عاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه دولت سیزدهم، آقای صفری، در نشست خبری خود به تشریح دستاوردهای اقتصادی وزارت امور خارجه پرداخت. او با اشاره به اولویتهای دولت سیزدهم، از جمله گسترش روابط با کشورهای همسایه، آمریکای لاتین، آفریقا و شرق آسیا، به تلاشها در راستای افزایش صادرات غیرنفتی و تقویت واردات کالاهای اساسی اشاره کرد. وی همچنین نقش مهم سازمان بریکس و ارتباطات مستقیم رئیسجمهور ایران با سران این سازمان را در ایجاد ثبات اقتصادی کشور مؤثر دانست.

صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در دولت سیزدهم در نشست یکسال بعد از وعده صادق یک؛ از تدابیر اقتصادی تا تمهیدات میدان در دولت شهید گفت: وزارت خارجه مجری سیاستهای دولت و نظام است. اولویتی که شهید رئیسی تعیین کرده بودند، کشورهای همسایه بود. کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا و شرق آسیا از جمله اولویت ها بودند. وزارت خارجه براین مبنا حرکت کرد که بتواند ارز خارجی و در کنار آن شغل و امنیت فراهم کند. بر همین اساس به دنبال صادرات بیشتر بودیم. به همین ترتیب نیز بود که صادرات غیرنفتی در سال گذشته به ۵۴ میلیارد دلار رسید.
وی افزود: در حوزه واردات تمرکز را بر روی کشورهای مشترک المنافع و چند مبنعی کردن واردات به ویژه در حوزه کالاهای اساسی قرار دادیم. به طور مثال در خصوص کود منبع را به سه یا چهار منبع تبدیل کردیم. همین اقدام در حوزه کالاهای دیگر ی مانند گوشت و گندم صورت گرفت. از اوایل ۱۴۰۳ توانستیم گوشت گرم را از آفریقا وارد کنیم. این اقدام توانست در قیمت واردات تاثیرگذار باشد.
شهید رئیسی حداقل هفتهای دو بار در تماس مستقیم پیگیری اقدامات را انجام میدادند. ایشان تأکید میکردند که اگر موردی هست برای پیگیری اعلام کنیم. ارتباطات مستقیم ایشون با سران بریکس سبب شد تا ما را بپذیرند. رئیس جمهور بر روی ترانزیت نیز تاکید ویژه ای داشت که این موضوع صرفاً شامل حمل و نقل نبود و حوزه انرژی را نیز شامل میشد.
رکوردزنی در حضور کشورها در نمایشگاه صادراتی ایران پس از وعده صادق یک
صفری با بیان اینکه در مواقع بحران همکاری نزدیک وزارت خارجه و بانک مرکزی وجود داشت و به سبب آن میتوانستیم شاهد ثبات در بازار باشیم، گفت: در زمان شهید رئیسی دو بانک مرکزی ایران و روسیه توافقاتی انجام دادند که براساس آن میتوان با روسیه و سایر کشورهای اوراسیا ارتباط بانکی داشت.
ما سالانه یک نمایشگاه صادراتی داریم که در سه سال گذشته استقبال خوبی از آن شد. اولین بار پس از عملیاتی که انجام شد، بیش از ۹۰ کشور در سطوح بالا شرکت کردند و در همین نمایشگاه بیش از ۵ میلیارد دلار قرارداد امضا شد.
ثبات اقتصادی ۱۴۰۲ نتیجه عضویت در بریکس بود؟
وی با اشاره به اینکه در موضوع بریکس رئیس جمهور تاکید ویژه داشتند، گفت: مسائل پیش آمده سبب شد با وجود اینکه ما دیر برای عضویت در بریکس اقدام کردیم، در این سازمان پذیرفته شویم. تماسهای تلفنی شهید رئیسی با رئیس جمهور چین، روسیه، برزیل و هند سبب شد تا بتوانیم با اولین حرکت وارد سازمان بریکس شویم.
با استفاده از بریکس، شانگهای، اکو و … توانستیم خود را وارد بازار جهانی کنیم. میگویند نتیجه حضور در بریکس چه بود؟ همان ثباتی که ایجاد شد نتیجه حضور در سازمانهای بینالمللی بود.
منبع:
تسنیم
گسترش نیوز
اقتصاد
وعده صادق میلیاردها دلار به ثروت ایران اضافه کرد
کدخبر:
۳۵۰۵۷۸
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۱/۲۴ ۱۸:۱۵:۰۰