امنیت غذایی مردم در رسماً در خطر افتاد | آماده گرانتر شدن گوشت باشید ! - افق اقتصادی

امنیت غذایی مردم در رسماً در خطر افتاد | آماده گرانتر شدن گوشت باشید ! - افق اقتصادی
شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-17
کد خبر: 395008 |
تاریخ انتشار : ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۷ |
5 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به تازگی یکی از مسئولین وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی خارج شده است. این به این معناست که دیگر مشمول سیاست‌های حمایتی دولت نخواهد بود و برای بسیاری از خانوارهای ایرانی که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند حذف گوشت از فهرست کالاهای اساسی آن را به یک کالای لوکس تبدیل کرده و دسترسی به آن را برای بخش وسیعی از جامعه دشوارتر از قبل می کند.

امنیت غذایی مردم در رسماً در خطر افتاد | آماده گرانتر شدن گوشت باشید !

عدم تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه و خارج شدن گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی ضربه سنگینی به امنیت غذایی مردم نشانه گرفته است که درصورت مدیریت نکردن آن پیامد‌های منفی به سلامت و سبد غذایی خانوار‌ها می‌گذارد. 

چند درصد از گوشت کشور به واردات متکی است؟

این اظهارنظر شاید در نگاه اول آن چنان مهم نباشد و به نظر بیاد که با اتکا به تولید داخلی دامداران گوشت موردنیاز مردم تامین می شود اما این گونه نیست چرا که به گفته منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام، نیاز سالانه گوشت قرمز کشور یک میلیون تن است درحالیکه تولید گوشت قرمز داخلی ۹۰۰ تا ۹۲۳ هزارتن است که تازه این میزان همراه با لاشه است و با کسر استخوان ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزارتن گوشت در کشور تولید می شود. بنابراین با احتساب میزان تولید گوشت خالص در کشور، ۲۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود به این ترتیب کل نیاز کشور با تکیه بر تولید داخل تامین نمی شود و برای تامین نیاز کشور به واردات نیاز است . 

دامداران ناراضی از حمایت های دولت

از طرف دیگر، به نظر می رسد برنامه های حمایتی دولت از دامداران درسال های اخیر کافی نبوده است برای مثال دولت در شرایط خاص، نه تنها اقدام به خرید دام داخلی با قیمت‌های تضمینی و تأمین علوفه مورد نیاز دامداران نکرده است بلکه مشکلاتی که دامداران در قیمت‌گذاری و نحوه پرداخت دولت به آنها وجود داشته باعث نارضایتی دامداران دراین سال ها شده است و تولید آنها را کاهش داده و بسیاری از دامداران حتی به فکر جمع کردن و تغییر شغل افتاده اند. 

مشکلات دامداران با دولت از یکسو و تامین نشدن ارز دولتی برای واردات گوشت یا خارج کردن آن از فهرست کالاهای اساسی از سوی دیگر و همچنین تفکیک نبودن وظایف بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه تأثیر مستقیمی بر امنیت غذایی مردم می گذارد که با این دست فرمان این احتمال وجود دارد که قیمت گوشت در روزهای آینده روند صعودی داشته باشد . 

 آمارها نشان می دهد که مصرف گوشت قرمز در سال گذشته به دلیل افزایش قیمت‌ها نصف شده و بسیاری از خانواده‌های کم‌درآمد آن را از سبد غذایی خود حذف کرده‌اند؛ همچنین با گران شدن تخم مرغ و حبوبات نیز دیگر مردم قدرت خرید جایگزین های گوشتی هم ندارند و در حالیکه گوشت یک منبع مهم پروتئین در سبد غذایی به شمار می رود کاهش مصرف آن باعث سوء تغذیه و پیامدهای منفی بر سلامت جامعه به ویژه کودکان و سالمندان می شود. 

 تصمیمات اقتصادی و سیاست‌گذاری‌های مربوط به کالاهای اساسی تأثیر قابل توجهی بر دسترسی و قیمت مواد غذایی ضروری دارند که عدم توجه به این موضوع می‌تواند پیامدهای جدی برای امنیت غذایی و رفاه عمومی به همراه داشته باشد. 

مصرف ماهانه گوشت خانواده شما چقدر است ؟ به نظر شما چند درصد از مردم توان خرید ماهانه گوشت گرم را دارند ؟

منبع:

تابناک

گسترش نیوز

تجارت

امنیت غذایی مردم در رسماً در خطر افتاد | آماده گرانتر شدن گوشت باشید !

اصناف

امنیت غذایی مردم در رسماً در خطر افتاد | آماده گرانتر شدن گوشت باشید !

کدخبر:
۳۵۲۸۲۰

پریا ابراهیمی

۱۴۰۴/۰۲/۲۶ ۱۰:۰۰:۳۱

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید