به گزارش اکوایران و به نقل از خبرگزاری «ایرنا» عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی عصر امروز -۹ آبان- در حاشیه مراسم رونمایی از دستورالعمل تامین مالی در زنجیره تامین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورسهای کالایی موضوع «بند الف ماده ۲۰ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت» در جمع خبرنگاران افزود: وزارتخانه مسئول پیگیری سازمانی […]
به گزارش اکوایران و به نقل از خبرگزاری «ایرنا» عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی عصر امروز -۹ آبان- در حاشیه مراسم رونمایی از دستورالعمل تامین مالی در زنجیره تامین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورسهای کالایی موضوع «بند الف ماده ۲۰ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت» در جمع خبرنگاران افزود: وزارتخانه مسئول پیگیری سازمانی اف ای تی اف، اقتصاد است و ما بر اساس رهنمود رییس جمهور، درحال پیگیری این موضوع هستیم.
در ادامه سخنان وزیر اقتصاد با خبرنگاران را میخوانید:
شرکتهای دولتی باید سودآور شوند
باید زیاندهی شرکتهای دولتی کاهش پیدا کند و سودآور شوند، البته نخست باید از مدیریتها شروع کرد.
بانکهای ناتراز به دو گروه دولتی و خصوصی تقسیم میشوند، درخصوص بانکهای دولتی وظیفه وزارت اقتصاد است که مساله را پیگیری کند و برای افزایش سرمایه آنها و پرداخت بدهیهای دولت به آنها اقدامات لازم صورت گیرد.
به طور مثال در بودجه سال آینده ۲۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق پیشبینی شده است تا دولت از این طریق بدهی خود به بانکها را پرداخت کند، برای بانکهای خصوصی اختیار در دست بانک مرکزی است و طبق اطلاعاتی که دارم بانک مرکزی برنامههایی برای آنها دارد و ما هم در این زمینه اقدام و کمک خواهیم کرد تا بخشی از بانکها که ناترازی بالایی دارند و آسیب به اقتصاد کشور می زنند از این وضعیت خارج شود.
موضوع سامانه نان معایب و محاسنی داشته است و در حال بررسی آن هستیم.
مجوزهای صادر شده در انتهای دولت قبل را بررسی خواهیم کرد
در خصوص ۱۵۰ هزار مجوز صادر شده در طول یک ماه در انتهای دولت قبل که تیرماه بود، بنده وزیر اقتصاد نبودم، اجازه بدهید بررسی کنیم و اگر به جمع بندی رسیدیم، اعلام خواهیم کرد.
ارز ترجیحی ادامهدار خواهد بود
ارز تک نرخی نیاز به لوازمی دارد چرا که شرایط تحریمی و فشارها باعث شده که ما بخواهیم از ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی استفاده کنیم، این موضوع ادامه خواهد داشت و دولت هم باید این روند را ادامه دهد و حمایت کند اما ارز مابقی کالاها باید تک نرخی شود چرا که معنا ندارد اختلاف نرخهای مختلف داشته باشیم و تجربه نیز نشان داده است که اختلاف نرخ ارز تنها باعث رانت، فشار تورمی و سفته بازی میشود.
تغییر همه مدیران در دستور کار نیست چرا که خیلی از آنها هستند و کار خواهند کرد و تغییرات در این حوزه خیلی اندک خواهد بود.
پاسخ همتی به پرسشی درخصوص سیگنال ارز نیما به بازار آزاد
افرادی برای نگه داشتن فاصله قیمت ارز و رانت آن این مسائل را مطرح میکنند در حالی که همه میدانیم حوادث این روزها و انتظارات تورمی و بحث نیمه جنگی که در سه هفته گذشته در کشور بود اثر روانی بر بازار گذاشت و هیچ ربطی به قیمت ارز نیمایی نداشت چرا که اول مرداد ماه که ارز نیما در حال افزایش بود، ارز در بازار کاهش یافت و تجربه نیز نشان داده است هرچقدر ارز نیما و بازار آزاد به هم نزدیک شوند، قیمتها پایینتر میآید.
مخالفان میخواهند از این خبرها استفاده کرده و بگویند با توجه به بالا رفتن قیمت ارز نیمایی، قیمت ارز در بازار بالا رفته است، در حالی که اگر ارز نیمایی هم بالا نمیرفت قیمت ارز در بازار با توجه به شرایط روانی بالا میرفت.
امیدواریم بودجه متعادلی داشته باشیم
آنهایی که میگویند بودجه استقراضی است حداقل بروند نگاهی به بودجه امسال که خودشان نوشتهاند، بیندازند و ببینند که ۸۵۰ هزار میلیارد تومان کسری دارد.
مهمترین شاخص اصلی بودجه جامعیت و شفافیت آن است و موضوعات مختلف از جمله هدفمندی و هم بودجه نیروهای مسلح و مابقی در آن دیده میشود که مهمترین ویژگی بودجه است. البته ما شرایط خاصی داریم، درآمد کشور با توجه به فشار تحریمها کاهش پیدا کرده است و ما نیز نمیتوانیم همواره به مالیات فشار بیاوریم و تمهیداتی دیدهایم و امیدواریم بودجه متعادلی داشته باشیم و برای شروع کار دولت به نظر من خیلی خوب بوده است و امیدواریم به تدریج اقداماتی برای کاهش ناترازیهای مختلف داشته باشیم.