۵ ترمزگیر صنعت در ۱۴۰۴ - افق اقتصادی

5 ترمزگیر صنعت در 1404 - افق اقتصادی
جمعه, ۱۳ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-04
کد خبر: 409773 |
تاریخ انتشار : ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۹ |
6 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ با نگاهی به وضعیت بخش صنعت در شرایط کنونی می‌توان گفت این بخش با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند، مشکلاتی که برخی از آنها به تازگی گریبان این بخش را گرفته و به چالش‌های قبلی اضافه شده اند. جنگ و معضلات آن را می‌توان از جمله مشکلاتی دانست که به […]

۵ ترمزگیر صنعت در ۱۴۰۴

به گزارش اکوایران؛ با نگاهی به وضعیت بخش صنعت در شرایط کنونی می‌توان گفت این بخش با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند، مشکلاتی که برخی از آنها به تازگی گریبان این بخش را گرفته و به چالش‌های قبلی اضافه شده اند. جنگ و معضلات آن را می‌توان از جمله مشکلاتی دانست که به تازگی میهمان این بخش شده است و بر چالش‌های بخش صنعت دامن زده است، هرچند فعالان صنعتی معتقدند برای شناسایی اثرات جنگ باید کمی صبر کرد، اما آنچه مسلم است آسیب برخی واحده‌های صنعتی از جنگ ۱۲ روزه می‌تواند بر سایر صنایع نیز اثرگذار باشد.

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر بخش صنعت با چالش‌هایی از جمله «کاهش فروش»، «کاهش ناترازی»، «کاهش قیمت»، «حادثه بندر شهید رجایی» و «شوک ارزی» اشاره کرد ۵ چالشی که ترمز رشد بخش صنعت را کشیده‌ است.

 فعالان اقتصادی معتقدند چالش‌های مذکور موجب شده تا عدد شاخص مدیران خرید در ماه گذشته در فاز رکود قرار گیرد و به این نکته اشاره می‌کنند که با توجه به جنگ ۱۲ روزه تداوم افت عدد شامخ برای این ماه هم دور از ذهن نخواهد بود. بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده، شاخص مدیران خرید بخش صنعت ایران که به‌صورت فصلی تعدیل شده، در اردیبهشت‌ماه معادل ۴۶.۳ برآورد شده است. این شاخص کمترین مقدار ۱۰ ماهه خود از مرداد ماهه ۱۴۰۳ گذشته بوده است. از سوی دیگر فعالان بخش خصوصی انتظارات تولید در خردادماه را هم پایین سطح مقدار ۵۶ ماهه خود از مهرماه ۱۳۹۹ پیش‌بینی کرده‌اند، پیش‌بینی که با توجه به آن می‌توان گفت در این ماه صنعت در پایین‌ترین سطح خود قرار خواهد گرفت. قطعی‌های مکرر برق، نوسانات نرخ ارز و تورم، به همراه عدم قطعیت‌ها و ریسک‌های اقتصادی-سیاسی، از جمله دلایلی است که فعالان اقتصادی معتقدند هزینه‌ها را برای واحدهای تولیدی بالا برده و چشم‌انداز آن‌ها نسبت به ماه آینده با نااطمینانی بیشتری همراه ساخته است.

بازطراحی استراتژی توسعه صنعتی

با توجه به شرایط کنونی بخش صنعت رییس اتاق ایران در روز صنعت به این نکته اشاره می‌کند که باید بازطراحی استراتژی توسعه صنعتی ایران در راستای کارآمدی و بهبود فرآیندها با تاکید بر نقش‌آفرینی بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد تا به این طریق شرایط بازگشت تولید به مدار رشد فراهم شود.

محمدرضا توکلی‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد هم ناهماهگی های موجود در کشور را یکی از چالش‌های قابل تامل در مسیر توسعه بخش‌های مختلف اقتصادی کشور می‌داند، ناهماهنگی‌هایی که گاه میان سیاست‌گذاری‌های کلان و واقعیت‌های عملیاتی فعالیت اقتصادی مشاهده می‌شود؛ به‌گونه‌ای که تولید، به جای آن‌که در محور حمایت‌های هدفمند قرار بگیرد، در برخی مقاطع با سیاست‌هایی مواجه می‌شود که ناخواسته فشار مضاعفی بر آن وارد می‌سازد.

به گفته توکلی‌زاده، ضمن ادای احترام به تلاشگران صنعت و معدن، بار دیگر بر این باور پافشاری می‌کنم که توسعه اقتصادی، نه در سایه خام‌فروشی و اقتصاد دستوری، بلکه با تکیه بر دانش، رقابت‌پذیری و اتکای واقعی به بخش خصوصی متبلور خواهد شد.

حسین پیرموذن، نایب‌رئیس اتاق ایران هم معتقد است کشور با چالش‌های متعددی مانند ناترازی انرژی، کمبود نقدینگی، فشارهای مالیاتی و تأمین اجتماعی، تحریم‌های ظالمانه اقتصادی، و جنگ ترکیبی دشمنان به‌ویژه اسرائیل مواجه است، با این حال بخش صنعت همچنان با قدرت ایستاده و موتور محرکه اقتصاد ملی محسوب می‌شود. نایب‌رئیس اتاق ایران در ادامه به این نکته نیز اشاره کرد که با وجود این فشارها، صنعت‌گران کشور نه‌تنها تولید را متوقف نکردند، و مسیر رشد را ادامه دادند و تنها با توجه به مشکلاتی که در شرایط کنونی وجود دارد دولت باید از بسته‌ حمایتی را زودتر اجرایی کند.  

 

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید