لاوروف: آمریکا از دلار به عنوان ابزار تنبیه استفاده می‌کند - افق اقتصادی

لاوروف: آمریکا از دلار به عنوان ابزار تنبیه استفاده می‌کند - افق اقتصادی
دوشنبه, ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-07
کد خبر: 411181 |
تاریخ انتشار : ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۷ |
9 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، سرگئی لاوروف در نشست کشورهای عضو بریکس در ریودوژانیرو ضمن تاکید بر ضرورت تقویت نظم چند جانبه گرایی جهانی در دوران تحولات ساختاری بین‌المللی، گفت: تقویت نظم چند جانبه‌گرایی جهانی در شرایطی که نظام بین‌المللی در حال گذار از تحولات بنیادین است، از جمله مأموریت‌های حیاتی برای گروه بریکس و جامعه جهانی […]

لاوروف: آمریکا از دلار به عنوان ابزار تنبیه استفاده می‌کند

به گزارش اکوایران، سرگئی لاوروف در نشست کشورهای عضو بریکس در ریودوژانیرو ضمن تاکید بر ضرورت تقویت نظم چند جانبه گرایی جهانی در دوران تحولات ساختاری بین‌المللی، گفت: تقویت نظم چند جانبه‌گرایی جهانی در شرایطی که نظام بین‌المللی در حال گذار از تحولات بنیادین است، از جمله مأموریت‌های حیاتی برای گروه بریکس و جامعه جهانی محسوب می‌شود. چندقطبی‌شدن نه یک انتخاب، بلکه واقعیتی عینی است که جایگزین مدل نئولیبرالی منسوخ شده است.

زوال نظم اقتصادی جهانی

لاوروف تصریح کرد: بحران‌های اقتصادی دهه‌های اخیر نخستین نشانه‌های ناکارآمدی این مدل بودند. همه‌گیری کووید -۱۹ معایب بیشمار نظام تجارت و مالی جهانی را آشکار ساخت و روند فروپاشی آن را تسریع کرد. فرسایش نظم اقتصادی جهانی با تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی و استفاده از دلار به عنوان ابزار تنبیه تشدید شده است. این امر اعتماد به ارز آمریکایی را به عنوان ابزار پرداخت پیشین قابل اطمینان، مخدوش کرده است.

بحران بدهی و تهدیدهای پیش‌رو

وی خاطر نشان کرد: عامل منفی دیگر، رشد سریع بار بدهی‌هاست. از سال ۲۰۱۱ تعداد کشورهای دارای بدهی بالا از ۲۲ به ۵۹ کشور افزایش یافته است. امروز کشورهای در حال توسعه بیش از سرمایه‌گذاری در توسعه خود، سرمایه خود را صرف بازپرداخت بدهی‌ها می‌کنند. حتی در کشورهای توسعه‌یافته نیز این وضعیت از کنترل خارج شده است و آمریکا با ۳۷ تریلیون دلار بدهی دولتی به رکورد بی‌سابقه‌ای رسیده که همچنان در حال رشد است.

ظهور قطب‌های جدید اقتصادی

وزیر خارجه روسیه افزود: بنابراین جای تعجب نیست که اکثریت جهانی به ایجاد مکانیسم‌های توسعه‌ای مستقل از غرب تمایل نشان می‌دهند. کشورهای جنوب و شرق جهانی به موتور اصلی رشد اقتصادی جهان تبدیل شده‌اند. سازمان‌های منطقه‌ای مانند اتحادیه آفریقا، آسه‌آن، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نقش فزاینده‌ای ایفا می‌کنند.

در این چارچوب، رویکردهای مفهومی و عملی برای ایجاد معماری جدید اقتصاد جهانی بر اساس اصول برابری، چندجانبه‌گرایی و عدم تبعیض در تجارت، تسویه‌حساب‌های مالی، فناوری و لجستیک در حال توسعه است و در مواجهه با چالش‌های دیجیتالی شدن و هوش مصنوعی، سرمایه‌گذاری انسانی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

بریکس به عنوان موتور تحول

در گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره آمده است، لاوروف در پایان گفت: امروز بریکس به عنوان موتور چنین تحولی عمل می‌کند که در پی ایجاد معماری اقتصادی جهانی باثبات‌تر بر اساس اصول جهان‌شمولی، شفافیت، عدم تبعیض و دسترسی برابر به فرصت‌ها و ابزارهای موجود است.

سهم کشورهای بریکس در تولید ناخالص داخلی جهانی بر اساس برابری قدرت خرید بیش از ۴۰٪ است که با احتساب کشورهای شریک به ۴۵٪ (۹۳ تریلیون دلار) می‌رسد. امروز بریکس نماینده بیش از ۲۰٪ از تجارت جهانی و نزدیک به نیمی از جمعیت جهان است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید