پرمصرف ترین مقاطع فولادی ساختمانی

پرمصرف ترین مقاطع فولادی ساختمانی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 183527 |
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۹:۲۵ |
233 بازدید
۴
12
ارسال به دوستان
پ

انواع مختلفی از مقاطع فولادی در ساخت یک سازه کاربرد دارد. در گذشته سه آیتم مهم در انتخاب انواع مواد اولیه برای اجرای یک سازه، کیفیت، قیمت و زمان بود اما با توجه به افزایش زندگی شهرنشینی زیبایی، مد و سبک زندگی نیز در ساخت انواع سازه اهمیت بسیار دارد. مهندسین طراح، معماران و پیمانکاران […]

پرمصرف ترین مقاطع فولادی ساختمانی

انواع مختلفی از مقاطع فولادی در ساخت یک سازه کاربرد دارد. در گذشته سه آیتم مهم در انتخاب انواع مواد اولیه برای اجرای یک سازه، کیفیت، قیمت و زمان بود اما با توجه به افزایش زندگی شهرنشینی زیبایی، مد و سبک زندگی نیز در ساخت انواع سازه اهمیت بسیار دارد. مهندسین طراح، معماران و پیمانکاران ساختمان از مقاطع فولادی مختلف براساس معیارهای فوق استفاده می‌کنند. هرچند زمانیکه بخواهند سازه‌های ارزان قیمت ساخته شود بخشی از مقاطع فولادی حذف می‌شود اما هنوز هیچ جایگزین مناسبی برای ساخت یک ساختمان با کیفیت بدون استفاده از انواع مقاطع فولادی تصور نمی‌شود. با این حال، انواع فلزات مورد استفاده ممکن است بسته به شرایط و نوع کاربری آنها، متفاوت باشند.

انواع مقاطع فولادی پرمصرف در صنعت ساختمان

زمانی که به سازه اشاره می‌شود کلیه ساختمان‌های مسکونی، برج‌ها، ساختمان‌های اداری و تجاری و مراکز خرید و همچنین ساخت سوله صنعتی و انبارهای بزرگ را در بر می‌گیرد. لازم به ذکر است کلیه آهن آلات مورد استفاده در بحث ساختمان همان فولاد کربن استیل هستند که به جهت جداسازی از فولادهای آلیاژی صنعتی با همان عنوان آهن آلات شناخته می‌شوند اما در واقع کلیه مقاطع فولادی هستند که مقاومت بسیار خوبی در مقابل انواع بارهای وارده نظیر فشار، گشتاور و غیره دارند.

پر مصرف‌ترین مقاطع فولادی در صنعت ساختمان و ساخت سوله‌های صنعتی به ترتیب شامل میلگرد، تیرآهن، لوله، ورق، قوطی پروفیل، نبشی، ناودانی و بسیاری موارد دیگر می‌شود. به سازه‌هایی که در کل ستون‌ها و سقف آن از مقاطع فولادی استفاده می‌گردد، سازه فلزی می‌گویند.

پرمصرف ترین مقاطع فولادی ساختمانی

کاربرد میلگرد در ساختمان سازی و صنعت

میلگرد آجدار و میلگرد ساده جزو اصلی و جدایی‌ناپذیر ساخت پی و فونداسیون ساختمان و همچنین ستون‌های بتنی می‌باشد. به همین دلیل مصرف میلگرد آجدار آنقدر زیاد است که بیش از ۲۰ کارخانه تولید میلگرد در کشور وجود دارد و بازهم تقاضا در بازار قابل توجه است. سایز میلگرد ساده از ۵ میلیمتر آغاز می‌گردد اما سایز میلگردهای آجدار از ۸ میلیمتر تا ۳۲ میلیمتر تولید می‌شود. به طور معمول از میلگردهای آجدار نمره ۸، ۱۰ و ۱۲ برای تولید خاموت و آرماتوربندی فونداسیون استفاده می‌شود. از جمله کارخانجات تولید میلگرد فعال و مجبوب در ایران می‌توان به کارخانه ذوب آهن اصفهان، نیشابور، ابرکوه، فایکو، ابهر سیادن، زاگرس و شاهرود اشاره نمود که هریک سهمی در عرضه میلگرد کشور دارند.

کاربرد تیرآهن در ساختمان و ساخت سوله صنعتی

تیرآهن در ساخت اسکلت فولادی ساختمان­ های بسیار کاربرد دارد به طوری که بعد از میلگرد آجدار، تیرآهن در ساخت یک ساختمان فلزی بیشترین تقاضا را دارد. البته با پیشرفت‌های بوجود آمده و تولید مواد اولیه ارزان‌تر و سبک‌تر سهم تقاضای تیرآهن در بازار ساختمان سازی کمتر شده است اما همچنان برای آنان که کیفیت حرف اول را می‌زند پر مصرف هستند. تیرآهن به طور کلی از دو بخش جان و بال تشکیل شده است که تغییر در این ابعاد و اندازه کاربردهای مختلفی را به دست می‌دهد. با توجه به نوع مصرف و میزان تحمل بار، گاهی جان تیرآهن بلندتر است و گاهی بال‌ها نسبت به جان تیرآهن بزرگتر هستند. به همین دلیل دو نوع مهم آن­ها تیرآهن IPE و تیرآهن هاش IPB می‌باشد که با توجه به نیاز طراحان تولید شده‌اند. در صورتیکه ضخامت تیرآهن کمتر از حالت استاندارد اشتال باشد به آن تیرآهن سبک می‌گویند و در صورتیکه ضخامت بیشتر باشد به آن تیرآهن سنگین می‌گویند. سایزهای استاندارد تیرآهن در کتاب استاندارد اشتال برای کلیه کاربردها و نیازها معرفی شده است. از تیرآهن برای ساخت ستون، کفی ستون، شاه تیر، تیرک و خرپا استفاده می‌شود.

کاربرد تیرآهن در ساختمان و ساخت سوله صنعتی

کاربرد لوله در ساختمان و صنعت

یکی دیگر از مهمترین مقاطع فولادی که هم کاربرد ساختمانی و هم کاربرد صنعتی دارد، لوله است. انواع لوله ­های درزدار در ساختمان شامل لوله آب و گاز در تمام ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر آن در زمان ساخت ساختمان‌ها، برج‌ها و سوله‌های با ارتفاع زیاد لوله­ های داربست همراه لوازم داربست، یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی با توجه به سبک زندگی آپارتمان نشینی و برج سازی‌های مداوم می‌باشد. لوله‌های مورد استفاده در ساخت یک سازه می‌تواند هم از نوع لوله درزدار باشد و هم از نوع بدون درز که به آن‌ها لوله مانیسمان نیز گفته میشود. جنس اکثر لوله‌ها علاوه بر ‌St37، می‌تواند API5L با گریدهای مختلف و یا A106 باشد. لوله‌های فولادی از پرمصرف‌ترین مقاطع فولادی در پایپینگ کارخانجات و صنایع مختلف مانند پالایشگاه، پتروشیمی و دیگر صنایع هستند.

کاربرد ورق فولادی در ساختمان سازی و صنایع مختلف

از ورق‌های فولادی تولیدی شامل ورق سیاه یا ورق St37 ، ورق آجدار، ورق گالوانیزه و ورق‌های رنگی در قسمت‌های مختلف ساختمان‌ها و سوله‌ها استفاده می‌شود. از ورق فولادی گرم معمولاً برای افزایش مقاومت و یا نگهدارنده استفاده می‌شود که به آنها تسمه آهنی و یا لچکی نیز گفته می‌شود و ورق آجدار نیز برای کف‌سازی و ساخت راه‌پله یا راهرو در مکان‌های مختلف کاربر دارد. به طور معمول ورق گالوانیزه جهت کاربردهای ضد زنگ انتخاب می‌گردد و معمولاً ضخامت کمی دارند. ورق‌های رنگی که به صورت ورق سینوسی، ذوزنقه‌ای یا شادولاین و ورق فلاشینگ(تیزه) جهت سقف و آب‌بندی جداره‌ها در بالکن، تراس، آلاچیق و سقف و دیوارهای ساختمان استفاده می شوند، در مناطق مرطوب و همچنین سوله‌ها و انبارهای بزرگ بسیار محبوب هستند. لازم به ذکر است که برای ساخت درهای بزرگ و کوچک با طرح‌های متنوع نیز از ورق سیاه آهنی و ورق فولادی پانچ استفاده می‌کنند.

کاربرد ورق فولادی در ساختمان سازی و صنایع مختلف

کاربرد قوطی پروفیل در ساختمان سازی و ساخت تجهیزات

پروفیل از نظر میزان مصرف در جایگاه آخر در ساختمان سازی قرار می‌گیرد. از قوطی پروفیل در ساخت درب و پنچره فولادی استفاده فراوان می‌شود اما در حال حاضر با توجه به ظهور درب و پنجره‌های مختلف نظیر آلومینیومی و UPVC تقاضای آنچنانی ندارد. در برخی ستون‌ها در ساختمان سازی از قوطی پروفیل و همچنین نبشی و ناودانی برای مقاوم سازی استفاده می‌شود اما در اکثر موارد جهت ساخت نرده و حفاظ در بالکن و راه پله از این مقاطع فولادی استفاده می‌شود. البته پروفیل استیل ضد زنگ برای ساخت نرده و حفاظ بسیار محبوب تر است. لازم به ذکر است قوطی پروفیل، ناودانی و نبشی فولادی در ساخت لوازم و تجهیزات کاربردی بسیار پرمصرف است.

در برخی موارد این مقاطع فولادی یعنی قوطی پروفیل، ناودانی و نبشی را به صورت برش خورده در ابعاد کوچک با اندازه طولی حدود ۱۰ سانتی متر با نام عرفی نبشی لقمه یا ناودانی لقمه و یا قوطی لقمه بکار می‌برند. این مقاطع کوچک نیز در برخی قسمت‌ها به مقاطع فولادی دیگر جوش داده می‌شود تا مقاومت سازه افزایش یابد.

سخن پایانی

یکی از هزینه ­های اصلی در ساخت هرگونه سازه با کیفیت شامل انواع ساختمان، برج یا مراکز خرید بزرگ و نیز انبارها و سوله‌های بزرگ صنعتی تأمین مقاطع فولادی آن می‌باشد و کاهش زمان تأمین آن همراه با صرفه‌جویی در هزینه‌ها یکی از رموز موفقیت در تولید خانه­ های باکیفیت با قیمت مناسب است که در زمان کوتاهی تحویل مصرف‌کننده نهایی می‌گردد.

پیشنهاد ما به شما دریافت راهنمایی در مورد انواع مقاطع فولادی از مرکزی قابل اعتماد و پاسخگو می‌باشد که مشتری را بابت کیفیت و قیمت مناسب محصول مطمئن کند. شرکت وستا سازه راد تأمین‌کننده انواع مقاطع فولادی پرمصرف در ساختمان و همچنین انواع استیل دکوراتیو (میلگرد، ورق، لوله، قوطی و پروفیل) با ارائه خدمات و محصولات با کیفیت همواره رضایت مشتریان را به خود جلب نموده است. این شرکت آماده هرگونه راهنمایی و همکاری در جهت برآورده نمودن نیازهای شما می‌باشد. کافی است با شماره تلفن ۲۸۴۲۶۲۶۲-۰۲۱ تماس گرفته و یا به هر طریقی که می‌پسندید یک پیام به شماره موبایل ۰۹۳۹۱۱۱۱۸۸۶ ارسال نمائید.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۲ میانگین: ۵]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 4
    1. نویسنده :یاسین سعیدی

      ورق فولادی یکی از مهمترین مقاطع ساختمان سازیه، ممنون از اطلاعات خوبتون

      1. نویسنده :افق اقتصادی

        ممنون از توجه شما یاسین جان، خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده 🙂

    1. نویسنده :متینا

      مطلب مفیدی بود
      متشکرم

      1. نویسنده :افق اقتصادی

        ممنون از شما بابت کامنت خوبتون متینا عزیز