معجزه بعدی توسعه در جهان سوم: ویتنام بیشترین رشد ثروت در دهه آینده را به‌دست می‌آورد - افق اقتصادی

معجزه بعدی توسعه در جهان سوم: ویتنام بیشترین رشد ثروت در دهه آینده را به‌دست می‌آورد - افق اقتصادی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 223161 |
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۶ |
119 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، نتایج گزارشی از شرکت New World Wealth نشان می‌دهد ویتنام در طول دهه آینده شاهد شدیدترین رشد در ثروت خواهد بود، چراکه جایگاه آن به عنوان یک مرکز تولید جهانی درحال تقویت شدن است. به گفته یک تحلیلگر این شرکت، پیش بینی می‌­شود این کشور آسیای جنوب شرقی طی ۱۰ سال شاهد افزایش ۱۲۵ درصدی […]

معجزه بعدی توسعه در جهان سوم: ویتنام بیشترین رشد ثروت در دهه آینده را به‌دست می‌آورد

به گزارش اکوایران، نتایج گزارشی از شرکت New World Wealth نشان می‌دهد ویتنام در طول دهه آینده شاهد شدیدترین رشد در ثروت خواهد بود، چراکه جایگاه آن به عنوان یک مرکز تولید جهانی درحال تقویت شدن است.

به گفته یک تحلیلگر این شرکت، پیش بینی می‌­شود این کشور آسیای جنوب شرقی طی ۱۰ سال شاهد افزایش ۱۲۵ درصدی در ثروت باشد، که بزرگ‌­ترین افزایش در ثروت بین کشورها براساس تولید ناخالص داخلی سرانه و تعداد میلیونرها خواهد بود.

ویتنام یک پایگاه تولیدی محبوب برای شرکت‌های بین المللی خودرو، الکترونیک، پوشاک و نساجی است. هند که قرار است تا سال ۲۰۲۷ به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود نیز با رشد ۱۱۰ درصدی در ثروت در جایگاه دوم قرار خواهد داشت.

ویتنام که محل زندگی ۱۹ هزار و ۴۰۰ میلیونر است، در مقایسه با سایر کشورهای منطقه به عنوان کشوری نسبتا امن تلقی می‌‌شود که به شرکت‌­ها انگیزه بیشتری برای ایجاد عملیات تولیدی می‌دهد.

موقعیت استراتژیک این کشور، به دلیل داشتن مرز زمینی با چین و نزدیک بودن به مسیرهای تجاری دریایی اصلی، هزینه پایین نیروی کار، و همچنین زیرساخت­‌هایی که از صادرات حمایت می‌کنند، همه ویتنام را به “مقصد اصلی” برای سرمایه‌گذاری بین المللی تبدیل کرده است.

رشد تولید ناخالص داخلی ویتنام به دنبال کاهش تقاضای جهانی و توقف سرمایه گذاری عمومی در سال ۲۰۲۳ به ۵.۰۵ درصد کاهش یافت، درحالی که در ۲۰۲۲ رشد ۸.۰۲ درصدی را تجربه کرده بود. بخش تولید یک­‌چهارم تولید ناخالص داخلی ویتنام را شکل می‌دهد.

تنها ۱۰ سال قبل، تولید ناخالص داخلی سرانه این کشور حدود ۲۱۹۰ دلار بود، اما طبق داده‌­های بانک جهانی با افزایش حدود دوبرابری به ۴۱۰۰ دلار رسیده است. ویتنام به سرعت درحال توسعه است و مردم از آن سود می­برند.

به گفته یک مدیرارشد سرمایه گذاری، ویتنام از تنش­‌های تجاری مداوم ایالات متحده و چین سود می­‌برد، به‌طوری که بسیاری از شرکت­‌های چندملیتی در راستان تنوع بخشی به پایگاه‌های تولیدی، تولید خود را به ویتنام نیز برده‌اند و این مساله سبب شده این کشور با سرمایه گذاری مستقیم خارجی قوی روبرو شود.

سرمایه گذاری مستقیم خارجی به ویتنام در ۲۰۲۳  با ۳۲ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۳۶.۶ میلیارد دلار رسیده است.

این درحالی است که سرمایه گذاری مستقیم خارجی منجر به مشاغل خوبی می‌شود که دستمزدهای مناسبی را پرداخت می‌کنند که میلیون‌ها نفر از مردم ویتنامی را قادر می سازد تا کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.

به گفته یک اقتصاددان، داستان رشد ویتنام با توسعه صنعتی مبتنی بر صادرات پیش می‌­رود که توسط سه موج سرمایه گذاری مستقیم خارجی در در طول سه دهه هدایت شده است و این کشور اکنون روی موج چهارم قرار دارد.

اما برخی عوامل نیز وجود دارند که می‌توانند مانع رشد شتابان ویتنام شوند. نیروی کار کشور برای پاسخگویی به تقاضای فعالیت­‌های تولیدی پیچیده نیازمند آموزش بیشتری است.

طولانی شدت رکود اقتصاد جهانی نیز می‌تواند بر تقاضای مصرف کننده در بازارهای توسعه یافته تاثیر بگذارد که به نوبه خود می‌تواند بر بخش تولید و صادرات ویتنام اثرگذار باشد. هرگونه کاهش شدید در ارزش پول نیز می‌تواند مانع از موفقیت این کشور شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید