ضربه سنگین دلار به بازار شب عید - افق اقتصادی

ضربه سنگین دلار به بازار شب عید - افق اقتصادی
یکشنبه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-20
کد خبر: 366473 |
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۳:۱۲ |
27 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران از عرضه پوشاک قاچاق بنگلادشی با قیمت ۲۰۰ هزار تومان در بازار خبر داد. وی هشدار داد که این لباس‌ها، که عمدتاً شامل کالاهای فاسد، آسیب‌دیده و دست دوم هستند، می‌توانند سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر بیندازند.

ضربه سنگین دلار به بازار شب عید

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران اعلام کرد که طرح برخورد با پوشاک قاچاق متوقف شده و در ادامه درباره عرضه پوشاک قاچاق با قیمت حدود ۲۰۰ هزار تومان در بازار گفت که این پوشاک شامل کالاهای بنجل، فاسد، خراب و حتی دست دوم از بنگلادش است که به مصرف‌کننده آسیب می‌زند.

بازار پوشاک هر ساله در ایام نزدیک به شب عید رونق زیادی دارد، اما با کاهش قدرت خرید مردم در سال‌های اخیر، پوشاک دیگر جزو اولویت‌های اصلی خرید شب عید نیست. در عین حال، قاچاق پوشاک بنگلادشی نیز مشکلات بیشتری برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهند که قیمت پوشاک در مناطق مختلف تفاوت زیادی ندارد، اما برخی فروشگاه‌ها محصولات خود را با قیمت ۲۰۰ هزار تومان عرضه می‌کنند. بسیاری از این لباس‌ها دارای زدگی یا پارگی هستند و تنها پس از جست‌وجو می‌توان لباسی سالم و با قیمت مناسب یافت.

خبری از رونق بازار نیست

مجید افتخاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران، با اشاره به اینکه پوشاک از اولویت‌های خرید مردم خارج شده، افزود: با وجود نزدیکی به شب عید، خبری از رونق بازار نیست و بیشتر خرید و فروش‌ها مربوط به کالاهای حراجی زمستانه است.

او همچنین افزود که شوک ارزی و تغییرات قیمت‌ها شرایط پیچیده‌ای را ایجاد کرده است. تورم تاثیر زیادی بر قیمت‌ها داشته، اما هنوز این تورم به پوشاک نرسیده است؛ چرا که پوشاک زمستانی و عید در ماه‌های گذشته با نرخ ارز پایین‌تر تولید شده است.

افتخاری ادامه داد که دولت هیچ برنامه مشخصی برای صنعت پوشاک ندارد و مشکلاتی همچون تامین انرژی، نوسانات بازار ارز و قاچاق پوشاک از جمله موانع اصلی این صنعت هستند. او تاکید کرد که مشکلات تامین انرژی هزینه تولید را افزایش داده و مصرف‌کنندگان دیگر توان خرید ندارند.

درباره پوشاک قاچاق بنگلادشی، افتخاری توضیح داد: این پوشاک، کالاهایی فاسد، خراب و برخی دست دوم از بنگلادش هستند که به‌طور عمده به‌صورت فله‌ای وارد کشور می‌شوند. این پوشاک به‌طور معمول قیمت بالاتری دارند و حاشیه سود آن‌ها حتی با افزایش قیمت ارز تاثیری نمی‌پذیرد.

لباس‌ها به‌طور غیرقانونی در انبارها و طویله‌ها نگهداری می‌شوند

او در گفت‌وگویی دیگر همچنین اشاره کرد که هیچ‌یک از پروتکل‌های صادراتی برای پوشاک قاچاق بنگلادشی رعایت نمی‌شود و این کالاها در شرایط بسیار بدی نگهداری و حمل می‌شوند. لباس‌ها به‌طور غیرقانونی در انبارها و طویله‌ها نگهداری می‌شوند و در شرایطی به‌عنوان کالای ارزان به بازار عرضه می‌شوند.

افتخاری همچنین تاکید کرد که در حال حاضر مبارزه با قاچاق پوشاک اولویت اصلی ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز نیست و تمرکز بیشتر بر قاچاق سوخت معطوف شده است. او افزود که ممانعت از ورود پوشاک قاچاق در مبدا ساده‌تر از جمع‌آوری آن‌ها از سطح عرضه است، اما در شرایط کنونی، این کالاها به‌راحتی وارد بازار شده و در دسترس مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

در خصوص قیمت پوشاک در ایران، افتخاری گفت: «اگر قیمت یک شلوار جین در ایران یک میلیون تومان باشد، معادل حدود ۱۰ دلار است، در حالی که قیمت شلوار جین استاندارد در سایر کشورها بیشتر از ۲۰ دلار است.» 

او علت اصلی این تفاوت قیمت را کاهش ارزش پول ملی دانست.

منبع:

اکوایران

گسترش نیوز

تجارت

ضربه سنگین دلار به بازار شب عید

اصناف

ضربه سنگین دلار به بازار شب عید

کدخبر:
۳۴۸۳۸۵

سارا سمیع شمس

۱۴۰۳/۱۲/۱۴ ۱۹:۵۰:۰۰

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید