رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار داشت: اینکه میگویند صنف طلا و جواهر مالیات نمیدهد صحت ندارد و درست نیست و میلیاردی مالیات میدهیم. به نادرستی گفته میشود که فعالان این صنف ۵۰۰ هزار تومان مالیات پرداختند که اساسا این موضوع صحت ندارد. حداقل پرداخت مالیات در این صنف از ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان شروع شده و میلیاردی هم مالیات پرداخته میشود.
بر اساس قانون پایانههای فروش، از ابتدای دی ماه ۱۴۰۲ همه فعالان اقتصادی از جمله فعالان صنف طلا و جواهر ملزم شدند، به سامانه جامع مؤدیان مالیاتی بپیوندند و اطلاعات خرید و فروش خود را در این سامانه بارگذاری کنند.
این امر صرفا برای ایجاد شفافیت و سامانهای شدن و عدالت مالیاتی اتخاذ شده و هیچ دخل و تصرفی به نرخهای طلا و جواهر نداشته است، اما بعد از اعلام این وظیفه قانونی، برخی از فعالان تجاری که قبلاً فرار مالیاتی داشتند، در فضای مجازی اقدام به شایعهسازی کردند، از جمله اینکه شایع شد که قرار است ۲۵ درصد مالیات از اصل طلا گرفته شود، در حالی که چنین مطلبی اصلاً صحت نداشته است.
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در فضای مجازی خود اعلام کرد: قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد خرید و فروش طلا که در سال ۱۴۰۰ آخرین ویرایش آن انجام شد و بعد از آن هم هیچ تغییری نکرده و نرخ مالیات بر ارزش افزوده طلا افزایش نیافته است.
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه مالیات بر ارزش افزوده مشمول خود جنس طلا نمیشود و این مالیات فقط از اجرت ساخت و حق العمل طلا گرفته میشود و نرخ مالیات بر ارزش افزوده طلا هم هیچ تغییری پیدا نکرده است.
مهدی موحدیبکنظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی نیز در این زمینه اظهار داشت: هیچ نرخ جدید یا پایه جدید مالیاتی برای طلافروشان مصوب نشده است و فقط تکلیفی که از قبل برای آنها در نظر گرفته شده بود، این است که طلافروشان مصنوعات طلا و پلاتین بر اساس جزء ۴ بند «ب» ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ مکلف هستند از اول دی ۱۴۰۲ به سامانه مؤدیان مالیاتی متصل شوند و صورتحسابهای خرید و فروش طلا و جواهر را در این سامانه بارگذاری کنند و این در راستای الزام قانون تسهیل کسب و کارهاست.
هر از مدتی که فعالان صنف طلا میخواهند با اجرای قانون به شفافیت مالی بپیوندند، عدهای در این صنف با ایجاد جنگ زرگری و ملتهب کردن فضا، مانع اجرای قانون میشوند، در حالی که طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی میانگین مالیات پرداختی یک واحد طلافروشی در سال گذشته کمتر از ۷ میلیون تومان یعنی کمتر از مالیات پرداختی یک کارمند معمولی در سال بوده است.
از طرفی به گفته مدیران سازمان امور مالیاتی، مالیات ارزش افزوده که از مردم دریافت میشود، در حساب طلافروشان به مدت سه ماه میماند و در پایان هر فصل ملزم هستند، مالیات دریافتی را به دولت اظهار کنند و در واقع پرداختکننده واقعی این مالیات مردم هستند که هیچ اعتراضی ندارند، اما طلافروشان که از مالیات پرداختی مردم به مدت ۳ ماه استفاده میکنند و بعد از این مدت آن را اظهار میکنند گاهی با راهاندازی یک شایعه در فضای مجازی از پرداخت مالیات طفره میروند.
نادر بذرافشان اظهار داشت: با بیان اینکه صنف طلا و جواهر هیچ اعتراضی نسبت به فاکتور الکترونیکی ندارد، موضوع مورد انتقاد صنف طلا و جواهر شفافیت و صورت حساب و فاکتور الکترونیک نیست بلکه تعدد سامانه است، با تعدد سامانه ابهاماتی ایجاد شده، سامانه مودیان و سامانه جامع تجارت تعاریف و کارکرد متفاوتی از هم دارند و همکاران صنفی ما از سال گذشته نسبت به سامانه جامع تجارت واکنش نشان دادند و معتقدیم برای این صنف و صنعت فعلا علمیاتی شدن سامانه جامع تجارت امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: در این صنعت چرخه و فرایند تولید تا توزیع یک شرایط خاصی دارد و سازمان امور مالیاتی و دولت درباره سامانه جامع تجارت در این صنعت باید تجدید نظر کند.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران تاکید کرد: انتشار شایعات و اطلاعات نادرست مانند اخذ مالیات ۲۵ درصدی عایدی بر سرمایه همزمان با آغاز شروع به کار سامانه مودیان و سامانه پایانه فروشگاهی از سوی افراد غیر تخصصی و غیر صنفی باعث شد، جو بازار طلا ملتهب شود و نگرانیهایی برای مردم ایجاد شد که البته برای رفع این ابهامات جلساتی برگزار شد تا اطلاع رسانههای درست و دقیق انجام شود.
بذرافشان گفت: سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی درباره ثبت فاکتورهای الکترونیک است که در این باره هیچ مشکل و انتقادی وجود ندارد و همکاران ما در حال پرداخت مالیات حقه هستند و آماده هرگونه همکاری برای ارتقای شفافیت هستیم و در این باره مشکلی و اعتراضی وجود ندارد. تنها انتقاد وارد بر سامانه جامع تجارت است که در حال حاضر امکان علیماتی شدن آن در این صنعت وجود ندارد.
وی با بیان اینکه با جلسات کارشناسی باید درباره سامانه جامع تجارت در صنعت طلا تجدید نظری و اصلاحاتی صورت بگیرد، اظهار داشت: صنعت طلا شرایط خاص خود را دارد و ثبت سرمایه اولیه و امنیت سامانه و ارائه کارت ملی از طرف مصرفکننده موضوعاتی است که باید درباره آنها بررسیهای بیشتری انجام شود. در حالی که در سامانه مودیان الزامی برای ثبت مدارک وجود ندارد، ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت الزامی و این تناقضها در این دو سامانه متعدد است و باید این موضوعات را در قالب یک سامانه تعریف کنند.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه قبل از تصویب و اجرای این قوانین باید بستر آن و اطلاع رسانیهای لازم را انجام دهند، گفت: قبل از اجرای این قوانین و مقررات جدید هیچ اطلاعرسانی انجام نمیشود و در حین اجرا با واکنشهایی از سوی فعالان صنف و مردم مواجه میشوند. در این روند دیگر کسی طلا را پشتوانه سرمایه نمیدانند چراکه مالیات وضع شده به صرفه نیست و فضای جامعه نسبت به این مسأله مسموم شد و در حال حاضر ضروری است که مسئولان به این موضوع ورود و بسترهای اطلاع رسانی و تغییر رویکرد را فراهم کنند و معتقدیم آغاز به کار سامانه جامع تجارت در این صنف و صنعت باید به زمان دیگری موکول شود.
بذرافشان تاکید کرد: اینکه میگویند صنف طلا و جواهر مالیات نمیدهد صحت ندارد و درست نیست و میلیاردی مالیات میدهیم. به نادرستی گفته میشود که فعالان این صنف ۵۰۰ هزار تومان مالیات پرداختند که اساسا این موضوع صحت ندارد. حداقل پرداخت مالیات در این صنف از ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان شروع میشود و میلیاردی هم مالیات پرداخته میشود و اینکه در این صنف مالیات به حقه پرداخت نمیشود شایعه است. به طور قطع تولیدیهای ضعیف مالیات کمتری میپردازند، اما اینکه هیچ مالیاتی داده نمیشود، درست نیست.
وی ادامه داد: درباره پرداخت مالیات و شفافیت و ارائه فاکتورهای الکترونیک هیچ مشکل و اعتراضی نداریم، اما درباره موضوعاتی از جمله ثبت سرمایه در سامانه جامع تجارت و امنیت این سامانه و احراز هویت در سامانه مباحثی وجود دارد که باید به صورت کارشناسی به آنها پرداخت و این موضوع باید برای مردم هم فرهنگ سازی شود.
انتهای پیام/