلاع رسانی وزارت اموراقتصادی و دارایی که به میزبانی بانک مسکن در ساختمان مرکزی این بانک برگزار شد به ارائه گزارشی از عملکرد و برنامههای بانک مسکن پرداخت و گفت: افتخار میکنیم اولین بانکی هستیم که دارای شعار الهی هستیم و با استناد از قرآن کریم خانهها را برای آرامش میسازیم. بر مبنای همین شعار الهی همکاران ما با حمایت از ساخت و ساز فرصت کار و ثواب را با هم فراهم میکنند.
مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به رویکرد دیگری که از سوی بانک تخصصی مسکن دنبال میشود، تصریحکرد: علاوه بر پرداخت تسهیلات با استفاده از توان شرکتهای خود به حوزه ساخت و ساز هم ورود کردهایم چرا که اقتصاد پیشران از مسکن شروع میشود و بدون ساختو ساز که اشتغال، توسعه، آرامش و رفاه را با هم دارد نمیتوان اقتصاد را پیش برد.
دکتر حسینی گفت: معتقدیم تحقق شعار سال که به کنترل تورم و رشد اقتصادی اشاره دارد از محل تولید مسکن و ساختو ساز محقق میشود.
حرکت بانک مسکن به سمت تمدن سازی است
به گفته مدیرعامل بانک مسکن، نهضت ملی مسکن به فعالیت اقتصادی در سراسر کشور کمک میکند چرا که نهضت ملی ساخت یک کارخانه در یک منطقه خاص نیست، بلکه رشد و توسعه را در پهنای کشور شامل میشود و ضمن تولید اشتغال توسعه را در سرتاسر کشور رقم میزند.
وی به تاثیر اجرای این طرح بر کاهش تورم اشاره کرد و افزود: ۳۰ درصد از محاسبه نرخ تورم به افزایش نرخ مسکن و اجاره بها باز میگردد؛ بر این اساس اگر بتوانیم تورم مسکن را کنترل کنیم به عنوان پیشران به تحقق شعار سال کمک کرده ایم.
دکتر حسینی با بیان اینکه بانک مسکن از سیاست پرداخت تسهیلات عبور کرده و به سمت ساختو سازحرکت کرده است، اضافه کرد: بانکمسکن به سمت شهرسازی رفته است و اگر مجموعه بانک مسکن و شرکتهای تابعه به شهرسازی ورود کرده اند بدین معنا است که به سطح بالاتری از خدمات بانکی به نام تمدن سازی رسیده ایم، چرا که تمدنها از شهرسازی شروع میشوند. راهبرد ما این است که ماموریت و اهداف بانک مسکن را در حد یک بانک معمولی که فقط وام پرداخت میکند تعریف نکنیم، زیرا حرکت بانک مسکن به سمت تمدن سازی است.
دکتر حسینی با اشاره به هشتاد و پنجمین سالگرد تاسیس بانک مسکن گفت: تاکنون بانک مسکن ۳۲۹ هزار واحد نهضت ملی مسکن را تامین مالی کرده است؛ برای این تعداد واحد مسکونی حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان بار مالی ایجاد شده است، این درحالی است که مسکن مهر با ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ۵۲ همت بار مالی داشته است.
وی متذکر شد: برای۳۳۵ هزار واحد مسکونی نهضت ملی حدود ۴ برابر مسکن مهر تا این زمان اعتبار هزینه شده است که نشانه افزایش هزینهها و فشار بر شبکه بانکی است؛ اکنون نیز۴۵ هزار نفر از متقاضیان در نوبت دریافت تسهیلات هستند.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: باوجود اینکه اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ افزایش سرمایه بانکهای دولتی دیده نشده بود با حمایت مجلس و رییس محترم جمهور از طرح نهضت ملی مسکن، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه در بودجه سال آینده داریم؛ بدین ترتیب بعد از ۸۵ سال فعالیت، سرمایه فعلی بانک مسکن از ۴۳ همت به ۱۰۰ همت در تاریخ نظام بانکی در سال آینده افزایش خواهد یافت.
وی همچنین به سپرده گذاری ارزی ۲ میلیارد دلاری صندوق ملی توسعه نزد بانک مسکن اشاره کرد و گفت: در تاریخ بانکداری در ایران سابقه نداشته بانکی چنین رقمی از سپرده ارزی را جذب کرده باشد.
پرداخت تسهیلات خرد به مردم از ۲۰ درصد عبور کرد
دکتر حسینی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع اعضای شورای اطلاع رسانی به جدیدترین تحقیقات بانک مرکزی در مورد تاثیر پرداخت وام به بخش غیرخانوار اشاره کرد و گفت: به دلیل دسترسی نداشتن بخشی از جامعه به وام، پرداخت تسهیلات به شرکتها مردم عادی را فقیرتر کرده است. وقتی متوجه شدیم پرداخت تسهیلات مردم عادی را که دسترسی به تسهیلات ندارند فقیرتر میکند این آلارم نسبت به توزیع عادلانه منابع در کشور روشن شد. بر اساس گزارش بانک مرکزی با اصلاح سیاست گذاری در وزارت امور اقتصادی دولت سیزدهم، پرداخت تسهیلات به خانوار از ۶ درصد در دولت دوازدهم به ۲۰ درصد در دولت سیزدهم افزایش یافته که همین عامل منجر به کاهش فاصله طبقاتی شده است.
بر اساس اعلام مدیرعامل بانک مسکن، تسهیلات خرد با هدف توزیع عادلانه منابع محدود کشور به خانوارها پرداخت میشود و شامل پرداخت وام ودیعه، وام فرزندآوری و وام ازدواج است.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین از هدفگذاری بانک مسکن برای ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای سال آینده خبر داد و گفت: ۴۵ هزار واحد در طی ۳۳ سال فعالیت شرکتهای ساختمانی بانک مسکن ساخته شده است، اما برای سال جدید هدفگذاری ۱۰۰ هزار واحد را داریم. ارزش گردش مالی ساخت این ۱۰۰ هزار واحد معادل۲۵۰ تا ۳۰۰ همت است.
دکتر حسینی تاکید کرد: تحقق این اهداف شاید در نگاه اول بلند پروازانه باشد، اما رویکرد ما گرفتن تصمیمات بزرگ و در عین حال اجرای صادقانه و در جهت خدمتگزاری بی منت به مردم است.