ناهمخوانی بودجه آب، برق و انرژی هسته‌ای ۱۴۰۳ با اهداف اسناد بالادستی - افق اقتصادی

ناهمخوانی بودجه آب، برق و انرژی هسته‌ای 1403 با اهداف اسناد بالادستی - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 199218 |
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶ |
123 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران و به نقل از مرکز پژوهش‌ها، بخش آب، برق، و هسته‌ای از ردیف‌های بودجه ۱۴۰۳ با نارسایی‌هایی مواجه است که انتظارات اسناد بالادستی را فراهم نمی‌کند.  با توجه به اهمیت این سه حوزه انرژی در ایجاد زیرساخت توسعه برای کشور، لحاظ سامان‌دهی به وضعیت آن‌ها نیاز به اهتمام بیشتری نیاز دارد. مرکز […]

ناهمخوانی بودجه آب، برق و انرژی هسته‌ای ۱۴۰۳ با اهداف اسناد بالادستی

به گزارش اکوایران و به نقل از مرکز پژوهش‌ها، بخش آب، برق، و هسته‌ای از ردیف‌های بودجه ۱۴۰۳ با نارسایی‌هایی مواجه است که انتظارات اسناد بالادستی را فراهم نمی‌کند.

 با توجه به اهمیت این سه حوزه انرژی در ایجاد زیرساخت توسعه برای کشور، لحاظ سامان‌دهی به وضعیت آن‌ها نیاز به اهتمام بیشتری نیاز دارد.

مرکز پژوهش‌ها با تشریح برخی از مشکلات این سه حوزه، پیشنهاداتی در قالب اصلاح احکام بودجه‌ای ۱۴۰۳ ارائه کرده است. 

تولیدات برق در حال حاضر کفاف تقاضا را نمی‌دهد

در سال‌های گذشته با توجه به افزایش تقاضای برق در تابستان در عین عدم رشد ظرفیت تولید برق متناسب با تقاضا، اختلاف قابل توجهی بین عرضه و تقاضای برق پدید آمد که در نتیجه‌ی آن، طرح‌های مدیریت مصرف اعمال شد. 

برررسی‌ها نشان می‌دهد حداکثر نیاز مصرف برق در اوج بار حدود ۷۳ مگاوات بوده درحالیکه حداکثر توان تولید برق در اوج بار حدود ۶۰ هزار مگاوات اعلام شده است، بنابراین مازاد تقاضایی بالغ بر ۱۲ هزار مگاوات پدید آمد. 

این درحالیست که در بخش آب نیز وقوع کم‌آبی و خشکسالی‌های متعدد در دو دهه اخیر و از طرفی کمبود اعتبارات با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی، باعث شده تا تخصیص بودجه به بخش آب اهمیت فراوانی داشته باشد. 

بستر سازی ضعیف بودجه ۱۴۰۳ برای سامان‌دهی بخش‌های آب، برق، هسته‌ای

با توجه به اینکه در برنامه پنج ساله هفتم توسعه و برنامه مانع زدایی از توسعه صنعت برق در جهت حل این مشکلات گام برداشته شده است، انتظار می‌رود قانون بودجه سالانه نیز بستر مناسبی برای اجرای این اسناد بالادستی فراهم کند. 

مهمترین اهداف کمی در صنعت برق در برنامه هفتم پیشرفت شامل موارد زیر هستند: رسیدن ظرفیت تولید برق از ۹۱ هزار مگاوات به ۱۲۴ هزار مگاوات، تولید برق از ۳۵۵ میلیارد کلیووات ساعت به ۴۸۹ میلیارد کیلو وات ساعت برسد، راندمان تولید برق از ۳۹ درصد به ۴۴ درصد افزایش یابد و مجموع صادرات و واردات برق بیش از دو برابر میزان فعلی شود. با توجه به بودجه مصوب این بخش در سال ۱۴۰۳ مشاهده می‌شود که اعتبارات پیشبینی شده در بودجه ۱۴۰۳ با توجه به اهداف برنامه هفتم توسعه انجام نپذیرفته است. 

در این راستا نیروگاه اتمی بوشهر که حدودا ۱.۱ درصد از کل برق تولیدی را به خود اختصاص داده است، مانند سال‌های گذشته در لایحه ۱۴۰۳ نیز قیمت خرید برق بر اساس هزینه تمام شده حسابرسی شده‌اش صورت می‌گیرد. این درحالیست که بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌ها خرید برق بر اساس هزینه تمام شده، انگیزه تولید بهره بردار نیروگاه را برای تولید حداکثری کاهش می‌دهد. 

در نهایت مرکز پژوهش‌ها با ارائه نظراتی کارشناسی شده، تغییراتی در برخی از احکام لایحه بودجه ۱۴۰۳ در بخش آب، برق، هسته‌ای پیشنهاد داده تا این بخش از لایحه بودجه ۱۴۰۳ با خط مشی‌های طراحی شده در اسناد بالادستی همخوانی بیشتری پیدا کند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید