سرپرست مدیریت منابع انسانی شرکت بیمه سرمد گفت: دوره مقدماتی تربیت مدرس بیمهای در این شرکت برگزار شد.
آموزش نیروی انسانی مورد نیاز صنعت بیمه به صورت فشرده در همه کشورهای جهان صورت میپذیرد. آموزش و بهسازی از فعالیتهای ضروری و پیگیر برای تطبیق نیروی انسانی با شرایط متغیر سازمان و محیط است و آموزش ابزاری در دست مدیران ارشد سازمان در اداره سازمان و یاری رسان آن است.
استخدام و حفظ افراد با استعداد در صنعت بیمه به یک ریسک تجاری تبدیل شده است و سازمانهای بیمه را در سراسر جهان به رقابت میطلبد. ولی علاوه بر این نباید متکی به ورود افراد با استعداد و با مهارت اولیه به صنعت بیمه بود بلکه باید راه کارهای اساسی و بلند مدت به منظور ارتقای مهارت و آموزش افراد فعال در این حوزه ارائه داد.
آموزش و تحصیل در صنعت بیمه که شامل مهارتهای فنی و مهارتهای ارتباطی و تعهداد اخلاقی که به منظور ارائه بهترین خدمات به مشتریان است، علاوه بر این که به عهدهی خود فرد و بخشهای آموزش و توسعه شرکتها میباشد بلکه روسای سازمانها نیز باید در این فعالیت شرکت کنند.
انجام عملیات بیمهای امروز به آگا هیها و دانش تخصصی نیاز دارد که به جز افراد با تجربه و دارای دانش و تحصیلات مناسب نمیتوانند به آن دست یازند و یک کارشناس بیمه باید دارای دانش و تخصصی چند بعدی باشد، یعنی اینکه به دانش بیمه، خصوصیات قرارداد ها، دانش مهندسی، کشتی سازی، هواپیمائی و … آشنا باشد.
اهمیت آموزش به عنوان یک مزیت رقابتی بر همگان محرز و آشکار شده است. آموزش سازمانی نه فقط اقدامی جانبی و فرعی، بلکه در زمره اثربخشترین فعالیتهای شرکتهای بیمه به شمار میآید. این آموزش مهمترین راهبرد در ایجاد و افزایش مهارتهای کارکنان است و به عنوان ابزاری برای توسعه منابع انسانی است. شرکتهای بزرگ، بخش قابل توجهی از سرمایه خود را همه ساله صرف آموزش نیروهای انسانی خود میکنند تا از این طریق کارها بهبود یافته و با کارآیی بیشتر و هزینه کمتری انجام شوند. با اجرای برنامههای آموزشی، کارکنان کم دانش و مهارت تبدیل به افراد با دانش و مهارت میشوند که برای تصدی مشاغل و پستهای بالاتر سازمانی آماده میگردند.
افزاش فزاینده علم و تکنولوژی و تخصص و همچنین درک و شناخت دانش امروزه باعث پیشرفت حیرت آوری در زمینه توسعه و گسترش بیمه شده است. درواقع حجم بیمه جهانی سال به سال در حال افزایش است، جای تاسف است که بگوییم کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) بیشتر این حق بیمه را تولید کرده اند در حالی که سهم سایر کشورهای جهان که ما هم جزء آن هستیم بسیار اندک میباشد، به هر حال رشد و توسعه حق بیمه در مقایسه با رشد تولید ناخالص ملی (GNP) به مراتب بیشتر بوده، اگر چه ممکن است در بعضی از کشورها این نسبت حالت عکس داشته باشد.
در صنعت بیمه، به دلایلی چون: پیچیدگی سازمان، تغییرات شدید در سازمان، تغییرات محیطی، درخواستهای متنوع بیمه گذاران و … آموزش بسیار ضروری است. توجه به آموزش، سطح بهرهوری نیروها را افزایش میدهد و کارایی و اثربخشی را افزون مینماید.
یاسر فرهی افزود: در دوره مقدماتی دکتر غلامرضا خاکی، عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه تهران طی جلسهای ۸ ساعته سرفصلهای مختلفی را به اساتید شرکت بیمه سرمد تدریس کرد.
سرپرست مدیریت منابع انسانی ادامه داد: سرفصلهای این دوره آموزشی حضوری شامل تجربه و روش استنباط آموزه، تجربه پر طنینی، انواع آموزههای حاصلشده از تجربه، تدریس ترازمند و آموزههای منشی و روشی بود.
آقای فرهی با اشاره به اهداف این دوره گفت: سرآمدی شرکت با رویکرد تدریس و توسعه سرمایه انسانی و آشنایی با روشهای تدریس و رویکردهای یادگیری از اهداف برگزاری دوره مقدماتی تربیت مدرس بیمهای بود.
سرپرست مدیریت منابع انسانی در پایان اشاره کرد: شرکتهای مختلف بیمهای با استقبال از برگزاری این دوره، خواستار حضور در دورههای بعدی شدند.
آموزش موضوعی ضروری و حیاتی
آموزش نیروی متخصص و کارآمد یک موضوع حیاتی برای کشورهای جهان سوم است. آموزش و پرورش تاحدود زیادی متکی بر تصمیم و اولویتهای تخصیص یافته در یک کشور است. باید دید که اولویتهای آموزشی در چه زمینهای قرار دارد؟ پرورش نیروی متخصص و کاردان شریان حیاتی یک صنعت بیمه محسوب میشود. ما در صنعت بیمه ارائه دهندهی خدمات بیمهای هستیم و این خدمات زمانی ارزش پیدا میکند که توسط نیروی متخصص و کاردان و کارآفرین ارائه شود. پس با قاطعیت میتوان گفت کمبود نیروی متخصص در شرکتهای بیمه باعث میشود خدمات ارائه شده در حد نامناسب و غیر استاندارد صورت گرفته که این موضوع باعث زیان جبران ناپذیری به صنعت بیمه میگردد.
یکی از ضرورتهای استراتژیک در عرصه فعالیت شرکتهای بیمه مقوله رقابت است، رقابتی که در صورت صحت میتواند رونقبخش بازارصنعت بیمه و رشد و شکوفایی این صنعت گردد. یکی از محورهای اصلی این رقابت اهمیت دادن شرکتها به امر آموزش و پرورش نیروهای متخصص است، بدین ترتیب برنامه ریزی و راهبرد استراتژیک دراین زمینه از فعالیتهای شرکتهای بیمه، امری ضروری به نظر میرسد.
صنعت بیمه در مسیر رشد و توسعه است
تعداد کارکنان شرکتهای بیمه با توجه به گسترش و توسعه فعالیتهای بیمهای افزایش یافته است. همچنین شرکتهای بیمه جدید با مدیریتهای مستقل و نیازهای تخصصی تاسیس شده است، از طرفی ریسک و خطرات مورد بیمه پیچیدهتر شده است و مصرف کنندگان خدمات بیمهای که امروزه آگاهتر از قبل شده اند متقاضی خرید پوششهای کامل و پیچیده بیمهای هستند. بنابر این شرکتهای بیمه برای پیروزی در عرصه رقابت با سایر شرکتها تمایل دارند که تا سر حد امکان دارای تولیدات فراوان و متنوع بوده و از انعطاف بیشتری برخوردار باشند.