معمولا افرادی که در بازارهای داخلی و بینالمللی فولاد فعال هستند، بدون تردید برای تهیه میلگرد به عنوان پرکاربردترین مقطع فولادی با تنوع بالایی از این محصول روبرو هستند. بر همین اساس برای شناسایی مقطع مورد نظر، باید صاحب دانش و تجربه بالایی باشند تا از این طریق بهترین انتخاب را برای فعالیت مورد نظر […]
معمولا افرادی که در بازارهای داخلی و بینالمللی فولاد فعال هستند، بدون تردید برای تهیه میلگرد به عنوان پرکاربردترین مقطع فولادی با تنوع بالایی از این محصول روبرو هستند. بر همین اساس برای شناسایی مقطع مورد نظر، باید صاحب دانش و تجربه بالایی باشند تا از این طریق بهترین انتخاب را برای فعالیت مورد نظر داشته باشند. در این مبحث تصمیم داریم پیرامون تفاوتهای میلگرد a2 و همچنین a3 از نظر ظاهر، قیمت و کاربرد اطلاعات مفیدی را ارائه نماییم.
ویژگیهای میلگرد a2
این محصول به عنوان آرماتور آجدار نیز در میان مهندسان شناخته میشود. بررسیها نشان میدهند که میزان مقاومت این نوع میلگرد ۵ هزار کیلوگرم بر سانتیمتر مربع میباشد و در میان مهندسان و طراحان به دلیل برش آسان گاهی تحت عنوان نیمهخشک نیز معروف هستند. از مهمترین ویژگی این محصول عدم قبول جوشکاری است، ولی در برابر ضربه به دلیل آجهای منفرد و موازی استحکام بسیار قابل قبولی دارند. این محصولات به دلیل آج کم ضمن قرار گرفتن بهتر در بتن، دارای انعطافپذیری ایدهآلی نیز هستند. در تکمیل توضیحات باید تاکید کنیم که معمولا از نوع a2 در صنعت آهنگری و یا مشاغل مرتبط با آنها استفاده نمیشود؛ اما در ساختمانسازی تحت عنوان خاموت و یا عرضی بکار برده میشوند. میزان تغییر شکل آنها ۱۹ درصد است.
ویژگیهای میلگرد a3
این نوع کالاها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند، بر همین اساس طبق برآوردهای صورت گرفته خواص مکانیکی آنها ۴۰۰۰ و ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر برای مقاومت کشش میباشد. باید یادآوری کنیم که آنها، خشک و ترد تولید میشوند و آجهایی به صورت هشتی و هفتی و یا ضربدری دارند. در قیمتگذاری آنها عواملی مانند نوسانات قیمت ارز، میزان عرضه و تقاضا، قیمت آهن و در نهایت برند تولیدکننده موثر هستند. همچنین میزان تغییر شکل آنها ۱۴ درصد بوده و بیش از سایر انواع میلگردها در بازار مورد استقبال قرار میگیرند.
تفاوت ظاهری میلگردهای a2 و a3
تا این مرحله با ویژگیهای هر دو محصول آشنا شدیم، اما در ادامه مصمم هستیم که تفاوتهای ظاهری آنها را به شکلی حرفهای و تخصصی مورد بررسی قرار دهیم. یکی از تفاوتهای اساسی بین میلگرد a2 و a3، نوع آجهای آنها میباشد، به این ترتیب که نوع a3 به شکل هشتی و هفتی و یا ضربدری است؛ در حالی که نوع a2، آجی به شکل موازی و منفرد دارد. البته برای مشخص شدن گرید این مقاطع به غیر از نوع آجهای آنها، میتوان به علامتهای درج شده بر روی محصول نیز توجه کرد، به این روش که حرف C نشانگر استاندارد a3 و حرف J بیانگر استاندارد a2 است.
تفاوت میلگردهای a2 و a3 از نظر کاربرد
مقاطع a2 در صنایع آهنگری و یا مشاغل مربوط به آنها قابل استفاده نیستند، اما در عوض به منظور انجام عملیات ساختمانسازی سبک و یا تهیه انواع خاموت کاربرد فراوانی دارند. گفتنی است که وضعیت محصول a3 تا حدودی متفاوت است، چرا که طراحان بیشتر ترجیح میدهند که از آنها در آرماتوربندی ساختمان و یا برای اتصال میلگردهای طولی استفاده کنند.
تفاوت میلگردهای a2 و a3 از نظر قیمت
در خصوص تفاوت قیمت میلگردهای a2 و a3 به طور قطعی نمیتوان اظهار نظر کرد، چرا که برتری نرخ هر کدام به عوامل گوناگونی از جمله قیمت مواد اولیه، میزان عرضه و تقاضا، قیمت ارز و یا مقدار واردات و صادرات بستگی دارد، لذا ممکن است در بیشتر موارد قیمت میلگرد امروز با فردا متفاوت باشد، بر همین اساس اگر به دنبال قیمت واقعی این محصولات هستید، حتما به صورت روزانه قیمتها را از سایتهای معتبری مانند پیوان استعلام بگیرید.
خیلی کامل تفاوت میلگرد a2 و a3 رو گفتید، ممنون از مقاله کاملتون