عوامل متعددی بر قیمت ورق آجدار تاثیر دارند که جنس ورق پایه، میزان ضخامت، روش تولید و کارخانه سازنده برخی از مهمترین آن ها به شمار میآیند. ورق آجدار به نوعی از ورق های فلزی گفته میشود که بر سطح خود دارای یک سری برآمدگی های منظم هستند. این برآمدگی ها که آج نام دارند، […]
عوامل متعددی بر قیمت ورق آجدار تاثیر دارند که جنس ورق پایه، میزان ضخامت، روش تولید و کارخانه سازنده برخی از مهمترین آن ها به شمار میآیند. ورق آجدار به نوعی از ورق های فلزی گفته میشود که بر سطح خود دارای یک سری برآمدگی های منظم هستند. این برآمدگی ها که آج نام دارند، وظیفه افزایش اصطکاک را بر عهده داشته و از لغزش افراد یا اشیاء جلوگیری میکنند. شیت های آجدار با عناوین دیگری مانند ورق کف سازی یا ورق شطرنجی هم شناخته شده و بیشتر در مکان هایی کاربرد دارند که نیاز به افزایش اصطکاک سطح وجود داشته باشد. با توجه به مولفه های کیفی، قیمت ورق آجدار در بازار از تنوع بالایی برخوردار است.
عوامل موثر بر نرخ فروش ورق آجدار
ویژگی های منحصر به فرد پلیت های آجدار مانند مقاومت بالا، انعطاف پذیری مناسب، خاصیت جوش پذیری عالی و از هم مهمتر اصطاک بالا، باعث کاربرد فراوان این ورق ها در صنایع گوناگون گردیده است. استفاده در صنایع نفت و گاز، ساخت کفی کامیون ها و سایر ماشین های باربر، به کارگیری در پله های هوایی و صنایع کشتی سازی تعدادی از رایج ترین کاربردهای این نوع صفحات محسوب میشوند. از این رو نرخ فروش این ورق ها برای مصرف کنندگان اهمیت زیادی دارد. فاکتورهای زیادی بر تعیین قیمت ورق آجدار نقش دارند که تعدادی از مهمترین آن ها، عبارتند از:
- جنس ورق پایه
- برند تولیدکننده ورق
- روش تولید
- ضخامت ورق
- نوسانات ارزی
۱.جنس ورق پایه
امکان ساخت ورق های آجدار در جنس های متنوعی وجود دارد که فولاد، فولادِ روکش گالوانیزه، آلومینیوم و استنلس استیل مهمترین آن ها به شمار میآیند. بسته به جنس ورق پایه مورد استفاده برای ساخت این پلیت ها، قیمت نهایی آن هم متفاوت است. برای مثال، شیت های آجدار تولید شده از ورق های آهنی معمولا کمترین قیمت را در میان سایر جنس های موجود دارد. برای تولید ورق آجدار آهنی (فولادی) از گریدهای مختلف فولاد همچون St37، St44 و St52 استفاده میشود که هر کدام مقاومت و ویژگیهای متفاوتی دارند. همین مورد یعنی گرید فولاد هم بر قیمت ورق آجدار تاثیر دارد؛ St37 ارزانتر است.
اگر چه شیت های آجدار فولادی متداول ترین نوع این ورق ها به شمار میآیند، اما بسته به مکان استفاده، از فلزات دیگری هم برای ساخت آن ها استفاده میشود. برای مثال، از ورق های آلومینومی در دو نوع رنگی و بدون رنگ برای تولید پلیت های آجدار استفاده میشود. ورق گالوانیزه آجدار هم نوع دیگری از این صفحات به شمار میآید که در برابر رطوبت، خوردگی و زنگ زدن از مقاومت بالایی برخوردار است. در نهایت، ورق آجدار استیل نوع ویژه ای از شیت های آجدار به شمار میآید که برای برخی مکان های خاص مانند مکان های مربوط به تولید مواد غذایی و دارویی کاربرد دارد. بسته به جنس ورق پایه و استفاده از هر یک از این موارد، قیمت محصول هم متفاوت است.
۲.روش تولید پلیت های آجدار
ورق های آجدار با دو شیوه مختلف تولید میشوند که شامل روش های فابریک و پرسی هستند. در روش فابریک، آج ها بر روی سطح ورق پایه افزوده شده و موجب افزایش وزن کلی پلیت ها میشوند. از طرف دیگر، یک روی ورق کاملا صاف و صیقلی بوده و روی دیگر آجدار است. اما در روش پرسی، آج ها از قرار دادن ورق های پایه زیر دستگاه پرس ایجاد میشوند. یک روی شیت های آجدار پرسی دارای فرو رفتگی ها و روی دیگر دارای برآمدگی های منظمی است. این برآمدگی ها معمولا با مرور زمان و اعمال نیرو به سمت داخل حرکت کرده و خاصیت ضد اصکاک ورق کاهش مییابد. به همین خاطر، قیمت ورق آجدار فابریک و پرسی با هم یکسان نبوده و پلیت های آجدار فابریک با قیمت بیشتری نسبت به انواع پرسی به فروش میرسند.
۳.ضخامت عامل مهم در قیمت ورق آجدار
ضخامت شیت های آجدار از دو جنبه مختلف در تعیین قیمت آن ها نقش دارد. در وهله اول، افزایش یا کاهش ضخامت موجب بالا رفتن یا پایین آمدن وزن ورق های آجدار در واحد سطح میشود. از این رو برای خرید پلیت های آجدار ضخیم تر که وزن سنگین تری هم دارند، باید هزینه بیشتری پرداخت کنید. از طرف دیگر، تولید پلیت های آجدار در ضخامت های مختلف نیاز به تجهیزات متفاوتی دارد. این موضوع تا حد زیادی به روش تولید هم وابسته بوده و تاثیر آن بر قیمت ورق آجدار نسبت به جنبه اول کم تر است. برای مثال، تولید پلیت های آجدار در روش پرسی برای ورق های با ضخامت کمتر نسبت به پلیت های ضخیم، ساده تر است.
۴.برند تولیدکننده ورق آجدار
یکی دیگر از عوامل مهم تاثیرگذار بر نرخ فروش ورق های آجدار در بازار، کارخانه و برند تولیدکننده آن است. شیت های آجدار موجود در بازار کشور ما هم تولید داخل و هم ساخت کارخانه های خارجی هستند. با توجه به تفاوت در تجهیزات و ماشین آلات هر کارخانه، مهارت نیروی کار، جنس مواد اولیه مورد استفاده و موارد این چنینی دیگر، قیمت محصول هر یک از این برندها هم با یکدیگر متفاوت است. شرکت های فولاد مبارکه و فولاد گیلان دو مورد از برترین برندهای تولید پلیت های آجدار در کشور محسوب میشوند. علاوه بر این، شیت های آجدار تولیدی در کشورهای چین، کره، قزاقستان و اکراین هم به بازار وارد شده و با محصولات داخلی رقابت میکنند. جهت مشاهده و بازدید از قیمت ورق آجدار برند فولاد گیلان و فولاد مبارکه، روی لینک قیمت کلیک کنید.
۵.نوسانات ارزی و نرخ دلار
نوسانات نرخ ارز و قیمت دلار یک فاکتور اثرگذار بر کلیت بازار فولاد کشور بوده و تنها به پلیت های آجدار محدود نمیشود. از این رو، کسانی که قصد خرید این نمونه ورق های فولادی را دارند، باید به نوسانات بازار ارز توجه داشته باشند. معمولا هر گونه افزایش در نرخ ارزهای خارجی به ویژه دلار، موجب نوسان در بازار فولاد و افزایش قیمت ها میشود. از طرف دیگر، کاهش قیمت دلار معمولاً افت اندک نرخ فروش محصولات فولادی را به دنبال دارد (اما گاه نیز این اتفاق نمی افتد). از این رو یک عامل مهم بر نوسانات و تعیین قیمت صفحات فلزی آجدار محسوب شده و هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید.