مدیر عامل بانک صادرات گفت: بدون ابزار و فضای مناسب شکل گیری بانکداری الکترونیک امکان پذیر نیست.
در جهان امروز تکنولوژی و نوآوریهای تکنولوژیکی مهمترین منبع برای خلق ثروت است و رشد اقتصادی به شمار میرود توسعه سریع در تکنولوژی اگر به طور مناسب و به موقع باشد به توسعه اقتصادی یک کشور کمک میکند کشوری که در استفاده از تکنولوژیهای جدید ت میخورد و یا حتی در پیاده سازی آن تاخیر میکند اقتصاد جدید تحت تاثیر انقلاب الکترونیکی کامپیوترها شبکههای کامپیوتری و توسعه اینترنتی قرار گرفته است.
تجارت الکترونیکی طی دو دهه گذشته در کشورهای پیشرفته و کشورهای در حال توسعه رشد فزایندهای داشته است تجارت الکترونیکی موجود احتیاج به نظام پرداخت الکترونیکی پیشرفته دارد بانکداری الکترونیکی از زمانی که مسئله تجارت الکترونیکی مطرح گردید دارای اهمیت ویژهای شده است لذا بانکداری الکترونیکی بزرگترین تحول در نظامهای بانکی استی تجارت الکترونیکی در جهان که تمامی کشورهای صاحب فناوری از آن استفاده میکنند تداوم حیات و پویایی بانکها و سایر موسسات پولی و مالی مشروط به در اختیار گرفتن فناوریهای ارتباطی و رایانهای متناسب و هماهنگ با نیازهای مشتریان و زمان است.
بدیهی است که در دنیای انفورماتیک برخورداری از انواع خدمات بانکی بدون مراجعه حضوری به شعب بانکها امکانپذیر شده است به طوری که تنها با استفاده از خطوط پرسرعت مخابراتی به بانکها متصل شده و با اشاره چند کلید میتوان پول از حساب خود دریافت نمود و یا به هر بانکی در هر کشور منتقل نمود.
همانطور که با ظهور تجارت الکترونیک فرایندهای صنعتی تغییر کردهاند صنعت بانکداری نیز به نوبه خود متحول شده است با نگاهی به تجارب کشورهای پیشرفته و رشد خدمات بانکداری الکترونیکی میتوان نیازهایی در حال شکل گیری در زمینه خدمات بانکی را مشاهده نمود فناوری اطلاعات و ارتباطات به صنعت بانکداری شکل منعطف و متحولی بخشیده و آن را مجبور به ترک قیدها و مقررات کهنه نموده است.
محسن سیفی کفشگری، مدیر عامل بانک صادرات در همایش سالانه بانکداری الکترونیک گفت: بانکهای بزرگ به علت مشتریان بیشتر نسبت به بانکهای کوچک در مسیر حرکت به سمت بانکداری الکترونیک کندتر حرکت کردند.
وی افزود: باید پذیرفت که قسمت عمده مدرن سازی شبکه بانکی به خود بانک بستگی ندارد، حتی اگر از بهترین پلتفرمهای دنیا نیز استفاده کنیم باز بانکداری مدرن نمیشود، چون ما برای الکترونیک سازی نیازمند زیرساخت هستیم.
مدیرعامل بانک صادرات گفت: برای مدرن سازی نیازمند ابزار و فضای مناسب هستیم. به عنوان مثال زمانی که در کشور اینترنت پر سرعت و ارزان نداشته باشیم شکل گیری بانکداری الکترونیک امکان پذیر نیست که این موضوع به نظام بانکی و بانک مرکزی مربوط نیست.
وی افزود: زمانی که قصد گسترش بانکداری الکترونیک را داریم باید مردم و فعالان حوزه پولی و بانکی از بانکداری الکترونیک درک و فهم داشته باشند، بنابراین تا زمانی که فهم درستی از بانکداری هوشمند ایجاد نشود مردم نمیتوانند از آن استفاده کنند و حتی قانونهای درستی نمیتوان برای آن وضع کرد.
وی افزود: یک قانون قابل فهم و انتقال باید در حوزه بانکداری دیجیتال داشته باشیم، در فرهنگ ایرانی گاهی مشتریان میخواهند به صورت حضوری به شعبه مراجعه کنند که باید این موضوع را در سطح خرد از طریق ایجاد محدودیت، مدیریت کنیم.
سیفی کفشگری تاکید کرد: بانکهای قدیمی مقاومتهایی در مقابل مدرن سازی دارند که بانک مرکزی میتواند با اعمال محدودیتهایی از مقاومت بانکها جلوگیری کنند.
وی افزود: یه عنوان مثال رئیس شعبه را در نظر بگیرد که تصمیم میگیرد به چه کسی تسهیلات بدهد یا ندهد در بانکداری الکترونیک این فرآیند حذف میشود بنابراین قدرت از دست رئیس شعبه گرفته میشود برای همین مقاومتهایی صورت میگیرد.