تورم پیشران معدن افزایش یافت - افق اقتصادی

تورم پیشران معدن افزایش یافت - افق اقتصادی
شنبه, ۱۴ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-05
کد خبر: 389353 |
تاریخ انتشار : ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۹ |
9 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، تورم تولیدکننده بخش معدن یکی از شاخص‌های مهم در اقتصاد است که تغییرات هزینه‌های مرتبط با استخراج و تولید مواد معدنی را منعکس می‌کند. این شاخص نشان‌دهنده میزان تغییر قیمت مواد اولیه، تجهیزات و خدماتی است که در فرآیندهای استخراج و بهره‌برداری از معادن به کار گرفته می‌شوند. افزایش یا کاهش تورم […]

تورم پیشران معدن افزایش یافت

به گزارش اکوایران، تورم تولیدکننده بخش معدن یکی از شاخص‌های مهم در اقتصاد است که تغییرات هزینه‌های مرتبط با استخراج و تولید مواد معدنی را منعکس می‌کند. این شاخص نشان‌دهنده میزان تغییر قیمت مواد اولیه، تجهیزات و خدماتی است که در فرآیندهای استخراج و بهره‌برداری از معادن به کار گرفته می‌شوند. افزایش یا کاهش تورم در این بخش، نه‌تنها بر صنایع پایین‌دستی تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند شاخص‌های کلان اقتصادی مانند صادرات، سرمایه‌گذاری و حتی تورم مصرف‌کننده را تحت تأثیر قرار دهد.

بخش معدن شامل زیرشاخه‌هایی مانند استخراج کانه‌های فلزی و زغال‌سنگ است. تغییرات قیمت انرژی، ماشین‌آلات و تجهیزات استخراجی از عوامل اصلی تأثیرگذار بر تورم تولیدکننده این بخش به شمار می‌روند.

تورم تولیدکننده یا همان پیشران در بخش معدن می‌تواند زنجیره تأمین صنایع پایین‌دستی را تحت تأثیر قرار دهد و باعث افزایش قیمت نهایی محصولات صنعتی و ساختمانی شود. برای کنترل این شاخص، تثبیت هزینه‌های تولید از طریق سیاست‌های حمایتی و تقویت بهره‌وری در معادن ضروری است. این اقدامات می‌توانند به کاهش هزینه‌های تولید و افزایش رقابت‌پذیری این بخش در بازارهای داخلی و جهانی کمک کنند.

آمارهای مرکز آمار ایران از تورم تولیدکننده بخش معدن در اردیبهشت ‌ماه سال ۱۴۰۴ نشان می‌دهد تورم پیشران ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه در این بخش نسبت به فروردین افزایش داشته است.

جزئیات تورم تولیدکننده معدن در اردیبهشت ۱۴۰۴

داده‌ها و ارقام مرکز آمار نشان از آن دارد که تورم تولیدکننده معدن در اردیبهشت ۱۴۰۴ در مقیاس‌های ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه نسبت به فروردین افزایش داشته است. به زبان اعداد تورم تولیدکننده ماهانه معدن از ۱.۸ درصد به ۴ درصد رسیده است. تورم نقطه به نقطه نیز از ۴۴.۳ درصد به ۴۷.۶ درصد افزایش داشته است. در آخر نیز تورم سالانه تولیدکننده معدن نیز در این مدت از ۳۰.۵ درصد به ۳۲.۸ درصد رسیده است.

همچنین در اردیبهشت سال جاری از بین اجزای بخش معدن بالاترین تورم ماهانه تولیدکننده را گروه سایر معادن تجربه کرده است. تورم ماهانه این گروه ۸.۸ درصد برآورد شده است. از سوی دیگر در این مدت گروه کانه‌های فلزی بالاترین تورم نقطه به نقطه را در میان اجزای بخش معدن به خود اختصاص داده است. تورم این گروه معادل ۴۸.۷ درصد محاسبه شده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید