سامانه‌ای برای اعلام مشکلات دریافت وام - افق اقتصادی

سامانه‌ای برای اعلام مشکلات دریافت وام - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 140581 |
تاریخ انتشار : ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۵ |
232 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گفته مسئولان بانک مرکزی، از ابتدای سال تاکنون ۳۸۵ هزار نفر تسهیلات ازدواج دریافت کرده‌اند، تسهیلاتی که برای آن تنها یک ضامن لازم است و اگر متقاضیان در این زمینه با مشکل مواجه شدند می‌توانند آن را به سامانه ۲۷۰۶ اعلام کنند.

سامانه‌ای برای اعلام مشکلات دریافت وام

سامانه ای برای اعلام مشکلات دریافت وام

پس از شروع ثبت نام وام‌های ازدواج و فرزند، تعدادی از متقاضیان با مشکلاتی در روند ثبت نام و دریافت تسهیلات مواجه شدند که این موضوع باعث اعتراض برخی از افراد شد. در نتیجه بانک مرکزی به عنوان ناظر اجرای صحیح دستورالعمل‌های اتخاذ شده، سامانه‌ای را برای ثبت شکایات و اعتراضات متقاضیان در نظر گرفت تا فرایند رسیدگی به شکایت به صورت هوشمندتری انجام شود.

 

مدتی است که ثبت نام وام‌های ازدواج و فرزندآوری در حال اجرا می‌باشد و دستورالعمل‌های مربوط به این حوزه از طریق بانک مرکزی اعلام می‌شوند. برخی از متقاضیان این تسهیلات توانستند مراحل ثبت نام و دریافت وام را به طور کامل طی نمایند و برخی دیگر با مشکلاتی در این حوزه مواجه شدند. به همین دلیل نیاز به یک مرکز برای ثبت شکایات و اعتراضات در این خصوص به شدت حس می‌شد.

با توجه به تعداد زیاد شکایات و اعتراضات، بانک مرکزی تصمیم گرفت تا سامانه ثبت و رسیدگی به شکایات بانک مرکزی به نظرات اعتراضی متقاضیان وام‌های ازدواج و فرزندآوری در نظر گیرد تا افراد با مراجعه به آن، شکایات خود را ثبت کنند، کد پیگیری دریافت نمایند و با استفاده از آن، پیگیر نتیجه شکایات خود شوند.

سامانه ثبت و رسیدگی به شکایات بانک مرکزی به نشانی crm.cbi.ir، سایتی برای ثبت و رسیدگی به شکایات مردم در مورد موضوعات گوناگون است که افراد می‌توانند با تکمیل فرم مربوطه، درخواست خود را ثبت نمایند و پس از دریافت کد پیگیری، وضعیت رسیدگی به شکایت خود را از طریق همین سایت انجام دهند.

 

پرداخت تسهیلات تکلیفی از جمله وام ازدواج همواره یکی از مسائلی بوده که بسیاری از افراد جامعه به ویژه جوانان پیگیر آن بودند، اما در این بین برخی از بانک‌ها با سنگ اندازی‌های بی مورد کار را دشوار می‌کردند؛ رئیس جمهور هم بار‌ها در این خصوص تذکر داده بود در نهایت هم بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات تکلیفی وام ازدواج با بانک‌ها اتمام حجت کرد.

بر همین اساس ۲۰ خرداد بانک مرکزی بسته نظارتی‏- اعتباری تسهیل و تسریع وام ازدواج در جهت نظارت جدی‌تر بر پرداخت وام ازدواج را به بانک‌های عامل ابلاغ کرد؛ بسته‌ای که جزئیات آن به شرح زیر بود:

حداکثر ۱۵ روز پس از ثبت نام متقاضیان، تعیین شعبه ایشان از سوی بانک انجام پذیرد.

پس از تعیین شعبه و تکمیل مدارک حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز مبلغ تسهیلات به حساب متقاضیان واریز شود.

بانک عامل می‌باید نسبت به گسترش و اتصال شعب خود، در کلیه شهر‌ها و شهرستان‌های کشور به سامانه ازدواج اقدام نماید.

جهت مدیریت ثبت نام متقاضیان و تسهیل در ثبت نام، روزانه بیش از ۷ بانک در هر استان از سوی بانک مرکزی در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بدون در نظر گرفتن سهمیه ماهانه فعال خواهد بود.

با عنایت به تضامین مورد تاکید در بند (ب) تبصره (۱۶) قانون بودجه امسال، بانک عامل می‌باید نسبت به دریافت تضامین مذکور به صورت دقیق نظارت نموده و مراتب تسهیل آنرا با توجه به تاکیدات این بانک فراهم نماید.

بانک عامل می‌باید تا پایان خرداد نسبت به تدوین دستور العمل مشخص درخصوص نحوه ضمانت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج درچارچوب مفاد بند قانونی مربوطه به شرح موارد ذیل اقدام نموده و ضمن انتشار عمومی آن در تارنمای خود، مراتب را نیز به این مدیریت اعلام نماید:

الف) نحوه اعتبار سنجی متقاضی (استفاده از نمره اعتباری سامانه ملی اعتبارسنجی و یا سیستم‌های اعتبارسنجی داخلی بانک و اعلام حداقل نمره‏/رتبه مورد قبول) جهت دریافت تسهیلات ازدواج بدون ضامن.
ب) فرآیند دقیق نحوه توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول و یا سایر دارایی‌های مالی (به استثناء توثیق ملک که ممنوع است).

پرداخت تسهیلات تکلیفی وام ازدواج که روز گذشته صحابی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی در خصوص آن اعلام کرد: از ۲۰ خرداد و با ابلاغ بسته نظارتی- اعتباری رشد منفی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در ابتدای امسال به رشد مثبت و فزاینده تبدیل شده و انتظار می‌رود با روند کنونی اعطای تسهیلات مزبور، تا پایان امسال کاهش قابل ملاحظه‌ای در تعداد متقاضیان در صف تسهیلات پیش بینی می‌شود.

از ابتدای امسال تاکنون ۷۸ همت وام ازدواج پرداخت شده است

او با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۳۸۵ هزار نفر به مبلغ ۷۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج دریافت کرده‌اند، افزود: بر اساس ابلاغ قانون بودجه نظام بانکی باید نسبت به پرداخت ۱۴۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج تا پایان سال اقدام کند و بر این اساس باید تا به امروز ۶۸ هزار میلیارد تومان پرداخت می‌شد که با همکاری بانک‌ها تاکنونی ۷۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان اعطا شده است.

اما در این بین برخی از شعب بانک‌ها علیرغم تاکیدات بانک مرکزی در جهت تسهیل پرداخت تسهیلات تکلیفی وام ازدواج، مانع تراشی‌های مختلف دارند.

بانک‌ها نباید بیشتر از یک ضامن اخذ کنند

بحث ضامن برای وام ازدواج که صحابی مدیر اعتبارات بانک مرکزی در خصوص آن گفت: امروزه بخش عمده روند افزایشی پرداخت تسهیلات مربوط به پیگیری بانک مرکزی است در حالی که در اخذ ضمانت اگر سخت‌گیری شود، روند پرداخت کاهشی می‌شود. بانک‌ها نباید بیشتر از یک ضامن اخذ کنند.

معطل کردن مردم در بانک‌ها به بهانه ضامن صحیح نیست

ضامنی که پیش از این نیز محمد رضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در یکی از جلسات خود با مدیران بانک‌ها اعلام کرده بود: طبق قانون پرداخت تسهیلات تکلیفی با یک ضامن باید انجام شود، لذا اگر بانکی منابع برای پرداخت تسهیلات ندارد آن را اعلام کند منتهی معطل کردن مردم در بانک‌ها به بهانه ضامن صحیح نیست.

اما اگر بانک‌ها برخلاف تاکیدات بانک مرکزی عمل‌کردند تکلیف چه می‌شود؟ نکته‌ای که مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به آن گفت: اگر متقاضیان برای دریافت تسهیلات با مشکل مواجه شدند آن را به سامانه ۲۷۰۶ اعلام کنند.

در نهایت هم روز گذشته خاندوزی وزیر اقتصاد وعده برخورد با برخی از بانک‌ها را داد و مطرح کرد: با بانک‌هایی که برای پرداخت تسهیلات شرایط ویژه و خلاف مقررات تعیین کنند، برخورد می‌شود.

به گفته مسئولان بانک مرکزی، پرداخت وام ازدواج امسال نسبت سال گذشته از نظر مبلغ ۲۱۰ درصد و از حیث تعداد ۱۸۹ درصد رشد داشته است؛ پرداخت تسهیلاتی اگر مردم با مشکلاتی ا ز سمت بانک‌ها به ویژه در زمینه ضامن مواجه شدند می‌تواند آن را به سامانه ۲۷۰۶ اعلام کنند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید