ماجرای "مافیای بزرگ واردات گوشی‌های تلفن همراه" با ۳ میلیارد دلار ارزبری سالانه چیست؟!/ "طرح ملی تلفن همراه" در حال خاک خوردن + تصاویر - افق اقتصادی

ماجرای "مافیای بزرگ واردات گوشی‌های تلفن همراه" با 3 میلیارد دلار ارزبری سالانه چیست؟!/ "طرح ملی تلفن همراه" در حال خاک خوردن + تصاویر - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 161103 |
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۹:۴۹ |
211 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

مدیر یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی تولیدکننده تلفن همراه گفت: مافیای بزرگ و قدرتمندی در حوزه واردات گوشی‌های همراه وجود دارد و ۳ میلیارد دلار در سال ارزبری در حوزه گوشی‌های تلفن همراه وجود دارد و اراده‌ای برای تولید گوشی در کشور وجود ندارد!

ماجرای "مافیای بزرگ واردات گوشی‌های تلفن همراه" با ۳ میلیارد دلار ارزبری سالانه چیست؟!/ "طرح ملی تلفن همراه" در حال خاک خوردن + تصاویر

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی بهوندی؛ قائم‌مقام شرکت دانش‌بنیان “بلوم” مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پیام که در حوزه تولید گوشی‌های همراه فعالیت می‌کند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما از سال ۱۳۹۸ در این منطقه آغاز به کار کرده‌ایم و از سال ۱۴۰۰ نیز تولید تلفن همراه معمولی(فیچر فون) را آغاز کردیم و بعد از آن بر روی تلفن‌های همراه هوشمند و تبلت و سپس دوچرخه برقی هوشمند و لوازم جانبی هوشمند کار کردیم.

وی افزود: امروز ۱۱ محصول گوشی همراه کیبوردی را وارد بازار کرده و ۲ مورد نیز به صورت هوشمند تولید شده است؛ گوشی‌های کیبوردی از لحاظ قیمت در بازار قابل رقابت است به عنوان مثال یک گوشی را با قیمت ۲۹۹ هزار تومان وارد بازار کردیم؛  طبق آمار گمرک در حوزه واردات تلفن همراه، ماهانه ۳۰۰ هزار گوشی کیبوری وارد بازار می‌شود که ارزبری بسیار زیادی دارد.

قائم‌مقام این شرکت دانش‌بنیان تصریح کرد: تکنولوژی‌های برتر موبایل از جمله Cpu و LCD در انحصار چند شرکت بزرگ دنیا است که مجبوریم آنها را وارد کنیم و در کل تلفن همراه تولیدی این شرکت، ۶۵ درصد وارداتی و ۳۵ درصدداخلی‌سازی شده است. قاب گوشی، باتری گوشی، شارژر و بُرد شارژر و … از جمله قطعاتی است که در داخل تولید می‌شود.

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی , شرکت های دانش بنیان , معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ,

وی گفت: در موضوع “استاندارد” خود وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات از همه استانداردهای دنیا سختگیرانه‌تر عمل می‌کنند؛ همچنین برای محصولات این شرکت ۲۴ ماه ضمانتنامه درنظر گرفته شده است.

بهوندی یادآور شد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا به امروز ۸۵ هزار گوشی همراه وارد بازار کردیم و همچنین به خاطر مشکلاتی در حوزه استانداردسازی و سازمان تنظیم مقررات، نزدیک به ۳۵۰ هزار گوشی دپو در کارخانه داریم! در موضوع تولید گوشی در کشور، اختلافاتی وجود دارد چرا که مافیای بزرگ و قدرتمندی در حوزه واردات گوشی‌های همراه وجود دارد و در کشورمان ۳ میلیارد دلار در سال ارزبری در حوزه گوشی‌های تلفن همراه وجود دارد!

بهوندی تصریح کرد: به جرات می‌توانم بگویم که اگر ما در منطقه ویژه اقتصادی پیام نبودیم و این حمایت‌ها از ما نمی‌شد تا به امروز کارخانه تعطیل شده بود؛ وزارتخانه‌ها از “طرح ملی تلفن همراه” هیچ حمایتی نکرده‌اند، طرحی که در سال ۱۳۹۸ تصویب شد و وزارت ارتباطات متولی آن است اما متأسفانه هیچ حمایتی از آن صورت نمی‌گیرد.

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی , شرکت های دانش بنیان , معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ,

قائم‌مقام این شرکت دانش‌بنیان در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اینکه چرا تمرکز این شرکت بر روی تولید گوشی تلفن همراه نبوده و محصولات دیگری از جمله ساعت هوشمند، جاروبرقی و دوچرخه و … تولید کرده است، گفت: هدفگذاری ما اینترنت اشیا یا IOT است؛ تلفن همراه هوشمند نیاز به حمایت فراوان دارد اما متأسفانه این حمایت از ما انجام نشد! ما از شرکت GLX کار خود را آغاز کردیم که اگر در آن زمان از GLX حمایت شده بود، امروز حداقل در بازار گوشی‌های Feature phone یا گوشی‌های کیبوری نباید هیچ وارداتی انجام می‌شد!

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی , شرکت های دانش بنیان , معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ,

وی متذکر  شد: هنوز که هنوز است اراده‌ای برای تولید تلفن‌های همراه داخلی در کشورمان وجود ندارد؛ ۳ میلیارد دلار تراکنش واردات در سال است که رقم بسیار بزرگی است.

بهوندی گفت: دوچرخه برقی‌های تولید این شرکت دانش‌بنیان با بقیه فرق دارد؛ دوچرخه برقی هوشمند تولید این شرکت یک GPS مخفی دارد که به تلفن همراه مالک دوچرخه متصل می‌شود. این دوچرخه برقی سه حالت دارد که در حالت عادی فقط رکاب زده و هیچ کار دیگری انجام نمی‌دهید! حالت دوم این است که در حالت اکونومی قرار می‌گیرد که با فشردن دسته گاز، دوچرخه شروع به حرکت می‌کند.

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی , شرکت های دانش بنیان , معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ,

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی , شرکت های دانش بنیان , معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ,

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی , شرکت های دانش بنیان , معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ,

وی یادآور شد:‌ در هنگام دوچرخه‌سواری در شیب تند، به ازای هر رکابی که توسط دوچرخه‌سوار زده می‌شود چرخ عقب، ۵ دور می‌چرخد و شما متوجه سربالایی نخواهید شد! این دوچرخه مجهز به سنسور تصادم و حرکتی و سنسور ضربان قلب است که همه اینها به یک نرم‌افزاری در تلفن همراه متصل می‌شود که می‌تواند تمام این اتفاقات را ثبت و ضبط کند.

قائم‌مقام این شرکت دانش‌بنیان گفت: این دوچرخه مشابه خارجی دارد که ما آن را مهندسی معکوس کردیم و از شرکت اصلی نیز مجوز  مونتاژ برای خاورمیانه دریافت کرده‌ایم.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید