رشد خدمات معاضدتی مرکز وکلای قوه قضاییه در سه سال گذشته - افق اقتصادی

رشد خدمات معاضدتی مرکز وکلای قوه قضاییه در سه سال گذشته - افق اقتصادی
شنبه, ۱۴ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-05
کد خبر: 343850 |
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۷ |
79 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

مرکز وکلای قوه قضاییه با توسعه خدمات معاضدتی، ارائه مشاوره‌های حقوقی رایگان و اجرای طرح‌های جهادی، گامی بلند در مسیر تحقق عدالت اجتماعی برداشته است.

رشد خدمات معاضدتی مرکز وکلای قوه قضاییه در سه سال گذشته

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، معاضدت، به معنای یاری‌رساندن و کمک به یکدیگر در حوزه حقوقی به معنای ارائه کمک به افراد نیازمند در فرآیند دادرسی برای تحقق عدالت است. مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، به‌عنوان نهادی برآمده از نقش حاکمیتی قوه قضاییه بر اساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی و ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه، با هدف احقاق حقوق عامه و تسهیل دسترسی مردم به خدمات حقوقی، نقشی بی‌بدیل در این زمینه ایفا کرده است.

این مرکز، با ارائه خدمات معاضدتی و تسخیری، مشاوره حقوقی و قضایی، و حتی کارشناسی رسمی معاضدتی، توانسته است به اقشار آسیب‌پذیر جامعه خدمات ارزنده‌ای ارائه دهد. استقرار وکلای پایه یک دادگستری در مجتمع‌های قضایی برای ارائه مشاوره و راهنمایی حقوقی نیز گام مؤثر دیگری از سوی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در کاهش اطاله دادرسی و صدور آرای عادلانه محسوب می‌شود.

آمار خدمات معاضدتی در سه سال گذشته

طی سه سال اخیر، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه خدمات گسترده‌ای در بحث معاضدت حقوقی ارائه کرده که شامل این موارد است: برگزاری همایش ملی با موضوع «نقش معاضدت در تحقق سند تحول قضایی»، انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان بهزیستی، کمیته امداد و واحد ایثارگران قوه قضاییه، راه‌اندازی سامانه ثبت حضور برخط وکلا در واحدهای معاضدت و تجهیز و توسعه سامانه تلفنی مشاوره حقوقی (۱۲۹).

بر اساس این فعالیت‌ها عملکرد این مرکز در حوزه معاضدت قضایی، رشد قابل‌توجهی داشته است. بر اساس آمار، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۳ هزار و ۸۵۲ پرونده معاضدتی و ۱۲ هزار و ۶۸۶ پرونده تسخیری از سوی اعضای این مرکز رسیدگی شده است. همچنین ۲۵۵ هزار و ۴۶۹ مورد مشاوره تلفنی و بیش از یک میلیون و ۴۹۰ هزار و ۵۴۵ مشاوره حقوقی در واحدهای ارشاد ارائه شده است. این روند در سال‌های گذشته نیز ادامه داشته و رشد ۶۸ درصدی خدمات معاضدتی در این مدت گویای توسعه قابل‌ملاحظه در این حوزه است.

خدمات رایگان حقوقی به مردم در مساجد

مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اجرای طرح‌هایی همچون «با وکلا در مساجد» و «میز خدمت در بقاع متبرکه»، مشاوره‌های رایگان حقوقی را به اقشار مختلف جامعه ارائه کرده است. بر اساس آمار سال ۱۴۰۳، بیش از ۶,۱۰۰ نفر از اعضای کمیسیون حقوق عامه با مراجعه به ۹۴۴ مسجد، خدمات حقوقی رایگان به ۳۳,۹۰۰ نفر ارائه داده‌اند. این رقم در مقایسه با سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، رشد چشمگیری داشته است.

این مرکز همچنین اقداماتی همچون ارائه خدمات حقوقی به بیماران خاص، زنان سرپرست خانوار، کارکنان پلیس راهور، و کارگران را در دستور کار قرار داده است. علاوه بر این، مشاوره روانشناسی و مددکاری نیز به‌عنوان بخشی از خدمات تکمیلی ارائه شده است.

تعهد به عدالت اجتماعی و نقش‌آفرینی جهادی

مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده همچنین با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت انجام کار جهادی، ارائه خدمات حقوقی رایگان به آحاد جامعه را به‌عنوان یک مسئولیت اجتماعی دنبال کرده و مصمم است با اتکا به خداوند متعال این مسیر را با جدیت ادامه دهد.

رشد ۱۵۸ درصدی خدمات معاضدتی طی سه سال گذشته، نشان‌دهنده تلاش‌های این مرکز در مسیر عدالت و توسعه خدمات حقوقی است. با ادامه این رویکرد و اجرای طرح‌های نوآورانه، امید می‌رود گام‌های بلندتری در راستای حمایت از حقوق عامه و تحقق عدالت برداشته شود.

وکالت , مرکز وکلای قوه قضائیه , قانون , وکالت , مرکز وکلای قوه قضائیه , قانون , وکالت , مرکز وکلای قوه قضائیه , قانون , وکالت , مرکز وکلای قوه قضائیه , قانون , وکالت , مرکز وکلای قوه قضائیه , قانون ,

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید