ریخت‌وپاش عربستان در ورزش چگونه در حال تغییر این کشور است؟ - افق اقتصادی

ریخت‌وپاش عربستان در ورزش چگونه در حال تغییر این کشور است؟ - افق اقتصادی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 223427 |
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۵ |
128 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، از آنجایی که عربستان سعودی به آینده‌ای چشم دوخته که در آن وابستگی کمتری به نفت دارد،‌ این کشور در حال سرمایه‌گذاری قابل توجه و بسیار سنگین در بخش‌های مختلفی نظیر ورزش – به‌ویژه فوتبال و گلف – از طریق صندوق سرمایه‌گذاری عمومی خود است. براساس گزارش بلومبرگ، این هدف عربستان سعودی […]

ریخت‌وپاش عربستان در ورزش چگونه در حال تغییر این کشور است؟

به گزارش اکوایران، از آنجایی که عربستان سعودی به آینده‌ای چشم دوخته که در آن وابستگی کمتری به نفت دارد،‌ این کشور در حال سرمایه‌گذاری قابل توجه و بسیار سنگین در بخش‌های مختلفی نظیر ورزش – به‌ویژه فوتبال و گلف – از طریق صندوق سرمایه‌گذاری عمومی خود است.

براساس گزارش بلومبرگ، این هدف عربستان سعودی که در راستای تنوع بخشیدن به اقتصاد، بهبود صنعت گردشگری و افزایش کیفیت زندگی شهروندان این کشور است، توسط محمد بن سلمان – ولیعهد سعودی – هدایت می‌شود و توجه بسیاری از کشورها در سراسر جهان را به خود جلب کرده است.

چرا ورزش؟

هدف از انتخاب ورزش برای سرمایه‌گذاری سنگین، به هیجان آوردن نسل جوان‌تر عربستان و بهبود جایگاه این کشور در رشته‌های ورزشی مختلف در سطح بین‌المللی است. دولت عربستان همچنین امید دارد سرمایه‌گذاری در ورزش بتواند به جذب سالانه ۱۵۰ میلیون گردشگر به این کشور تا سال ۲۰۳۰ کمک کند. زمانی که از مقامات سعودی سوال کنید، آن‌ها می‌گویند که این سرمایه‌گذاری پرزرق‌ و‌ برق بخشی از چشم‌انداز سال ۲۰۳۰ است که به دنبال کاهش وابستگی این کشور به صادرات نفت و ایجاد فرصت‌های شغلی برای شهروندان است که بسیاری از آن‌ها نیمه‌بیکار به حساب می‌آیند.

بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌های عربستان در کدام ورزش‌ها بوده است؟

زمانی که لیگ گلف تازه شکل گرفته عربستان موسوم به «لیو گلف» توانست در ژوئن ۲۰۲۳ با تور گلف «پی جی ای» – یک سازمان معروف آمریکایی که معمولا میزبان رویدادهای بزرگ گلف است – قرارداد امضا کند،‌ هواداران گلف از این اقدام عربستان شگفت‌زده شدند.

صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان و دولت این کشور پول بسیار زیادی برای گلف‌بازان مشهور خرج کرده‌اند. علاوه بر این، صندوق سرمایه‌گذاری عمومی در سال ۲۰۲۱ باشگاه فوتبال نیوکاسل یونایتد انگلستان را خریداری کرد و کنترل چندین باشگاه فوتبال عربستان در اختیار این صندوق و دولت سعودی است.

عربستان همچنین موفق شده برخی از بزرگ‌ترین نام‌های دنیای فوتبال را به خود جذب کند و این بازیکنان پرآوازه اکنون در این کشور به ادامه دوران حرفه‌ای فوتبال خود می‌پردازند. برای مثال، کریستیانو رونالدو قراردادی با تیم النصر عربستان امضا کرد و گزارش شده حقوق سالانه رونالدو طبق این قرارداد ۲۰۰ میلیون دلار است. در حالیکه عربستان سعی داشت با ۴۰۰ میلیون دلار لیونل مسی را نیز به خدمت بگیرد،‌ در این کار موفق نبود. با این حال، اکنون دیگر بازیکنان مطرح جهان نظیر نیمار از برزیل و کریم بنزما از فرانسه در لیگ عربستان پا به توپ شده‌اند.

عربستان همچنین مربیان بزرگ دنیای فوتبال را به خود جذب کرده که از جمله آن‌ها می‌توان به استیون جرارد انگلیسی و روبرتو مانچینی ایتالیایی اشاره کرد. علاوه بر این، عربستان سعودی در حال حاضر تنها کشوری محسوب می‌شود که خواستار میزبانی جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۳۴ شده است. این کشور امیدوار است ستاره‌های بیشتری از دنیای فوتبال را به خود جذب کند و از طریق خصوصی‌سازی به بهبود لیگ خود بپردازد.

عربستان در چه ورزش‌های دیگری سرمایه‌گذاری کرده است؟

شهر ساحلی جده عربستان هر ساله میزبان مسابقات فرمول ۱ است و صندوق سرمایه‌گذاری عمومی این کشور ده‌ها میلیون دلار به لیگ‌ مسابقات مربوط به خودروهای الکتریکی اختصاص داده و‌ از مسابقات اتومبیل‌رانی، خودروهای شاسی‌بلند و قایق‌ها اختصاص داده است. این کشور اخیرا با امضای قرارداد پنج‌ساله حمایت مالی با تور جهانی ای‌تی‌پی (‌ATP)، نسبت به ورزش تنیس علاقه نشان داده و با حمایت از لیگ مبارزان حرفه‌ای هنرهای رزمی ترکیبی، قصد دارد ریاض را به قطب جدید این ورزش تبدیل کند. در اواخر سال ۲۰۲۳ بلومبرگ گزارش داد عربستان تصمیم دارد تا ۵ میلیارد دلار در لیگ حرفه‌ای کریکت هند سرمایه‌گذاری کند.

آیا این رویکرد عربستان نتایج مثبتی داشته است؟

در حال حاضر، کمپین ارتقای فوتبال عربستان نتایج مبهمی داشته است. باشگاه‌های فوتبال داخلی این کشور توانسته‌اند ده‌ها بازیکن در کلاس جهانی را به خدمت بگیرند، اما هنوز در جذب هواداران به ورزشگاه‌ها با چالش روبه‌رو هستند. متوسط حضور در ورزشگاه‌های عربستان در فصل ۲۴-۲۰۲۳ تنها ۸ هزار و ۳۲۱ نفر بوده که ۱۰ درصد نسبت به فصل پیشین کاهش یافته است.

از سوی دیگر، به نظر می‌رسد خرید باشگاه نیوکاسل توسط عربستان یک اتفاق مثبت بوده زیرا این باشگاه توانسته به لیگ قهرمانان اروپا صعود کند و ارزش آن از قیمت خرید حدود ۳۰۰ میلیون پوندی توسط عربستان فراتر رفته است.

سرمایه‌گذاری در ورزش چگونه در حال تغییر عربستان است؟

این اتفاق در حال جلب توجه جمعیت جوان در کشوری است که ۶۳ درصد از مردم آن کمتر از ۳۰ سال سن دارند. بسیاری از مردم عربستان علاقه زیادی به فوتبال دارند و مشتاقانه به پیگیری رقابت‌های اروپایی از جمله لیگ قهرمانان اروپا می‌پردازند.

زنان عربستان سعودی حضور بیشتری در فوتبال پیدا کرده‌اند. این کشور نخستین فصل رسمی لیگ حرفه‌ای زنان عربستان را در سال ۲۰۲۲ آغاز کرد. این اتفاق چند سال پس از آن رخ داد که زنان عربستان برای نخستین‌بار اجازه حضور در ورزشگاه‌ها را پیدا کردند.

عربستان سعودی این امید را دارد که سرمایه‌گذاری قابل توجه در ورزش می‌تواند وجهه این کشور را تغییر دهد و در نهایت جاذبه‌های بیشتری برای ورود گردشگران خارجی ایجاد شود. نمایشگاه ریاض اکسپو در سال ۲۰۳۰ و احتمال میزبانی عربستان در جام جهانی فوتبال در ۲۰۳۴ می‌‌تواند نخستین آزمون جدی برای این موضوع باشد که آیا تلاش‌های عربستان برای آوردن میلیون‌ها توریست خارجی به این کشور بیابانی کافی بوده است یا خیر.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید