به گزارش اکوایران؛ براساس این مصوبه استقرار ناظران بهداشتی در کشتارگاههای خارجی در مبدا برای واردات گوشت بار دیگر اجباری شد، هدف از این مصوبه، تضمین سلامت و بهداشت گوشت وارداتی و ایجاد اطمینان برای مصرفکنندگان است. براساس این مصوبه، شرکتهای واردکننده گوشت به کشور موظفند برای نظارت بر رعایت شرایط و الزامات بهداشتی- قرنطینهای […]
به گزارش اکوایران؛ براساس این مصوبه استقرار ناظران بهداشتی در کشتارگاههای خارجی در مبدا برای واردات گوشت بار دیگر اجباری شد، هدف از این مصوبه، تضمین سلامت و بهداشت گوشت وارداتی و ایجاد اطمینان برای مصرفکنندگان است.
براساس این مصوبه، شرکتهای واردکننده گوشت به کشور موظفند برای نظارت بر رعایت شرایط و الزامات بهداشتی- قرنطینهای سازمان دامپزشکی کشور (IHR) و نیز به منظور تسریع در ترخیص بهداشتی محمولهها از تاریخ ابلاغ این نامه حداکثر در مدت یک ماه نسبت به استقرار ناظرین بهداشتی به منظور نظارت بر فرآیند انجام عملیات کشتارگاهی در کلیه کشتارگاههای خارج از کشور طرف قرارداد اقدام کنند.
متن کامل این نامه به شرح زیر است: «در راستای اجرای مصوبه هیات وزیران مورخ ششم دی ماه ۱۴۰۲ در خصوص استقرار ناظرین بهداشتی در کشتارگاههای خارج از کشور، همچنین پیرو اطلاعیه مورخ یکم بهمنماه ۱۴۰۲ با توجه به شرایط بهداشتی محمولههای وارداتی، تمامی شرکتهای واردکننده گوشت به کشور موظفند جهت نظارت بر رعایت شرایط و الزامات بهداشتی – قرنطینهای سازمان دامپزشکی کشور (IHR) و نیز برای تسریع در ترخیص بهداشتی محمولهها از تاریخ ابلاغ این نامه حداکثر ظرف مدت یک ماه نسبت به استقرار ناظرین بهداشتی به منظور نظارت بر فرآیند انجام عملیات کشتارگاهی در کلیه کشتارگاههای خارج از کشور طرف قرارداد اقدام کنند.
مدیران کل استانهای دارای قرنطینه گمرکات مبادی ورودی نیز موظفند از ورود هرگونه محموله تولیدی بعد از اتمام مهلت تعیین شده بدون ناظرین بهداشتی درج کد ناظر بهداشتی در لیبل محموله جلوگیری کنند».
بدیهی است تبعات حقوقی و قانونی عدم رعایت این ابلاغیه بر عهده شرکتهای وارد کننده فاقد ناظرین بهداشتی خواهد بود. پیش از این نیز ناظران بهداشتی در کشتارگاههای کشور مبدا حضور داشتند اما با امضای پروتکلهای بهداشتی این اقدام متوقف شد، اما اکنون با مصوبه هیات وزیران ناظران بهداشتی دوباره به کشورهای مبدا واردات اعزام میشوند.