هیچ ساختمان یا سازه ای را نمی یابید که بدون وجود مقاطع فولادی ساخته شود. حداقل در چندین و چند سال اخیر، روال ساخت و ساز به این گونه بوده است که سازه یا تماما به صورت فلزی و یا در ترکیب با چوب ساخته می شود. علت این امر نیز تا حدودی قابل حدس […]
هیچ ساختمان یا سازه ای را نمی یابید که بدون وجود مقاطع فولادی ساخته شود. حداقل در چندین و چند سال اخیر، روال ساخت و ساز به این گونه بوده است که سازه یا تماما به صورت فلزی و یا در ترکیب با چوب ساخته می شود. علت این امر نیز تا حدودی قابل حدس است؛ چراکه مقاومت آهن آلات نسبت به مصالح دیگر بسیار بالاتر می باشد.
میلگردهای فولادی یکی از کاربردی ترین مصالح مصرفی در صنعت ساختمان سازی به حساب می آیند و دارای انواع مختلف با کاربری های گوناگون هستند.
میلگرد شناژ از انواع این مقاطع است و مقاومت ساختمان را بهبود بسیاری می دهد. در ادامه مطلب قصد داریم به بررسی علت لزوم استفاده از این میلگرد در صنعت ساختمان سازی بپردازیم.
در ضمن خریداران محترم می توانند بهترین میلگرد برای شناژ را از شرکت بازرگانی فرداد تجارت آهن اسپادانا در اصفهان خریداری و قیمت میلگرد را در سایت آهن باکس مشاهده نمایند.
میلگرد شناژ چیست؟
یکی از اصلی ترین قسمت های هر ساختمانی، پی یا فونداسیون آن است. شناژ کلمه ای فرانسوی است که به معنای زنجیر می باشد. این نام به میلگرد نیز اطلاق می شود و میلگردی تحت عنوان میلگرد شناژ را حاصل می نماید. علت نام گذاری آن نیز به این خاطر است که حالتی به هم پیوسته دارد.
میلگرد شناژ در قسمت پی ساختمان بکار می رود و فونداسیون های عمودی را به دیگر متصل می نماید. به همین ترتیب بار وارده بر سازه را تحمل کرده و منجر به افزایش مقاومت ساختمان می شود.
انواع شناژ کدام است؟
در دسته بندی کلی شناژها دارای انواع زیر می باشند:
شناژ افقی
سازه هایی که به صورت ضد زلزله ساخته می شوند، معمولا دارای شناژ افقی هستند که به شکل ضربدری یا به صورت خرپا میان ستون های فونداسیون ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.
در نتیجه ارتعاشات وارده به نقاط مهم فونداسیون کاهش پیدا کرده و نیروی وارده به سازه دفع و خنثی می گردد. برای ساخت این نوع شناژ، از ۶ میلگرد طولی آجدار و ۱۵ میلگرد قلاب دار استفاده می کنند. همچنین عرض آن معمولا به اندازه ۳۵ سانتی متر است.
شناژ عمودی
شناژهای عمودی غالبا در ساختمان های چندطبقه مورد استفاده قرار می گیرند. با این وجود الزامی به استفاده از آن در تمامی ساختمان ها نیست. در واقع تنها در صورتی کاربرد دارند که در طبقات از شناژ افقی استفاده شده باشد.
وجود شناژ عمودی در ساختمان، مقاومت را در برابر بلایایی همچون زلزله افزایش می دهد و معمولا دارای عرضی در حدود ۲۰ سانتی متر می باشد.
بهترین میلگرد برای شناژ کدام است؟
مطابق با استانداردهای ساخت، مناطقی که بیش تر مستعد وقوع زلزله هستند، الزام به استفاده از میلگرد مناسب در شناژ پی می باشند. معمولا در مناطق زلزله خیز از میلگردهای عمودی ۱۲۰ سانتی متری در سراسر شناژ مرکزی استفاده می شود. میلگردهای افقی در قسمت بالایی و پایینی پایه و دیوار بتنی یا بنایی اجرا خواهند شد.
همچنین دال هایی که بر روی درجه با پایه های رو به پایین هستند، به میلگردی افقی نیاز دارند که کم تر از ۷ متر در قسمت بالایی و پایینی پایه قرار گرفته شود. بهترین میلگرد مورد استفاده برای شناژ، لازم است به صورت پیچشی و مقاوم نسبت به خوردگی باشد.
معمولا از میلگردهایی همچون بازالت و یا فولاد ضدزنگ و یا در بعضی موارد گالوانیزه، به عنوان میلگرد شناژ استفاده می کنند. به عبارت دیگر کاربری میلگردها در شناژ، تا حد بسیاری وابسته به طراحی و اجرای مناسب می باشد.
کاربرد میلگرد شناژ در ساختمان سازی چیست؟
هر سازه فولادی به میلگردی احتیاج دارد که به پایداری ساختمان کمک نماید؛ چراکه میلگرد سبب آن خواهد شد که ساختمان نسبت به ترک، دارای مقاومت باشد. این امر به آن علت است که بتن دارای استحکام کششی نیست و به آسانی دچار ترک خوردگی می شود. وجود میلگرد شناژ سبب تقویت بتن می شود و آن به شکل فشرده نگه می دارد. اصلی ترین کاربرد این میلگرد، متصل کردن فونداسیون های عمودی شکل به هم دیگر می باشد.
جمع بندی
میلگرد شناژ یکی از انواع میلگردهای فولادی است که در پی یا فونداسیون سازه مورد استفاده قرار می گیرد و دارای ۲ نوع عمودی و افقی می باشد. این میلگرد ضعف بتن در استحکام کششی را جبران می نماید و سبب افزایش مقاومت ساختمان خواهد شد. علاوه بر آن فونداسیون های عمودی شکل را به هم دیگر متصل می نماید. با توجه به اهمیت وجود این مقطع فولادی در ساختمان سازی، لازم است خریداری آن از مراکز معتبر صورت گیرد.
ممنون از مقاله خوبتون من چند روزی بود دنبال بهترین میلگرد برای شناژ میگشتم