انتقال سهام متوفیان به وراث ۲۴ ساعته شد + مراحل انتقال سهام - افق اقتصادی

انتقال سهام متوفیان به وراث ۲۴ ساعته شد + مراحل انتقال سهام - افق اقتصادی
شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-05-17
کد خبر: 351095 |
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵ |
52 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد: کاربران به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته در هر نقطه‌ای از کشور با دسترسی به سامانه ذی‌نفعان می‌توانند درخواست خود را برای انتقال و ثبت مدارک جهت انتقال سهام متوفیان ارسال کنند.

انتقال سهام متوفیان به وراث ۲۴ ساعته شد + مراحل انتقال سهام

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بنابر گفته مسئولان، با الکترونیکی شدن فرآیند انتقال سهام متوفیان به وراث (به جزء سهام عدالت) فرآیند انتقال سرعت بیشتری به خود گرفت.

مراقب کلاهبرداران واریز سود سهام عدالت باشید

از ۱۵ آبان ماه تاکنون که از خدمت انتقال سهام متوفیان به وراث به شکل الکترونیکی رونمایی شده است استقبال خوبی صورت گرفته به طوری که تا ۳۰ دی ماه بالغ بر ۵ هزار و ۲۳۷ درخواست یا به عبارتی پروند برای انتقال سهام متوفیان به وراث ثبت شده است.
معاون حقوقی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: یکی از خدماتی که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به تمام فعالان بازار سرمایه ارائه می‌دهد تقسیم و اختصاص سهام متعلق به متوفیان به وراث قانونی آنهاست؛ با توجه درخواست‌های متعدد مردمی که وجود داشت از ۱۵ آبان امسال سپرده‌گذاری مرکزی امکانی را فراهم کرد که هر کدام از هم‌وطنان در نقاط مختلف بدون اینکه نیاز به مراجعه حضوری باشد به سادگی یک خرید اینترنتی بتوانند نسبت به تشکیل پرونده تقسیم قهری سهام متوفیان خود اقدام کنند.
علیرضا ترابی افزود: کافیست تنها یکی از ورثه فرد متوفی که در سامانه سجام ثبت نام و به درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه مراجعه کند در آنجا در قسمت میز خدمت الکترونیکی درخواست تشکیل پرونده انتقال سهام متوفیان را انتخاب و در گام نخست کد ملی و تاریخ تولد فرد فوت شده سئوال می‌شود و بعد از این سامانه به شکل برخط احراز می‌کند که این شخص فوت شده یا خیر؟ و اصلا در بازار سرمایه دارایی دارد؟ اگر پاسخ هر دو سئوال بله بود اجازه داده می‌شود فرد وارد مرحله بعدی شود در این مرحله هم یکسری مستندات از فرد درخواست می‌شود در نهایت پس از بارگزاری فرد گزینه تایید نهایی را باید بزند سپس برای نماینده وراث یک کد رهگیری ارسال خواهد شد پس از این هم همکاران من مدارک را بررسی اگر قابل تقسیم باشد مراحل طی خواهد شد و اگر نقصی وجود داشته باشد پیامکی به فرد ارسال خواهد شد تا نقص را برطرف کند.
مزایای الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان به وراث
مزایای الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان به وراث که محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفته بود: مهم‌ترین مزیت‌های ارائه این خدمت برخط بودن آن است؛ بعد از برخط بود که مهم‌ترین ویژگی این خدمت است کاهش هزینه‌های مالی و صرفه جویی زمان کاربران که ابعاد مختلفی دارد دیگر ویژگی مهم الکترونیکی شدن این خدمت محسوب می‌شود.
او افزود: وجود محیط تعاملی با کارشناسان مربوطه جهت رفع کسری‌ها به طور مثال کسری مدارک از دیگر مزایای الکترونیکی شدن این فرآیند به شما می‌رود فرآیندی که در گذشته بسیار زمان‌بر بود.
ترابی معاون حقوقی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اظهار کرد: سازمان بورس به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مصوبه‌ای مبنی بر امکان اخذ کارمزد برای پرونده‌های انتقال سهام متوفیان اعطا کرده است، اما تا این لحظه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی انتقال سهام متوفیان به وراث را رایگان انجام می‌دهد و اگر تغییری ایجاد شود آن را اطلاع رسانی خواهیم کرد.
شرکت سپرده‌گذاری مرکزی حاکی اعلام کرد که کاربران به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته در هر نقطه‌ای از کشور با دسترسی به سامانه ذی‌نفعان می‌توانند درخواست خود را برای انتقال و ثبت مدارک جهت انتقال سهام متوفیان ارسال کنند.
در نهایت باید تاکید کرد، این خدمت فعلا فقط در خصوص سهام اشخاص متوفیان به غیر از بحث سهام عدالت است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید