دکتر محمد جواد شریف زاده معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی و هیأت همراه، با بررسی و تبیین عملکرد ۱۰ ماهه پست بانک ایران در سالجاری حضور یافت و در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: عملکرد این بانک در تمامی شاخص های بانکی مطلوب و شایسته تقدیر است.
افق سند راهبردی پست بانک برای سال ۱۴۰۴ تعریف شده است، عملکرد موفق امروز نشان میدهد که دو سال جلوتر از این سند نیاز به تحول در بانک احساس میشود. شعب و باجهها، ولی نعمتان بانک هستند و تمام توجه مدیران بانک به آنها اختصاص دارد.
سرمایه ثبتی بانک ۳۲۳ میلیارد تومان بود که در مرحله اول آن را به ۱۶۰۰ میلیارد تومان رساندیم و در گام دوم آن را به سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهیم داد. اگر موانع سود سهام دولت برطرف شود، با افزایش سرمایه ثبتی به ۱۰ هزار میلیارد تومان فاصله چندانی نداریم؛ زیرا ظرفیت بانک آن را ایجاد میکند.
پست بانک ایران، با تصویب هیات وزیران و اعلام شورای پول و اعتبار، سقف فردی تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر برای هرواحد مسکونی سه هزار و ۵۰۰ میلیون ریال تعیین شده است. بر اساس این بخشنامه، نرخ سود برای دوران مشارکت مدنی و فروش اقساطی پنج درصد است و بانک سود دوره مشارکت مدنی را به اصل تسهیلات اضافه و پس آن تقسط میکند.
همچنین مجموع دوره ساخت و دوره بازپرداخت اقساط برای شخص حقیقی و مجموعه سازان ۲۴۰ ماه در نظر گرفته شده است که طول دوره ساخت ۲۴ ماه و باقی به عنوان دوره فروش اقساطی محاسبه میشود.
شریف زاده در این جلسه اظهار داشت: امروز تفکر و اندیشه خدمت بالاتر از عبادت، ذائقه کارکنان شبکه بانکی را شیرین میکند.
وی افزود، گزارش عملکرد ۱۰ ماهه پست بانک ایران حاکی از ایجاد تحولات اساسی در بخشهای مختلف و نشان از برنامه ریزی، همراهی و هماهنگی منسجم مجموعه واحدهای بانک و حتی باجههای بانکی روستایی با سیاستها و اهداف بانک دارد و این رویکرد و تفکر باید کماکان استمرار داشته باشد و مورد حمایت قرار گیرد.
شریف زاده تصریح کرد: با توجه به گستردگی و ظرفیتهای پست بانک در امر خدمت رسانی، محدودیتهای موجود برای بانک بایستی به نحوی مرتفع شود که بانک بزرگتر شود تا بتواند خدمات مالی خود را به آحاد ذی نفعان توسعه دهد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه عمده منابع جذب شده توسط پست بانک ایران در مناطق روستایی و در قالب پرداخت تسهیلات در همان مناطق مصرف میشود باید برنامههای توسعه ای، کمی و کیفی خدمات بانک موجب آرامش و رفاه عمومی مردم و رونق کسب و کار در آن مناطق باشد تا موجب کاهش بسیاری از هزینههای آنان شود و این رویکرد باید همچنان توسعه پیدا کند و مورد حمایت، دولت است.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت گفت: توسعه بانکداری دیجیتال، خلق محصولات و توسعه خدمات جدید در حوزههای اعتباری، تسهیلات، سپردهها و سایر خدمات بانکی با اولویت در برنامه عملیاتی بانکی لحاظ و مورد توجه ویژه قرار گیرد تا برای همه سلایق بازار هدف و مشتریان، امکان خدمات رسانی و نیازهای آنان تأمین شود.
وی با اشاره به دستاوردهای بسیار خوب پست بانک ایران در حوزههای خدمات ارزی و صدور انواع ضمانت نامه تاکید کرد: در حوزههای مذکور باید تمهیدات لازم انجام و برنامه ریزی شود و در راستای جهاد تبیین و لزوم بهبود تصویر افکارعمومی نسبت به بانک با استفاده از تمامی امکانات و ظرفیت ها، اطلاع رسانی شود.
شریف زاده در ادامه جلسه مذکور خاطرنشان کرد: بانکها علاوه بر خدمات عمومی تکالیف قانونی از قبیل تبصرههای ۱۶، ۱۸ و سایر تکالیف قانونی دیگر را بر عهده دارند که تاکید میشود در این حوزهها هم برنامه ریزی و تمهیدات لازم، انجام شود.
همچنین، موضوع بعدی تحول و اقتصاد دیجیتال است که خوشبختانه پست بانک ایران در این مبحث باید پیشتاز باشد، زیرا بانک توسعه ایی و تخصصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) است و از سوی دیگر به خاطر ظرفیت ها، گستره و نقاط دسترسی انتظار میرود با استفاده از این زیرساختها و امکانات فناوری و ارتباطی پیشگام ارائه خدمات ویژه به مردم باشد.
مبحث افزایش سرمایه بانک جزء برنامهها است و امیدواریم در نیمه اول سال آینده مجمع افزایش سرمایه پست بانک ایران، برگزار شود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان از خدمات پست بانک ایران در مناطق روستایی و دستاوردهای سالهای اخیر آن در تمامی شاخصهای بانکی قدردانی کرد و اظهار داشت: خدمت به مردم عبادت است و اگر نیت خالص باشد بسیار ارزشمند و همراه با اجر دنیوی و اخروی است.
گفتنی است: دکتر بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک ایران در ابتدای جلسه بررسی و تبیین عملکرد ۱۰ ماهه بانک در سال ۱۴۰۲، گزارشی از اقدامات و دستاوردهای این بانک از ابتدای سال ۱۳۹۸ تاکنون را ارائه و به تبیین شاخصهای عملکردی این بانک در حوزههای مختلف بانکی، پرداخت.
شایان ذکر است، جلسه مذکور، بعد از جلسات ارزیابی عملکرد ۱۰ ماهه مدیریت شعب استانها و مناطق برگزار شد که طی سه روز متوالی منتهی به ۸ بهمن ماه به صورت انفرادی بر اساس شاخصهای هدف گذاری شده انجام شد.