حسن پورکاظمی، معاون مالی و پشتیبانی بیمه سرمد گفت: صورتهای مالی حسابرسی شده دوره مالی منتهی به ۳۱ شهریور با رشد ۳۵۶ درصدی سود خالص نسبت به دوره مالی قبل به سود حدود ۸۴ میلیارد تومانی و سود ناخالص فعالیتهای بیمهای با ۸۷ درصد افزایش نسبت به دوره مالی قبل به مبلغ ۳۱۹ میلیارد تومان افزایش یافت که در مهلت مقرر در سامانه کدال انتشار یافت.
بیمه سرمد در ادامه مسیر موفقیتهای خود و در راستای تغییر رویکرد مدیریتی توانست در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ به سود ۸۵ میلیارد تومانی دست یابد. سرمد با دستیابی به پرتفوهایی با سودآوری پایدار، موفق به افزایش ۳۶۶ درصدی سود خالص، نسبت به دوره مالی سال قبل شد و توانست رتبه توانگری یک از بیمه مرکزی را کسب کند. همچنین بیمه سرمد در پایان سال مالی ۱۴۰۱، ۲۹ میلیارد تومان سود با تایید نهادهای ناظر به ثبت رساند.
با اشاره به عملکرد بیمه سرمد طی سال ۱۴۰۱، باید گفت که از سال ۹۳ توانگری شرکت، روند کاهشی داشته، اما در سال ۱۴۰۱ این شاخص به پایینترین سطح خود میرسد که برنامه ریزیهای انجام شده در اواخر سال گذشته، باعث ترمیم توانگری مالی این شرکت خواهد شد.
این شرکت در سال ۱۴۰۰ با زیان ۳۴۸ میلیارد تومانی مواجه بود که با اصلاح ترکیب پرتفوی و مدیریت ریسک، این زیان کاهش ودر پایان سال مالی به سود ۲۸.۸ میلیارد تومانی تبدیل شد.
بازده سرمایه گذاریها تا سال ۱۴۰۰ وضعیتی مطلوبی نداشت و در زیان بود؛ اما توانستیم با برنامه ریزیهای مدون در سال ۱۴۰۱ این شاخص را سودآور کنیم. بیمه سرمد با اشاره به متوسط ۵۰ درصدی نرخ رشد حق بیمه صادره در صنعت بیمه کشور، این رقم در بیمه سرمد در سال ۱۴۰۱، ۲۳ درصد بود که از میانگین صنعت کمتر است و باید با برنامه ریزی منسجم به متوسط صنعت برسد.
میانگین حق بیمه تولیدی شرکت بیمه سرمد نشان میدهد که این شرکت بیشتر به سمت فروش ستادی رفته و کمتر از مزایای خرده فروشی بهره گرفته است.
درآمد سرمایهگذاریهای شرکت با ۱۳۳ درصد افزایش به مبلغ ۷۷ میلیارد تومان در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ رسیده است.
افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۶۷۶ میلیارد تومان به هزار میلیارد تومان رسیده و مرحله پذیرهنویسی حق تقدم خرید سهام از ۱۶ آبان ماه آغاز شده و ۱۵ دی ماه پایان خواهد یافت.
با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان آبان ماه کلیه مطالبات بیمهشدگان بانک صادرات و همچنین کلیه خسارتهای ثالث مالی و بدنه تسویه و پرداخت شده، همچنین تتمه بدهی به بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی از محل بیمه نامههای صادره سنوات قبل بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان پرداخت و تسویه نهایی شده است.
شرکت بیمه سرمد با تغییر رویکرد مدیریتی و اصلاح ساختار مالی، پس از گذر از زیان سال گذشته و کسب سود در پایان سال مالی ۱۴۰۱ و همچنین رشد ۹۸ درصدی فروش نسبت به مدت مشابه سال گذشته با بهبود ترکیب پرتفوی و جایگزینی نرخ فنی مناسب توانست مهر تایید بیمه مرکزی را بر سطح یک توانگری مالی خود کسب نماید و زنجیره موفقیتهای خود را تکمیلتر کند.
روابط عمومی بیمه سرمد با اعلام بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اجرای ماده ۶ آیین نامه نحوه محاسبه و نظارت بر توانگری مالی موسسات بیمه (آیین نامه ۶۹)، پس از بررسی و کنترل انجام شده بر اساس صورتهای مالی سال ۱۴۰۱ و طبق محاسبات آییننامهای، نسبت توانگری مالی شرکت بیمه سرمد را معادل ۱۰۷ درصد برای سال ۱۴۰۲ اعلام نموده است که بر اساس این اعلام سطح توانگری شرکت بیمه سرمد از سطح ۲ در سال گذشته به سطح ۱ صعود کرد.
گفتنی است توانگری مالی شرکتهای بیمه بیانگر اعتبار و قدرت شرکت بیمه در پذیرش ریسکهای سنگین و پرداخت خسارت است که توسط بیمه مرکزی ج. ا. ایران در ۵ سطح تعیین و اعلام میشود که سطح یک توانگری مالی به عنوان عالیترین سطح به شرکتهایی که برای ایفای تعهدات خود در مقابل بیمهگذاران از توانایی کافی برخوردارند تعلق میگیرد.