مصرف‌کنندگان غیرواقعی بازار سیمان و فولاد را بهم ریخته‌اند/ کاهش قیمت مصالح ساختمانی با اصلاح بورس - افق اقتصادی

مصرف‌کنندگان غیرواقعی بازار سیمان و فولاد را بهم ریخته‌اند/ کاهش قیمت مصالح ساختمانی با اصلاح بورس - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 150539 |
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۹:۵۲ |
200 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان با بیان”مصرف‌کنندگان غیرواقعی بازار سیمان و فولاد را بهم ریخته‌اند”گفت:باید سازوکار بورس برای عرضه سیمان و فولاد اصلاح شود.

مصرف‌کنندگان غیرواقعی بازار سیمان و فولاد را بهم ریخته‌اند/ کاهش قیمت مصالح ساختمانی با اصلاح بورس

حسن محتشم در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص عرضه سیمان و فولاد در بورس، یادآور شد: سیمان و فولاد قبل از بورس از طریق کارخانه‌ها توزیع می‌شد که یک توزیع نابسامان بود.

وی ادامه داد: با توجه به این‌که سیمان و فولاد در اختیار دلالان، سوداگران و سرمایه‌گذاران قرار می‌گرفت، قیمت این ۲ نهاده بیش از حد مجاز افزایش یافت و یک نوع انحصار در این بخش ایجاد شد.

وی با بیان این‌که خروجی این نابسامانی افزایش قیمت هر کیسه سیمان به بیش از ۱۰۰ هزار تومان بود، افزود: برای رفع این چالش، عرضه سیمان و فولاد به بورس منتقل و قیمت‌ها تا حدودی متعادل شد.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران با اشاره به این‌که این روند تا امروز ادامه داشته است، گفت: نمی‌توانیم بگوییم عرضه سیمان و فولاد در بورس خوب و عالی بوده، اما از قبل بهتر بوده و عرضه را شفاف کرده است. اما در اینجا هم با همان دلالان قبلی مواجه هستیم که سیمان و فولاد را به صورت عمده خریداری می‌کنند. اینها مصرف‌کننده نیستند و نهاده‌های ساختمانی را در بازار می‌فروشند.

محتشم با تاکید بر این‌که معتقدم سازوکار بورس کالا در عرضه سیمان و فولاد باید اصلاح شود، اضافه کرد: شرایط باید به‌گونه‌ای اصلاح شود تا از خریدهای عمده غیرمصرفی توسط دلالان و سوداگران جلوگیری به‌عمل آید.

وی اظهار کرد: مصالح ساختمانی فولاد و سیمان باید فقط برای پروژه‌های ساخت و ساز مسکن مورد استفاده قرار گیرد. البته باید به این نکته اشاره شده و به آن توجه شود که کارخانه‌های علاقه‌ای به خرده‌فروشی ندارند و به‌دنبال آن هستند که در تامین نقدینگی مشکلی برای آنها به وجود نیاید.

وی بیان کرد:‌امروز کارخانه‌های فولاد و سیمان محصولات خود را به همان سرمایه‌گذاران و دلالان می‌فروشند که این روند باعث شده تا آنها برای تولیدکنندگان تعیین تکلیف کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان توضیح داد: در این صورت سرمایه‌گذار و دلال به کارخانه می‌گوید فلان مقطع فولادی را تولید کند و به این ترتیب با کاهش عرضه برخی مقاطع عملا بازار سیاه ایجاد کرده و موجبات افزایش قیمت را فراهم می‌آورند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید