شرکت سپردهگذاری مرکزی اوارق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: تمام وراث سهام عدالت برای دریافت سود، میبایست در سامانه سجام ثبت نام کنند.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرد: برای دریافت سود سهام عدالت، یکی از وراث باید در سامانه «میراث» ثبت نام کند و در عین حال همه وراث دیگر نیز باید برای دریافت سود سهام عدالت در سامانه سجام ثبت نام به عمل آورند تا هر زمان سود سهام عدالت پرداخت شد، این افراد هم سود را دریافت کنند.
بر اساس این گزارش، تمامی خدمات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق سامانه «میراث» در ۴ بانک و ۴۴ کارگزاری منتخب به صورت رایگان است و نیازی به پرداخت هیچگونه وجهی نیست.
جزئیات جلسه شورای عالی بورس؛ موضوع سهام عدالت بررسی شد
بر اساس این گزارش، وراث متوفیان سهام عدالت بعد از مراجعه به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir و مشخص شدن زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث میبایست به یکی از بانکهای «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» یا کارگزاریهای منتخب «مراجعه کنند.
روند ثبت درخواست در میراث
افزون بر این، یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir وارد شوند و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرارسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تائید زمان تشکیل پرونده میتوانند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانکهای منتخب مراجعه کنند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث، قابل مشاهده خواهد بود.
پرداخت سود سهام عدالت متوفیان چه زمانی انجام میشود؟
مدارک لازم برای تشکیل پرونده
وراث پیش از مراجعه به دفاتر کارگزاری یا شعب بانکهای مورد تایید سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه باید به یکی از دفاتر اعلام شده، نسبت به ارائه مدارک ذیل اقدام کنند:
۱- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
۲- اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد.)
۳- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (شایان ذکر ا ست در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است.)
۴- در صورتیکه متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.
فرایند ثبت نام در سامانه میراث به صورت کاملا رایگان انجام میشود و در حال حاضر بیش از ۶ هزار شعب منتخب بانکهای «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و شرکتهای کارگزاری منتخب آماده ثبت نام وراث متوفیان سهام عدالت در این سامانه هستند.
لازم به ذکر است، براساس آخرین اطلاعات، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کرده اند.
سامانه سجام چیست؟
لازم به ذکر است، «سجام» یک سامانه زیر ساختی برای شناسایی مشتریان جهت ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمایه ایران است که تمام فعالان این بازار اعم از «سرمایهگذاران، مشتریان و مدیران نهادها» در این سامانه، فقط یک بار برای همیشه اطلاعات خود را در آن ثبت خواهند کرد و پس از احراز هویت حضوری یا غیر حضوری، قادر به دریافت خدمات مبتنی بر دادههای تایید شده خواهند بود.
بر اساس این گزارش، از طریق این سامانه، «اطلاعات هویتی، شماره حساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیکی و اقامت دائمی» فرد ثبت میشود و از آن به بعد هیچ نهاد مالی نیازی به دریافت مجدد اطلاعات آن سهامدار را ندارد.
سهامداران میتوانند با مراجعه به سایت www.Sejam.ir ثبت نام و احراز هویت سجام را به صورت الکترونیکی انجام دهند.
مزایای سجامی شدن
گفتنی است؛ دریافت کد معاملاتی برای ورود به بازار سرمایه، دریافت سودهای جاری، سنواتی و سود سهام عدالت، امکان ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه و استفاده از خدمات آن شامل میز خدمت الکترونیک، مشاهده و گزارش دارایی، دریافت گواهی سهام، لیست مجامع و برگزاری مجامع به صورت الکترونیک، گزارش سودهای پرداخت شده، تاریخچه سود سهام عدالت و گزارش حق تقدم استفاده نشده از جمله مزایای ویژه ثبت نام و احراز هویت در سامانه «سجام» به شمار میرود.