تشکیل ۱۶۷ پرونده در تهران برای استخراج غیرقانونی رمزارز - افق اقتصادی

تشکیل ۱۶۷ پرونده در تهران برای استخراج غیرقانونی رمزارز - افق اقتصادی
شنبه, ۲۹ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-18
کد خبر: 346210 |
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸ |
8 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: در بحث استخراج رمزارزها، امسال در شهر تهران ۱۱ پرونده و در شهرستان‌های استان تهران ۱۵۶ پرونده تشکیل شده است.

تشکیل ۱۶۷ پرونده در تهران برای استخراج غیرقانونی رمزارز

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل نیکوکار، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران، در نشست خبری امروز، شنبه ۲۹ دی، سخنان خود را با تبریک توقف جنگ در غزه و پیروزی مردم مظلوم فلسطین آغاز کرد. وی اطلاع‌رسانی به مردم را از وظایف اصلی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دانست و اظهار کرد: این اطلاع‌رسانی شامل آگاهی‌بخشی درباره آسیب‌ها و جرایمی است که احتمال وقوع آن‌ها وجود دارد و در این راستا اقدام به ارسال پیامک‌های هشداردهنده می‌کنیم.

ارسال ۳۰۰ میلیون پیامک آگاهی‌سازی قانون به مردم تهران

وی با بیان اینکه در ۹ ماه امسال ۲۵ عنوان پیامک ارسال کرده‌ایم، گفت: بیشترین عنوان در خصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول است که اردبیهشت ۱۴۰۳ بعد از مدت‌ها رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص ارجاع و در آن تصویب و ابلاغ شد. در این خصوص ۱۱ عنوان و نزدیک به ۱۳۲ میلیون پیامک را به مردم استان تهران ارسال شده است.

وی افزود: در حوزه رمزارزها و کلاهبرداری‌های رایانه‌ای ۷ عنوان پیامک ارسال کرده‌ایم. پیامک‌هایی هم در خصوص کلاهبرداری، قانون انتخابات، پیش‌فروش ساختمان به مردم ازسال شد. در ۹ ماه گذشته در مجموع ۳۰۰‌ میلیون پیامک به کاربران ارسال شده است.

نیکوکار ادامه داد: درباره قانون الزام در ۹ ماه گذشته برای ۹۰۷۲ متقاضی اخد پروانه مشاور املاک دوره آموزشی و به تبع آن ۷۱ دوره آزمون در سطح شهر و استان تهران برگزار شد که در نهایت ۴۱۰۹ نفر منقاضی پذیرفته شدند. این افراد  به اداره ثبت اسناد استان معرفی شدند که برای آنها گواهی کار صادر شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در ادامه گفت: ایجاد شعب تخصصی برای معلولین و سالمندان را مورد توجه قرار دادیم در سطح شهر تهران و شهرستان‌های استان تهران ۳۰ شعبه در دادسراها و ۱۰ شعبه در دادگاه ایجاد شده‌اند.

بهارستان برترین شهرستان تهران در اجرای مصوبات پیشگیری از وقوع جرم

وی سپس ادامه داد: شورای‌عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قصاییه به ریاست رییس قوه قضاییه و معاونت معاون اول رییس جمهوری و دبیری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تشکیل می‌شود که مصوباتی دارد. در استان‌ها هم این‌ شورا ذیل رییس کل دادگستری تشکیل می‌شود که در ۹ ماهه نخست امسال در استان تهران ۶۸‌ جلسه آن برگزار شده و بیش از ۴۰۰‌مصوبه داشته است. با توجه به اجرای مصوبات در ۱۴۰۲ شهرستان بهارستان به عنوان برترین شهرستان در اجرای مصوبات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان تهران معرفی شد.

نیکوکار با اشاره به فعالیت سامانه سجام گفت: سجام یک سامانه ارتباط مردمی است و تحت عنوان دیدبان‌های پیشگیری فعالیت می‌کند و مطالب و گزارش‌های مردمی در آن اعلام و مورد بررسی قرار می‌گیرد. در ۹ ماه نخست امسال ۸۲۵۲ گزارش ارسال شده و حدود ۵ هزار نفر به دیدبان‌های ما افزوده شده و تعداد آنها بیس از ۱۳۰ هزار نفر رسیده است.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: مراکز ۱۸ گانه مهر خانواده را در استان تهران ایجاد کردیم تا در آن کودکان طلاقی که خانواده‌هایشان با هم تفاهم ندارند بتوانند در محیطی آرام و امن با پدر و مادرهایشان ملاقات داشته باشند. هزینه راه‌اندازی و تجهیز این مراکز بیش از ۱۰۰‌میلیون تومان است.

نیکوکار ادامه داد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را برای مبارزه با تخلفات بحث زمین هم‌زمان با ۱۵ استان ایجاد کردیم تا به صورت ماهواره‌ای بحث جرایمی که در حوزه زمین و منابع طبیعی رخ می‌دهد رصد شود.

کاهش جرم سرقت در تهران

معاون دادگستری استان تهران سپس‌ با اعلام خبر کاهش جرم سرقت در تهران بیان کرد: دادگستری استان به طور خاص پیشگیری از وقوع جرم سرقت را جزو برنامه‌های محوری خود قرار داد، از جمله اجرای دستورات دادستان کل کشور در خصوص نصب پابند به سارقان حرفه‌ای در غرب و شرق و فاتب (تهران بزرگ)، جلب زندانیانی که از مرخصی استفاده کردند ولی به زندان بازگشتند، برخورد با مالخرها و … کع نتایج خوبی داشته است.

وی تأکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع، مراجع قضایی ارفاقات قانونی در خصوص سارقان را تقریباً نمی‌پذیرند و از آن جلوگیری می‌شود تا امنیت مردم خدشه نبیند.

وی افزود: شهر تهران در ۹ ماه گذشته ۱۵ درصد کاهش سرقت و ورودی پرونده داشته است. در شهرستان‌های استان تهران هم ۱۲ کاهش داشتیم. همچنین در ۴ سال گذشته ۱۳ درصد کاهش در شهرستان‌های استان داشته‌ایم که قابل توجه است.

وی سپس با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی آسیب‌شناسانه از سوی قضات در مدارسی که آموزش و پرورش آن‌ها را معرفی کرده است، از تأمین روشنایی در بزرگراه‌های امام رضا(ع) و آزادگان برای کاهش تصادفات که به‌دلیل میزان دید کم در تاریکی رخ می‌دهد خبر داد.

نیکوکار همچنین از کاهش ۴ درصدی میزان تصادفات در شهر تهران و شهرستان‌های استان تهران خبر داد.

در حوزه رمزارزها قانون نداریم

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران همچنین موضوع رمزارزها را مورد توجه قرار داد و در این خصوص گفت: بیت‌کوین از سال ۲۰۰۹ تولید و عرضه شد و در ایران‌ هم‌ از سال ۱۳۹۵ آغاز تدریجی داشت، انتظار این بود که بانک مرکزی مداخله می‌کرد که بی‌تفاوت ماند و بازاری که به هر صورت استفاده از فناوری‌های نوین بود ادامه پیدا کرد تا اینکه سال ۱۴۰۲ قانون بانک مرکزی موادی را به تعیین تکلیف رمزارزها اختصاص داد. همچنین قانون توسعه هفتم هم وظیفه‌ای به شورای فضای مجازی داده و وزارت ارتباطات هم سندی را تولید کرد با عنوان نظام‌نامه ایجاد رمزارز که مورد توجه فضای مجازی و اصحاب رسانه بود.

وی تأکید ‌کرد: انتظار این بود که بانک مرکزی از دهه ۱۳۹۰ مداخله می‌کرد زیرا افرادی از این ظرفیت سوءاستفاده می‌کنند و از آن برای رشوه و پولشویی و معاملات کالاهای ممنوعه و … استفاده می‌کنند. به نظر می‌رسد در دو سندی که شورای عالی فضای مجازی و بانک مرکزی صادر کرده‌اند بحث کنترل و نظارت پیش‌بینی شده است هر چند باید آن را افزایش دهند. در حال حاضر در حوزه صرافی‌ها هم دچار مشکل هستیم. بر این اساس اطلاع‌رسانی به مردم برای آگاهی از وضعیت سیاست‌های بانک مرزی را در دستور کار قرار دادیم.

نیکوکار با بیان اینکه در خصوص رمزارزها قانون نداریم، گفت: در بحث استخراج رمزارزها در شهر تهران ۱۱ پرونده و در شهرستان‌های استان تهران ۱۵۶ پرونده تشکیل شده است.

بیشترین جرم‌های تهران کدامند؟

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در پایان در باره آسیب‌‌ها و سیمای جرایم ۹ ماهه استان تهران گفت: در شهر تهران بالاترین اتهامی که فراوانی آن نسبت به سایر کشور بوده کلاهبرداری، سرقت مستوجب تعزیر، توهین به اشخاص عادی، تحصیل مال از طرق نامشروع، ضرب و جرح عمدی، تهدید، افترا، خیانت در امانت و نیز، جعل هستند. در شهرستان‌های استان تهران هم سرقت مستوجب تعزیز، توهین به افراد عادی، ضرب و جرح عمدی، کلاهبرداری، تهدید، تحصیل مال از طریق نامشروع، نگهداری مواد مخدر، تخریب اموال به عمد و افترا بیشترین فراوانی جرم را داشته‌اند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید