چرایی سقوط انتظارات خوش‌بینانه فعالان اقتصادی - افق اقتصادی

چرایی سقوط انتظارات خوش‌بینانه فعالان اقتصادی - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۲۴ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-14
کد خبر: 316814 |
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳ |
2 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

 به گزارش اکوایران؛ گزارش شاخص مدیران خرید در مهرماه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد برای ششمین ماه متوالی عدد شاخص کل زیر ۵۰ قرار داشته است. عدد به دست آمده برای شاخص مدیران خرید کل تعدیل فصلی شده برابر با ۴۹.۸ بوده و این عدد برای بخش صنعت برابر با ۵۴.۷ بوده است. هرچند عدد کل شاخص […]

چرایی سقوط انتظارات خوش‌بینانه فعالان اقتصادی

 به گزارش اکوایران؛ گزارش شاخص مدیران خرید در مهرماه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد برای ششمین ماه متوالی عدد شاخص کل زیر ۵۰ قرار داشته است. عدد به دست آمده برای شاخص مدیران خرید کل تعدیل فصلی شده برابر با ۴۹.۸ بوده و این عدد برای بخش صنعت برابر با ۵۴.۷ بوده است.

هرچند عدد کل شاخص مدیران خرید در این ماه بهبود داشته است، اما بررسی چالش‌های پیش‌روی فعالان اقتصادی و پیش‌بینی نشان می‌دهد به این روند نمی‌توان چندان خوش‌بین بود. بطوریکه انتظارات خوش‌بینانه به پایین‌ترین مقدار در ۲۰ ماه گذشته رسیده است.

چالش‌های بنگاه‌های اقتصادی

اما چه عواملی این کاهش را به همراه داشت و موجب شده تا عدد شاخص کل با وجود بهبود چندان خوش‌بینانه نباشد. در جریان استخراج شاخص مدیران خرید، اگر عدد شاخص بیش از ۵۰ باشد، نشان دهنده این است که اقتصاد به سمت توسعه در حرکت ؛ اما اگر رقم کمتر از ۵۰ باشد، به معنی قرار گرفتن اقتصاد در مسیر انقباض و رکود است.

در گزارش شاخص مدیران خرید نشان می‌دهد چالش‌های پیش‌روی به دلیل شرایط سیاسی و عدم اطمینان نسبت به آینده، نرخ ارز افزایش زیادی داشته که منجر به افزایش قیمت مواد اولیه و عدم عرضه آن به دلیل تغییرات قیمتی شده است و نااطمینانی بسیار بالا نسبت به شرایط در ماه آینده از سوی اکثر فعالان اقتصادی مطرح شده است.

از سوی دیگر به دنبال افزایش نرخ ارز، برخی از تامین‌کنندگان مواد اولیه به دلیل نابسامانی قیمتی از عرضه محصولات خودداری کرده‌اند، درنتیجه قیمت مواد اولیه با افزایش نرخ ارز و کاهش عرضه، افزایش یافته است. از طرفی افزایش نرخ ارز باعث شده تا شرکت‌ها خرید نهاده‌های تولید را به تعویق بیندازند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، یکی از  دلایل افزایش مشکلات تولید به دلیل شرایط منطقه بوده که افزایش نرخ ارز و قیمت مواد اولیه را به همراه داشته و  فرآیند تامین مواد اولیه را برای بنگاه‌های تولیدی زمان‌بر کرده است. بطوریکه ارز مورد نیاز نهاده‌ها به‌موقع تخصیص داده نمی‌شود و در صورت تخصیص در برخی موارد انتقال ارز حواله شده در صرافی‌های کشورهای همسایه صورت می‌گیرد. سپس در مرحله بعد ثبت سفارش به‌صورت یوان چین انجام می‌شود و پس از ثبت سفارش در چین، به دلیل تحریم‌ها مواد اولیه خریداری شده در گمرک دبی تحویل داده می‌شود و سپس به ایران وارد می‌شود درنتیجه مدت‌زمان رسیدن مواد اولیه به دست تولیدکننده بسیار طولانی شده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید