مقصر گرانی اخیر مرغ کیست؟ / چرا قیمت مرغ به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان رسید؟ - افق اقتصادی

مقصر گرانی اخیر مرغ کیست؟ / چرا قیمت مرغ به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان رسید؟ - افق اقتصادی
یکشنبه, ۲۰ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-10
کد خبر: 90482 |
تاریخ انتشار : ۱۸ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۷ |
332 بازدید
۰
9
ارسال به دوستان
پ

اقتصاد ۱۰۰- آنالیز قیمتی مرغ در سال ۱۴۰۱ به خوبی نشان می دهد که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، انتظار افزایش قیمت مرغ تا ۱۰۰ تومان وجود داشت.

مقصر گرانی اخیر مرغ کیست؟ / چرا قیمت مرغ به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان رسید؟
قیمت مرغ در ماه‌های گذشته افزایش یافت و تا هر‌ کیلوگرم ۱۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسید اما با مداخله دولت قیمت این محصول کاهش یافت؛ اما مشاهدات میدانی نشان می دهد که نرخ این محصول دوباره افزایش یافته است. 

اخیرا پرویز فروغی، دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور درباره دلایل افزایش قیمت مرغ اظهار داشت : عرضه مرغ در بازار کاهش  یافته و با کمبود مرغ در بازار مواجه هستیم به همین خاطر قیمت مرغ نیز در بازار افزایش یافته است. بعد از برداشته شدن ارز ۴۲۰۰ نهاده‌های دامی هزینه‌های تولید مرغ افزایش یافته است که این امر باعث شده برخی از تولیدکنندگان سرمایه در گردش لازم برای تولید را نداشته باشند به همین دلیل تولید را متوقف کرده‌اند یا با ظرفیت پایینی تولید می‌کنند. همچنین مبلغ مورد نیاز برای جوجه‌ریزی در یک واحد ۲۰ هزار واحدی مرغ ۴ تا ۵ میلیارد تومان سرمایه در گردش است که برخی  مرغداران نمی‌توانند آن را تامین کنند به همین دلیل تولید نیز کاهش یافته است.

چرا قیمت مرغ افزایش یافت؟

بنابراین بعد از حذف ارز واردات نهاده‌های دامی با ارز ۴۲۰۰ تومان و تامین نهاده‌ها با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان( افزایش ۷ برابری)، مشخصا برخی مرغداران نتوانستند سرمایه در گردش لازم برای تامین نهاده های دامی را تامین کنند. همین امر سبب شد تا علی رغم وجود نهاده های دامی، برخی مرغداران نتوانند سرمایه در گردش لازم برای تامین نهاده های دامی را تامین کنند و همین امر موجب کاهش تولید شده و در نتیجه عرضه ی مرغ کاهش یابد و شاهد افزایش قیمت مرغ در بازار باشیم.

قیمت مرغ , سیاست تثبیت اقتصادی ,

لازم به ذکر است ، آنالیز قیمت مرغ در سال ۱۴۰۱ (تصویر بالا) ، به وضوح نشان می دهد در زمان حذف ارز ترجیحی حدود ۳۰ هزار تومان بود و تقریبا پس از حدود یکسالی که از سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می گذرد، انتظار افزایش قیمت مرغ تا ۱۰۰ هزار تومان وجود داشت. همچنین گفتنی است این سه برابر شدن قیمت مرغ در شرایطی رخ داده که، حدود ۷۰ درصد قیمت مرغ، مربوط به نهاده ی دامی آن  است و قیمت این نهاده  پس از حذف ارز ترجیحی (  تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومان به جای ارز ۴۲۰۰ تومانی) ، تقریبا با رشدی ۷ برابری مواجه شده است. بر این اساس یک محاسبه ی ساده نشان می دهد که حذف ارز ترجیحی حتی می توانست سبب افزایش بیشتر قیمت مرغ شده و تبعات سنگین تری در سفره ی مردم حتی نسبت به گذشته داشته باشد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید