قیمت برنج بازار را به هم ریخت (۱۶ تیر) - افق اقتصادی

قیمت برنج بازار را به هم ریخت (۱۶ تیر) - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-09
کد خبر: 411440 |
تاریخ انتشار : ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۲:۵۷ |
10 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاه‌های زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

قیمت برنج بازار را به هم ریخت (۱۶ تیر)

به تازگی حداکثر قیمت برنج کیفی هندی برای مصرف‌کننده ۵۹٬۸۰۰ تومان و برنج پاکستانی ۶۶٬۳۰۰ تومان تعیین شده است اما مشاهدات میدانی نشان می دهد برنج‌های تنظیم بازاری به قیمت قبلی خود به فروش می‌رسد.

در حالی که حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج  تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است اما این محصول در فروشگاه‌های زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد اما برنج پاکستانی برای عرضه با قیمت مصوب وجود ندارد و این محصول به صورت محدود در برخی مراکز عرضه بالا تر از نرخ مصوب خود عرضه می‌شود.

با توجه به افزایش قیمت برنج ایرانی و نوع وارداتی پاکستان در بازار، معاون اول رییس‌جمهور تصویب‌نامه هیات وزیران در خصوص لغو ممنوعیت ترخیص برنج در ایام برداشت را ابلاغ کرد. 

با توجه به اینکه در آستانه فصل برداشت نیز قرار داریم پیش بینی کاهش قیمت از یک ماه آینده می‌شود.

از قیمت گذاری سلیقه ای تا احتکار دلالان

دراین میان، قیمت‌گذاری سلیقه‌ای برخی خرده‌فروشی‌ها در حالی که زنجیره تأمین سقف قیمتی مشخصی ندارد به صعودی شدن قیمت برنج دامن زد.  همچنین دپو برنج توسط دلالان درعمل نتیجه‌ای جز کمبود مصنوعی و افزایش قیمت برنج نداشت؛ به طوری که این افراد با عدم عرضه به موقع برنج به بازار، به گرانی دامن زده تا سود بیشتری به جیب بزنند. 

گرچه هدف اصلی دولت در ممنوعیت واردات برنج حمایت از تولیدکننده داخلی بود اما از آنجایی که نیاز داخل تنها با اتکا به تولید داخل تامین نمی شود و مابقی نیاز باید از طریق واردات تامین شود به همین جهت ترس از کمبود و تمایل به نگهداری برنج از سوی عرضه کنندگان خود به خود سیگنال گرانی را به بازار می دهد.

از آنجایی که بازار برنج ایرانی و خارجی از یکدیگر مجزا بوده و هر کدام سلیقه مصرف‌کننده خاص خود را دارد معمولا قیمت برنج خارجی (که معمولاً ارزان‌تر است) به عنوان یک عامل تعدیل‌کننده برای قیمت برنج داخلی عمل می‌کند برای مثال وقتی برنج خارجی در دسترس نباشد یا گران شود، تقاضا برای برنج داخلی افزایش یافته و این امر به گرانی آن دامن می‌زند.

منبع:

برنج

گسترش نیوز

تجارت

قیمت برنج بازار را به هم ریخت (۱۶ تیر)

اصناف

قیمت برنج بازار را به هم ریخت (۱۶ تیر)

کدخبر:
۳۵۶۱۴۶

سارا سمیع شمس

۱۴۰۴/۰۴/۱۶ ۱۹:۰۰:۰۰

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید