به گزارش اکوایران، محمد رئیسزاده رئیسکل سازمان نظام پزشکی اعلام کرد که افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پزشکی حداقل میزان مورد نظر جامعه پزشکی برای سال آینده است. او افزود: با توجه به تورم، اعضای شورای عالی بیمه بر این باور هستند که افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پزشکی، کمترین کاری است که میتوان انجام داد. اعضا شورای عالی بیمه، […]
به گزارش اکوایران، محمد رئیسزاده رئیسکل سازمان نظام پزشکی اعلام کرد که افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پزشکی حداقل میزان مورد نظر جامعه پزشکی برای سال آینده است.
او افزود: با توجه به تورم، اعضای شورای عالی بیمه بر این باور هستند که افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پزشکی، کمترین کاری است که میتوان انجام داد.
اعضا شورای عالی بیمه، نمایندگان بیمه مرکزی ، سازمان تامین اجتماعی، بیمه سلامت ایران، بیمه نیروهای مسلح، سازمان برنامه و بودجه، کمیته امداد، سازمان امور استخدامی، وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی هستند که همگی جزو ذینفعان به حساب میآیند.
به نقل از ایسنا، رئیسزاده اعلام کرد که در حال حاضر مصوبه شورای عالی بیمه به سازمان برنامه و بودجه ارجاع داده شده و توسط این سازمان باید به هیات دولت ارسال شود. نهایتا نیز طبق قانون، تعرفهها باید در دولت تصویب نهایی شده و جهت اجرا ابلاغ شود.
او ابراز امیدواری کرد که هیاتدولت موضوع افزایش ۴۶ درصدی تعرفههای پزشکی را بدون کاهش ابلاغ کند.
اعتراض بیمهها به رشد ۴۶ درصدی
اگرچه برخی بیمه ها از ناهمخوانی افزایش تعرفههای پزشکی با منابع خود صحبت میکنند. اما رئیسزاده گفت باتوجه به اینکه نماینده بیمه مرکزی در جلسه شورای عالی بیمه حضور داشته؛ بیمهها موظف هستند از مصوبه و تصمیم بیمه مرکزی تمکین کنند.
رئیسکل سازمان نظام پزشکی معتقد است که ناهمخوانی میان تعرفهها و هزینهها سبب شده هزینهها به مدت ۱۰ تا ۱۵ سال از جیب جامعه پزشکی باشد و ادامه داد: ناهمخوانی تعرفههای پزشکی دیگر قابل تداوم نیست؛ اگر میزان تعرفههای پزشکی غیرواقعی باشد فاصله میان تعرفه واقعی و تعرفه دستوری سبب میشود که هزینهها از جیب مردم و پزشکان باشد. اگر میزان تعرفههای پزشکی واقعی باشد و بیمهها هزینهها را متقبل شوند، به نفع مردم و جامعه پزشکی است. واقعی شدن تعرفههای پزشکی نه تنها به نفع مردم و جامعه است بلکه حزوه سلامت به سامانتر میشود.
او افزود: حقالزحمه پزشکان، کمترین سهم از میزان افزایش تعرفه پزشکی به حساب میآید؛ چرا که افزایش تعرفهها شامل مواردی مانند هزینههای هتلینگ، دارو، تجهیزات، نیروی انسانی و هزینههای سرباری و … میشود. شاید یک سوم افزایش تعرفههای پزشکی از آن پزشکان شود.
رئیسزاده با اشاره به میزان رشد دستمزد جامعه پزشکی طی سالهای گذشته گفت: در حالی که میانگین رشد دستمزد کارگران طی سالهای اخیر ۲۴ درصد است؛ حقوق جامعه پزشکان حدود ۹.۵ درصد طی ۱۲ سال گذشته افزایش یافته است. بررسی میانگین افزایش حقوق پزشکان و کارگران بیانگر این است که حقوق پزشکان در مقایسه با حقوق کارگران حدود یکسوم است. شرایط حقوق پزشکان برای جوانان جامعه پزشکی غیرقابل قبول است و با حقوقی که دریافت میکنند توانایی اداره زندگی خود را ندارند.