دیدار رئیس پژوهشکده بیمه با رئیس شرکت تکافل اخلاص مالزی - افق اقتصادی

دیدار رئیس پژوهشكده بیمه با رئیس شركت تكافل اخلاص مالزی - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 144348 |
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۵ |
219 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

دکتر محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه، صبح روز چهارشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۲ (۳۰ آگوست ۲۰۲۳) با محمد فکری راوی رئیس و مدیر ارشد اجرایی شرکت تکافل اخلاص و حزمین بن زینل معاون مالی این شرکت دیدار و گفتگو کرد.

دیدار رئیس پژوهشکده بیمه با رئیس شرکت تکافل اخلاص مالزی

دیدار رئیس پژوهشکده بیمه با رئیس شرکت تکافل اخلاص مالزی

به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشکده بیمه، در این دیدار که به میزبانی شرکت تکافل اخلاص مالزی برگزار گردید، دکتر عسگری هدف پژوهشکده بیمه را بهره‌مندی از تجارب صنعت تکافل مالزی و تاسیس نخستین شرکت تکافلی در سال جاری در ایران اعلام کرد و افزود؛ در سفر اخیر هیأت اعزامی پژوهشکده بیمه به مالزی، جلسه‌ای با انجمن شریعت مالزی برگزار شد و تاکنون نیز با شرکت‌های تکافلی اتیکا و تکافل مالزی که از شرکت بزرگ این کشور به شمار می‌روند نشست‌های تخصصی صورت گرفته است. در آینده نزدیک نیز نشست مشترکی با حضور مدیران شرکت‌های تکافلی مالزی و ۹ شرکت تکافلی ایران برگزار خواهد شد.

رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به تجربه ۴۰ ساله ایران در بانکداری اسلامی تصریح کرد، علیرغم فعالیت ۳۷ شرکت بیمه، تکافل در صنعت بیمه ایران هنوز نوپا است و با بهره‌برداری از چارچوب عملیاتی تکافل مالزی که توسط کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه بومی‌سازی گردیده است، اکنون ۹ شرکت بیمه مجوز ارائه پنجره تکافل را دریافت و عرضه محصولات خود را آغاز نموده‌اند.
دکتر عسگری با اشاره به جدید بودن تکافل در ایران، خواستار بهره‌مندی از تجربیات شرکت‌های تکافلی مالزی در زمینه آموزش، پژوهش و انتشار استاد علمی شد و خاطرنشان کرد: پژوهشکده بیمه با همکاری دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی، ۱۰ وبینار آموزشی را در حال برگزاری دارد، همچنین با حضور هیأت ایرانی متشکل از مدیران شرکت‌های بیمه در دانشگاه اینسیف، دومین دوره آموزشی تخصصی تکافل ویژه مدیران شرکت‌های بیمه در حال برگزاری می‌باشد.

رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به دیدار و مذاکره با نمایندگان بانک نگارا در همایش شریعت روز ۲۹ آگوست ۲۰۲۳ گفت: پژوهشکده بیمه با انجمن تکافل مالزی، دانشگاه IIUM و دانشگاه اینسیف نیز تفاهم‌نامه‌هایی را منعقد نموده است.
پس از آن محمد فکری راوی، رئیس و مدیر ارشد اجرایی شرکت تکافل اخلاص، اهداف کلان کشور مالزی در سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ را توسعه مالی اسلامی به جهان و عرضه محصولات مالی اسلامی دانست و آمادگی شرکت‌های تکافلی مالزی را برای سرمایه‌گذاری مشترک، سرمایه‌گذاری در ایران و تبادل دانش برای راه‌اندازی اولین شرکت تکافل در ایران اعلام کرد. وی پس از آن به ارائه راهکار‌های تاسیس شرکت تکافلی پرداخت و تاکید کرد بهترین راه برای نیل به این هدف، تعامل و آشنایی با ساختار بانک مالزی به ویژه در حوزه مالی اسلامی و بیمه است.
رئیس شرکت تکافل اخلاص با تشریح روند شکل‌گیری تکافل و بانکداری اسلامی در مالزی گفت: ایران و مالزی به دلیل مذهب مشترک دغدغه‌های یکسانی دارند و ما نیز آمادگی کامل داریم تا اطلاعات و دانش خود را به ویژه در زمینه انطباق مالی اسلامی و شریعت به ایران و مسلمانان سایر کشور‌ها انتقال دهیم. محمد فکری راوی یادآور شد اگرچه اصول مالی اسلامی تنظیم شده بر اساس اعتقادات مسلمانان به نظر می‌رسد، اما غیرمسلمانان محصولات مالی اسلامی را برمبنای اصول اخلاقی خریداری می‌کنند؛ بنابراین یکی از برنامه‌های شرکت تکافل اخلاص ورود به بازار غیرمسلمانان می‌باشد. وی تصریح کرد تکافل که بیش از ۴۰ سال از اجرایی سازی آن در مالزی می‌گذرد دارای ضریب نفوذ ۱۸ درصد است. باتوجه به اینکه ۶۰ درصد از جمعیت مالزی مسلمان هستند و سن بازنشستگی به ۶۰ سال رسیده است، لزوم عرضه محصولات تکافلی منطبق با شریعت دوچندان شده است.
محمد فکری راوی افزود، در مالزی بانکداری رایج در کنار بانکداری اسلامی وجود دارد و ۶۰درصد از عملیات در مالزی منطبق با شریعت است. صنعت بیمه ایران نیز می‌تواند از الگوی تبدیل وضعیت از بانکداری رایج به اسلامی استفاده کند و در راستای حرکت از بیمه رایج به بیمه اسلامی گام بردارد.
دکتر عسگری در پخش پایانی این دیدار تاکید کرد بانکداری اسلامی در ایران دارای تجربه ۴۰ ساله است و تمامی بانک‌های فعال دارای ساختار اسلامی و منطبق با شریعت هستند که الگو‌های مضاربه، وکاله و … را اِعمال و محصولات خود را بدون بهره عرضه می‌کنند، به همین دلیل نیز در آمار‌های جهانی، شرکت بیمه ایران به عنوان بزرگترین شرکت تکافلی در دنیا معرفی می‌گردد. با این وجود تکافل بر اساس الگو‌های فقهی هنوز در ایران اجرایی نشده است. در این راستا در سال گذشته شورای فقهی صنعت بیمه توسط پژوهشکده بیمه تاسیس و طرح‌های پیشنهادی شرکت‌های بیمه برای ارائه پنجره تکافل از منظر فقهی و فنی در این شورا مورد بررسی قرار گرفت که در نتیجه آن ۹ شرکت بیمه موفق به دریافت مجوز عرضه محصولات تکافلی در کشور شدند.
رئیس پژوهشکده بیمه با دعوت از مدیران شرکت تکافل اخلاص مالزی برای حضور در همایش بیمه و توسعه سال جاری که طی روز‌های ۱۲ و ۱۳ آذر ۱۴۰۲ (۴ و ۵ دسامبر ۲۰۲۳) همراه با ارائه مقاله و برگزاری ۹ کارگاه آموزشی برگزار می‌گردد تاکید کرد؛ پژوهشکده بیمه در زمینه علوم بیم‌سنجی و بیمه عمومی از دانش و اطلاعات ارزشمندی برخوردار است و آمادگی لازم برای به اشتراک‌گذاری آن با شرکت تکافل اخلاص مالزی وجود دارد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید