به گزارش اکوایران؛ در طول ماههای گذشته، حجم بالای واردات غلات ارزانقیمت اوکراینی به کشورهای اروپایی، بهویژه در شرق این قاره، نارضایتی شدید کشاورزان محلی را به همراه داشت. بطوریکه کشاورزان لهستانی، بلغاری و اسلواک با برگزاری اعتراضات گسترده، دولتهای خود و اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار دادند تا از ورود بیرویه محصولات ارزانقیمت […]
به گزارش اکوایران؛ در طول ماههای گذشته، حجم بالای واردات غلات ارزانقیمت اوکراینی به کشورهای اروپایی، بهویژه در شرق این قاره، نارضایتی شدید کشاورزان محلی را به همراه داشت. بطوریکه کشاورزان لهستانی، بلغاری و اسلواک با برگزاری اعتراضات گسترده، دولتهای خود و اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار دادند تا از ورود بیرویه محصولات ارزانقیمت جلوگیری کنند؛ محصولاتی که به گفته آنان، بازار داخلی را با اختلال مواجه کرده و قیمتها را بهشدت کاهش داده است.
اتحادیه اروپا پس از تهاجم روسیه به اوکراین در ژوئن ۲۰۲۲، برای حمایت از صادرات کشاورزی این کشور، تعرفهها و سهمیهها را موقتاً لغو کرده بود. اما این تصمیم، با ورود گسترده محصولات ارزانقیمت اوکراینی مانند غلات اعتراض کشورهای همسایه را برانگیخت و از ژوئیه ۲۰۲۵، این معافیتها متوقف شد.
اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری اوکراین و اوکراین سومین تامینکننده محصولات کشاورزی به اتحادیه اروپاست.
جزئیات توافق جدید
توافق اخیر شامل اعمال سهمیه و محدودیتهایی بر واردات برخی از اقلام کشاورزی اوکراین مانند گندم، ذرت، کلزا و آفتابگردان است. همچنین، اوکراین متعهد شده است در صورت رسیدن صادرات به سقفهای تعیینشده، مکانیسمهای کنترلی را فعال کند. از سوی دیگر، اتحادیه اروپا نیز متعهد شده همچنان از مسیرهای تجاری موسوم به “راهروهای همبستگی” برای تسهیل صادرات اوکراین به کشورهای ثالث پشتیبانی کند.