معیار شما برای انتخاب و خرید لوله فولادی چیست؟ مسلماً همه به دنبال ارزانترین لولهها در بازار هستند ولی در کنار قیمت، برند تولیدکننده، لوله دارای انواع مختلفی از نظر نحوه تولید و نوع استفاده است که برخی از این انواع جزو پرفروش لوله های فولادی در بازار آهن به شمار میروند. در این مقاله […]
معیار شما برای انتخاب و خرید لوله فولادی چیست؟ مسلماً همه به دنبال ارزانترین لولهها در بازار هستند ولی در کنار قیمت، برند تولیدکننده، لوله دارای انواع مختلفی از نظر نحوه تولید و نوع استفاده است که برخی از این انواع جزو پرفروش لوله های فولادی در بازار آهن به شمار میروند. در این مقاله به شما کمک میکنیم تا لوله های فولادی پرفروش بازار با ارزش خرید بالا را بشناسید.
کدام لوله ارزان تر است؟
انواع لوله های فولادی با توجه به روش تولید و کاربرد به دو دسته زیر تقسیم میشوند
-
لوله درزدار
همان طور که از نام این لوله مشخص است این محصولات از طریق جوشکاری ورقهای فولادی به لوله تبدیل میشوند از این جهت دارای درز جوشکاری هستند. از آنجا که بیس این لولهها از ورقهای فولادی تشکیل میشود، قیمت انواع لوله های درزدار به ضخامت و نوع ورقهای فولادی مورد استفاده بستگی دارد. به عنوان نمونه با قیمت لوله درزدار گالوانیزه از قیمت لوله درزدار معمولی گرانتر است چرا که قیمت ورق گالوانیزه گران تراز ورق سیاه است. همچنین هرچه سایز لوله و درنتیجه سایز ورق بیشتر باشد قیمت لوله درزدار نیز بیشتر میشود.
-
لوله بدون درز یا مانیسمان
به لوله هایی که به طور مستقیم از شمش فولاد تولید میشوند و در روند تولید آنها از ورق استفاده نمیکنند لوله بدون درز میگویند. همان طور که از نام این محصولات مشخص است در این لولهها عمل جوشکاری انجام نمیشود و درنتیجه درزی هم وجود ندارد. به این دلیل که اولین و قدیمیترین تولیدکننده لوله بدون درز برند مانیسمان بوده است لوله های بدون درز در بازار ایران به نام لوله مانیسمان شناخته میشوند.
قیمت لوله مانیسمان کارخانه با توجه به پیچیدگی روش تولید، گرانتر از لوله های درزدار است. از این رو به دلیل یکپارچگی سطح لوله، کیفیت لوله مانیسمان بیشتر از لوله درزدار است. در این میان ردههای ۲۰ و ۴۰ لوله مانسیمان جزو پرفروشترین ضخامتهای این محصول به شمار میروند. از لوله مانیسمان رده ۲۰ در کاربریهایی مانند سیستم لولهکشی موتورخانهها و لوله های گازرسانی توکار در ساختمانها و از لوله مانیسمان رده ۴۰ در کاربردهای حساستر نظیر پروژههای صنایع پتروشیمی، انتقال نفت و گاز، صنایع دریایی و غیره استفاده میکنند.
برای استعلام قیمت لوله فولادی و انتخاب و خرید لوله فولادیهای ارزان و گران به نوع لوله فولادی دقت کنید. قیمت لوله فولادی بدون درز به دلیل کیفیت ساخت و مقاومت بهتر گرانتر از قیمت لوله فولادی درزدار است. در ادامه ویژگیها و نحوه تشخیص این دو لوله را بررسی میکنیم.
نحوه تشخیص لوله مانیسمان و لوله درزدار چگونه است؟
هرچند برای کاهش تلرانس لوله، محل جوش در لوله های درزدار را در نهایت تراشکاری میکنند اما با کمی دقت محل ماشینکاری مشخص میشود. برای این کار باید به سطح مقطع سر لوله های فولادی دقت کنید. با کمی تمیزکاری و دقت میتوان محل جوش را تشخیص داد. البته هریک از لوله های مانیسمان و درزدار دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه این موارد را بررسی میکنیم.
مزایا و معایب لوله درزدار
ویژگیهای لوله های درزدار شامل موارد زیر است:
- میزان دسترسی و خرید لوله های درزدار به دلیل سرعت تولید بالا راحتتر است
- قیمت لوله درزدار به دلیل هزینه تولید کمتر ارزانتر است.
- به دلیل مقاومت کمتر نسبت به لوله های مانسیمان دارای طول عمر کمتری است.
- نسبت به لوله های مانیسمان دارای تنوع ضخامت محدودتری هستند هرچند ضخامت دیواره لوله های درزدار بیشتر است.
مزایا و معایب لوله بدون درز یا لوله مانیسمان
ویژگیهای لوله های مانیسمان شامل موارد زیر است:
- به دلیل کیفیت ساخت بالا، تحمل بار، فشار و دما در لوله های بدون درز بیشتر است.
- شکل لوله های مانیسمان یکسانتر است یعنی گردی آن یکدستتر است.
- قیمت لوله مانیسمان نسبت به لوله های درزدار گرانتر است.
انواع لوله های فولادی در هر یک از این دو گروه قرار میگیرند. به عنوان نمونه قیمت لوله های داربستی با توجه به نوع درزدار بودن آن به قیمت ورق فولادی بستگی دارد. همچنین لوله گوشتدار یا لوله صنعتی نیز جزو لوله های بدون درز به شمار میروند.
خرید ارزان ترین لوله با توجه به کاربرد
همواره برای خرید بهصرفه باید لوله فولادی را متناسب با نوع کاربری خود انتخاب کنید تا خرید اشتباهی نداشته و دچار خسارات مالی نشوید. بهعنوان نمونه خرید یک لوله ارزان درزدار بهجای لوله مانیسمان برای کاربریهای سنگین نتیجه مطلوبی نخواهد داشت و میتواند در آینده هزینه چند برابری را به شما تحمیل کند. یا اینکه برای یک کاربری سبک، خرید یک لوله مانیسمان سنگین با ضخامت بالا اشتباه و هدر دادن پول است. همچنین با توجه به کاربردتان حتما قبل از خرید لوله به میزان تحمل دما و فشار لوله مورد نظرتان توجه کنید.
قیمت لوله های ارزان و گران براساس جنس لولهها
قیمت لوله های فولادی با توجه به مقاومت ، نوع ، جنس و میزان تحمل دما و فشار لوله تعیین می شود.
اساساً قیمت لولهها براساس جنس و فرآیند تولید فولاد، به ترتیب از ارزان به گران به گروههای زیر تقسیم میشوند:
- لوله فولاد سیاه که از فولاد عملیات حرارتی تولید میشوند، مانند (ST52)
- لوله گالوانیزه
- لوله های روغنی که از فرآیند نورد سرد تولید میشوند، مانند گرید (ST12)
- لوله استیل با علامت ss
لوله های فولادی ارزان و گران با توجه به برند تولیدکننده
تعداد کارخانههایی که پرفروشترین لوله فولادی را تولید میکنند بسیار گسترده هستند. از بهترین شرکتهای تولیدکننده لوله فولادی مانیسمان و لوله فولادی درزدار میتوان به کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، کارخانه فولاد کوهپایه، فولاد کاویان اهواز و کارخانه فولاد کاوه، شرکت نورد و لوله سمنان، کارخانه فولاد پروفیل مشهد، کارخانه تولید لوله سپاهان، دُرپاد تبریز، کارخانه لوله و پروفیل آریاوا، کارخانه سپنتا، کارخانه کچو، جهان پروفیل پارس، کارخانه کیهان، کارخانه یاران، کارخانه لوله گستر اسفراین، کارخانه لوله سازی سدید، کارخانه ایران اسپیرال اشاره کرد.
سخن پایانی
لوله های فولادی جزو پروفیلهای فولادی بسته به شمار میروند که اکثراً برای جابجایی و انتقال سیالات یا بناکردن سازههای موقت مورد استفاده قرار میگیرند. لوله های درزدار به دلیل روش تولید سریعتر و قیمت ارزانتر دارای تنوع بیشتری هستند و از این نظر فروش بیشتری نسبت به لوله های مانیسمان دارند. هرچند برای کاربریهای پرفشار و سنگین بهتر است حتماً از لوله های مانیسمان یا بدون درز استفاده کنید.
نظرات و تجربیات شما
-
ما چندین پروژه ساختمان سازی داریم همیشه قیمت میلگرد بستر رو از فولاد ایرانیان چک میکنیم سایتشون خیلی به روز و خوبه
بسیار کامل و جامع بود ممنون از مقاله خوبتون