به گزارش خبرگزاری تسنیم، عبدالله توکلی لاهیجانی با اشاره به تشکیل ۸ کارگروه متشکل از نخبگان صنعتی و دانشگاهی در وزارت صمت به منظور بررسی مشکلات صنعت خودرو و برنامه ریزی برای رقابت پذیری این صنعت، گفت: مسائل صنعت خودرو در این کارگروه ها مطرح شده و راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت برای آن طراحی شده است.
وی با طرح این سوال که دلیل کاهش تولید خودرو و از دست دادن مزیت رقابت پذیری تولید خودرو چیست؟ تصریح کرد: صنعت خودروی ایران رقابت پذیر نیست و ما نیاز داریم که به موضوع عدم رقابت پذیری صنعت خودرو به عنوان یک مسئله جدی تر نگاه کنیم تا تبدیل صنعت خودرو به یک صنعت رقابت پذیر با برنامه ای منسجم صورت گیرد.
توکلی با اشاره به تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۹۶ در کشور، گفت: با تشدید تحریم ها در سال ۹۷ با افت تولید خودرو روبرو شدیم و در عین حال خودروهای ناقص زیادی داشتیم که امکان تحویل به مشتری را نداشتند.
وی ادامه داد: این وضعیت تا سال ۱۴۰۰ ادامه داشت و در ابتدای دولت سیزدهم یک برنامه تحولی برای صنعت خودرو در دستور کار قرار گرفت و علاوه بر افزایش تولید، بر توقف تولید خودروهای ناقص و شفاف سازی عرضه خودرو نیز تمرکز شد. همچنین آزادسازی واردات خودرو نیز مدنظر قرار گرفت.
مدیرکل دفتر خودرو وزارت صمت با بیان اینکه تولید خودرو در سال ۱۴۰۱ به یک میلیون و ۳۴۰ هزار دستگاه رسید، افزود: برای امسال نیز رشد تولید خودرو هدفگذاری شده و طی ۷ ماهه امسال با رشد ۲۲ درصدی تولیدی نسبت به سال قبل روبرو بودیم به طوری که ۷۶۲ هزار دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شده و سهم خودروهای سواری از این رقم معادل ۶۴۶ هزار دستگاه بوده است. البته بخش خصوصی نیز با رشد ۹۶ درصدی تولید خودرو طی ۷ ماهه امسال مواجه بوده است.
توکلی در ادامه با بیان اینکه غلبه بر مشکلات صنعت خودرو نیازمند دانش بنیان شدن این صنعت است، گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید ۳ میلیون دستگاه خودرو در کشور وجود دارد اما برای تحقق تولیدی رقابت پذیر باید به تولیدات دانش بنیان و حذف مونتاژکاری روی بیاوریم.
وی با تاکید بر اینکه خودروسازان باید صاحب پلت فرم باشند، اظهار داشت: در این زمینه، دانش بنیان شدن و نزدیکی صنعت و دانشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرکل دفتر خودرو وزارت صمت با بیان اینکه در شاخص های کیفیت خودرو باید بر اساس استانداردهای روز دنیا بازنگری کنیم، تصریح کرد: برای بهره برداری از فرصت های خارجی نیازمند انسجام داخلی هستیم که بدون ایجاد مراکز تحقیق و توسعه محقق نخواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه قطعه سازان باید در طی فرایند توسعه محصول همراه خودروسازان باشند، گفت: قطعه سازان باید به عنوان یکی از ارکان اتحاد با خودروسازان نقش داشته باشند.
توکلی با اشاره به تغییر ۸ آئین نامه ذیل قانون ساماندهی صنعت خودرو، گفت: این تغییرات زمینه ساز رشد صنعت خودرو خواهد بود.
انتهای پیام/