بانک کارآفرین عضو هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB) شد - افق اقتصادی

بانک کارآفرین عضو هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB) شد - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 131169 |
تاریخ انتشار : ۰۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۵:۵۵ |
253 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

در چهل و دومین نشست شورای خدمات مالی اسلامی، بانک کارآفرین به عنوان اولین بانک تجاری کشور به عضویت هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB) درآمد.

بانک کارآفرین عضو هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB) شد

بانک کارآفرین عضو هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB) شد

به نقل از روابط عمومی بانک کارآفرین طبق اعلام رسمی سایت هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB)، در چهل و دومین نشست این شورا که به میزبانی بانک مرکزی عربستان (ساما) در شهر ریاض برگزار شد با موافقت اعضاء، بانک مرکزی روسیه (نماینده فدراسیون روسیه) به عنوان عضو وابسته و بانک کارآفرین (نماینده ایران) به عنوان عضو ناظر این هیات انتخاب شدند.

هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB) نهاد بین‌المللی است که استاندارد‌هایی را به منظور تقویت سلامت و ثبات صنعت خدمات مالی اسلامی تهیه و منتشر می‌کند. در این مجموعه استاندارد‌ها در حوزه بانکداری، بازار‌های مالی و بیمه مبتنی بر موازین و اصول شریعت اسلام جهت استفاده مؤسسات فعال در صنعت خدمات مالی اسلامی تهیه می‌شود.

این هیات در سوم نوامبر سال ۲۰۰۲ میلادی به صورت رسمی تأسیس و در دهم مارس سال ۲۰۰۳ میلادی فعالیت خود را آغاز کرد. اساسنامه این هیئت در زمان تاسیس توسط ۹ بانک مرکزی و مقام ناظر مالی شامل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی مالزی (بانک نگارا)، بانک مرکزی سودان، بانک مرکزی اندونزی، بانک مرکزی پاکستان، بانک مرکزی بحرین، بانک مرکزی کویت، نهاد ناظر پولی عربستان و بانک توسعه اسلامی امضا شده است. مکان این هیات در شهر کوآلالامپور مالزی است و کشور مالزی با تصویب «قانون هیئت خدمات مالی اسلامی» در سال ۲۰۰۲ این هیات را به رسمیت شناخته است.
IFSB به دنبال ایجاد سلامت و ثبات صنعت خدمات مالی اسلامی شامل بانک، بازار سرمایه و بیمه است و هدف اصلی آن معرفی استاندارد‌های جدید و یا تطبیق با استاندارد‌های موجود بین‌المللی و سازگار با شریعت است.

استاندارد‌های تدوین شده توسط این هیات توانسته است نظر مساعد و حمایت کشور‌های مختلف را به خود جلب کند. فعالیت‌های این نهاد به نوعی مکمل اقدامات و فعالیت‌های کمیته نظارت بانکی بال، سازمان بین‌المللی کمیسیون‌های اوراق بهادار و انجمن بین‌المللی ناظران بیمه به‌شمار می‌آید.

گفتنی است چهل و دومین جلسه شورا به ریاست ایمن السیاری، رئیس سما و رئیس IFSB در سال ۲۰۲۳، با حضور روسای بانک مرکزی، معاونان رئیس جمهور، روسای مراجع نظارتی و نظارتی، نمایندگان ارشد شورا و اعضای کامل IFSB به نمایندگی از ۱۹ کشور و کشور‌های اسلامی بانک توسعه برگزار شد.

در جلسه اخیر این شورا موضوع ریسک نقدینگی مورد توجه ویژه قرار گرفت. مدیریت ریسک نقدینگی می‌تواند به ویژه برای بانک‌های اسلامی چالش برانگیز باشد، زیرا آن‌ها قادر به نگهداری سپرده‌های سوددار نزد سایر موسسات مالی یا دارایی‌های نقدی با کیفیت بالا (HQLA) نیستند و نمی‌توانند از طریق بازار بین بانکی متعارف وام بگیرند. آن‌ها همچنین نمی‌توانند از تسهیلات وام و سپرده بانک مرکزی مبتنی بر بهره استفاده کنند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید