کارشناس اقتصادی گفت: البته که رشد نقدینگی فقط با کنترل ناترازی بانکها حل نمیشود و ناترازیهای دیگری هم در اقتصاد وجود دارد.
وحید شقاقی کارشناس اقتصادی گفت: عملا رشد نقدینگی مشابه میزان غذا خوردن انسان است زمانی که سیستم بدنی و گوارش انسان سالم باشد اگر غذای متعادلی را مصرف کند سیستم بدن میتواند این غذا را هضم و تبدیل به انرژی کند مشابه آن در اقتصاد هم به همین شکل است یعنی اگر ساختارها اقتصادی سالم باشد و بخش واقعی اقتصاد خوب کار کند نقدینگی که درون اقتصاد پمپاژ میشود به سمت بخش واقعی اقتصاد هدایت و به انرژی یعنی رشد اقتصادی تبدیل میشود.
این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار کرد: البته که در تمام اقتصادهای سالم هم اگر رشد نقدینگی بیش از حد باشد مصداق پرخوری انسان است حتی اگر انسان سالم هم بیش از حد پرخوری کند معده توان هضم ندارند در اقتصاد هم درست به این شکل است اگر رشد نقدینگی بیش از اندازه باشد به دلیل عدم توانایی در هدایت به بخش واقعی رشد نقدینگی تبدیل به تورم میشود. حالا بانک مرکزی تلاش به مهار رشد نقدینگی کرده است
شقاقی میگوید: در کشور ما بخش واقعی اقتصاد به خوبی کار نمیکند از سوی دیگر هم پمپاژ نقدینگی بیش از حد است که حاصل این اتفاق سبب تورم میشود، اما حالا آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که رشد نقدینگی در حال نزدیک شدن به هدف تعیین شده است به تازگی هم رهبری در خصوص رشد نقدینگی اشاراتی داشتند.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: باید این را هم گفت که رشد نقدینگی فقط با کنترل ناترازی بانکها حل نمیشود و ناترازیهای دیگری هم در اقتصاد وجود دارد که موجبات رشد نقدینگی را هم فراهم میکند که این البته فراتر از مسئولیت بانک مرکزی است و باید کل دولت در این خصوص همکاری لازم را داشته باشد.