تورم تک رقمی هدف اصلی برنامه هفتم است - افق اقتصادی

تورم تک رقمی هدف اصلی برنامه هفتم است - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
کد خبر: 38037 |
تاریخ انتشار : ۱۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۳ |
301 بازدید
۰
7
ارسال به دوستان
پ

لایحه برنامه هفتم توسعه؛

تورم تک رقمی هدف اصلی برنامه هفتم است

اقتصاد ایران: براساس متن اعلام شده لایحه برنامه هفتم توسعه که امروز به مجلس تقدیم شد، نرخ تورم ۹.۵ درصدی در پایان برنامه هدف‌گذاری شده است.

ه گزارش خبرگزاری اقتصادایران،لایحه برنامه هفتم توسعه که امروز از سوی رئیس‌جمهور به مجلس تقدیم شد، با هدف نرخ تورم تک رقمی و حل ناترازی بانکی و انرژی تدوین شده است.

در فصل اصلاح نظام بانکی و مهار تورم لایحه برنامه هفتم آمده است: در اجرای بند دوم سیاست‌های کلی برنامه هفتم و به منظور تحقق اهداف کمی برنامه به گونه‌ای اقدام می‌شود که رشد نقدینگی در پایان برنامه هفتم ۱۳.۸ درصد، نرخ تورم ۹.۵ درصد و کاهش ناترازی بانک‌ها به صورت تجمعی سالانه ۲۰ درصد باشد.

همچنین در ماده ۸ فصل ۲ لایحه برنامه هفتم در بخش ساختار مالی نظام بانکی آمده است: برای حل و فصل ناترازی بانکها، بانک‌ها و مؤسسات مالی اعتباری غیربانکی با نسبت کفایت سرمایه کمتر از ۸ درصد با هدف بهبود نسبت یاد شده ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ برنامه، مکلف به ارائه برنامه افزایش سرمایه خواهند بود و ظرف مدت دو ماه نسبت به برگزاری مجمع عمومی فو‌ق‌العاده برای افزایش سر مایه خود اقدام کنند.

همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه مکلف هستند، برای افزایش سرمایه در بانک‌هایی که دولت در آن‌ها سهام دارد، طبق برنامه‌ای که به تصویب شورای اقتصاد خواهد رسید، منابع لازم را در قوانین بودجه سالانه کشور پیش‌بینی کنند.

در صورت عدم افزایش سرمایه از سوی سهامداران فعلی بانک مرکزی با رعایت قوانین موظف به افزایش سرمایه بانک‌ها از طریق حق تقدم از سهامداران فعلی اقدام نمایند.

همچنین بانک مرکزی مکلف می‌شود نسبت به ارزیابی کیفیت دارایی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی به هزینه بانک و مؤسسه اقدام کند و در پایان سال دوم برنامه آن‌ها را در سه طبقه سالم، قابل احیا و غیرقابل احیا طبقه‌بندی کند و اصلاحات ساختاری در بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ناتراز را قابل احیا و غیرقابل احیا به عمل آورد.

همچنین بانک مرکزی مکلف می‌شود پس از ارزیابی کیفیت دارایی‌ها و شناسایی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ناتراز قابل احیا و غیرقابل احیا نسبت به تأسیس شرکت مدیریت دارایی بانکی اقدام نمایند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید